De kracht van propolis druppels

De kracht van propolis druppels

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Propolis of ook wel kithars genoemd wordt gemaakt door onze bijen. Net zoals andere bijenproducten is Propolis ook een samenspel van verschillende natuurprocessen. Wil je weten wat ik er van vind? Ik vind het geweldig! Dat de natuur ons dit kan bieden is fantastisch.

Zelf ben ik er per toeval opgekomen toen ik opzoek was naar een remedie tegen hooikoorts, aangezien ik hier al vanaf mijn 8e last van heb, erg vervelend. Zelf probeerde ik een natuurlijke afweer te creëren door stuifmeelkorrels te eten, vroeg in het voorjaar. Hierdoor zou mijn immuunsysteem wennen aan de allergenen die normaal gesproken in de stuifmeelpollen zitten en zo je histamine level triggeren. Helaas werkte dit niet zo goed bij mij…

Wat dan wel heel belangrijk is, is om stuifmeelkorrels van een lokale imker te gebruiken want je kunt je voorstellen dat het stuifmeel uit Afrika weinig met je doet behalve je veel andere klachten geven.
De bloemen, planten en bomen zijn immers niet hetzelfde als hier in Nederland.

Wat is propolis dan precies?

Wat het precies is dat ga ik je vertellen. Eerder heb ik hier al een review over geschreven, over de deze Propolis. Maar ik zag dat dit supplement vaak uitverkocht is en aangezien ik ook een ander supplement gebruik van een ander merk, kan dit merk zeker niet ontbreken.

Propolis is een donkerbruine en lijmachtige vloeistof die honderd procent natuurlijk is. Ze noemen het ook wel kithars of bijenlijm, grappig toch? Deze stof heeft een unieke samenstelling die ontstaat door plantaardige en dierlijke componenten. Bijen plaatsten het voor de opening van hun bijenkorf als een natuurlijke bewaker/beschermer om het volk te beschermen tegen micobiologische aanvallen en andere roofdieren.

Waar komt propolis vandaan?

Het woord Propolis is Grieks en staat ‘voor de stad’. Het is een combinatie van harsachtige, gomachtige en balsemachtige stofjes die de bijen uit de knoppen van bepaalde bomen verzamelen. Dit is onder andere en vooral de Franse propolis (populier). Ook is de grondstof te vinden op de schors, bladeren en knoppen van verschillende naaldbomen, kastanjebomen, berken en wilgenbomen.

Wat is dan de kracht van deze Propolis?

Het werkt als een natuurlijk antibioticum en het mooie is dat je niet resistent raakt. Het beschermt je tegen bacteriën, virussen en het maakt je immuunsysteem sterker. Mijn vriendin gebruikt het zelfs als ze voelt dat ze weer een blaasontsteking voelt opkomen. Ze herhaalt dan een aantal dagen een paar dosissen en kan dan de echte blaasontsteking voor zijn en heeft ze geen klachten. Ik gebruik het incidenteel als ik me niet fit voel of als ik al ziek ben zoals bijvoorbeeld een griepje. Je zult zien dat je veel korter ziek bent of helemaal niet ziek wordt!

Werkt het voor iedereen?

Ik heb het verschillende mensen in mijn familie en vriendenkring laten gebruiken toen ze het nodig hadden. Mijn dochter noemt het zelfs ‘wonderdruppels’ en neemt het dan ook omdat ze weet dat ze dan beter wordt. Lekker vindt ze het niet trouwens. Dat komt omdat er ethanol inzit, dat is een alcohol dat als oplossingsmiddel wordt gebruikt bij verschillende tincturen in de homeopathie. De alcohol is te proeven maar het is ontzettend weinig wat je binnenkrijgt.

Wat is de beste Propolis?

Mijn voorkeur gaat uit naar een tinctuur. Waarom? Op dit moment bevalt me dit het beste. Een tinctuur wordt gemaakt van gedroogde kruiden, een extract van verse kruiden. Bij een tinctuur wordt ethanol gebruikt waar de kruiden in oplossen en zo ontstaat kort gezegd een tinctuur.

Deze propolis tinctuur van Enra Prosana is ideaal voor kinderen en volwassenen. Ook zit er Echinacea in wat goed is om sneller te herstellen van bijvoorbeeld blaasontsteking, keelpijn, andere ontstekingen en dergelijke. Echinacea is een kruid dat wordt gebruikt om je immuunsysteem te versterken zodat je minder lang ziek bent en minder snel ziek wordt.

Hoelang kan ik dit gebruiken?

Zoals de informatie zich laat lezen onbeperkt. Toch zou ik dit persoonlijk niet langer gebruiken dan nodig is. Voel je dat je ziek wordt, hou je dan aan het gebruiksadvies en neem niet meer dan aanbevolen. Deze Propolis tinctuur van Enra Prosana kan je veilig gebruiken, ook voor je kinderen.


Wat vond je van dit blogartikel? Ik hoop dat je weer wat wijzer bent over propolis en hoe je dit voedingssupplement kunt inzetten voor je gezondheid.

Laat het weten als je vragen hebt! Drop ze dan hieronder in de reacties 🙂

Tot de volgende blog of review!

Groetjes,
Jeff

Plaats een reactie