Hoe maak je een bewuste en duurzame keuze in supplementen?

Hoe maak je een bewuste en duurzame keuze in supplementen?

Jouw Weg naar Een Gezonder Leven…

In een wereld waar gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, zijn voedingssupplementen een populaire manier geworden om ervoor te zorgen dat we alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat de supplementen die we kiezen niet alleen goed zijn voor ons lichaam, maar ook voor dier en milieu?

In dit blog gaan we dieper in op hoe je bewuste en duurzame keuzes kunt maken bij het kiezen van supplementen voor een gezonder en milieubewuster leven.

Hierbij wil ik je meegeven dat je altijd zelf kritisch moet blijven als het gaat om de keuze van bepaalde supplementen. Het kan vaak ontzettend waardevol zijn om te weten waar bijvoorbeeld de ingrediënten voor een bepaald supplement vandaan komt, of het op een duurzame manier, met respect voor mens, dier en milieu wordt gemaakt en nog veel meer.

Lees dus snel verder!


Onderzoek, informeer en blijf kritisch:

Voordat je een gezond supplement kiest, is het ontzettend belangrijk om grondig onderzoek te doen. Lees reviews, vergelijk verschillende merken en zoek naar informatie over de ingrediënten (herkomst).

Kies voor geverifieerde en gecertificeerde supplementen, zoals die met een keurmerk van onafhankelijke instanties zoals De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit. Dit verzekert, in principe, dat het product veilig en van hoge kwaliteit is.

Maak de keuze voor natuurlijke ingrediënten:

Kijk uit naar supplementen met natuurlijke ingrediënten en vermijd synthetische toevoegingen waar mogelijk, liever niet. Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van duurzame bronnen en hebben vaak een betere biologische beschikbaarheid, wat betekent dat je lichaam ze gemakkelijker kan opnemen en gebruiken.

Duurzame verpakkingen:

Let op de verpakking van de supplementen. Kies voor merken die gebruikmaken van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, zoals gerecycled papier of biologisch afbreekbare kunststoffen. Vermijd overtollige verpakkingen en kies voor producten met een minimalistische aanpak. De beste keuze is in mijn optiek glas en zo min mogelijk plastic.

Lokaal en biologisch:

Sta stil om supplementen te kopen van lokale producenten/merken die werken met biologische en duurzame ingrediënten. Lokale merken hebben meestal een kleinere ecologische voetafdruk (kleinere impact op de planeet) en het ondersteunen van lokale bedrijven draagt bij aan de economische groei van je lokale gemeenschap (ondernemers).

Voorkom dat je te veel gebruikt:

Meer is niet altijd beter als het om supplementen gaat. Te veel van iets gebruiken kan leiden tot ongewenste bijwerkingen en kan zelfs een negatieve impact hebben op het milieu. Houd je aan de aanbevolen doseringen en vraag een specialist om advies als je twijfelt over de juiste dosering voor jouw behoeften en specifieke doelen.

Recycle en hergebruik:

Zorg ervoor dat je lege supplementenflessen en verpakkingen op de juiste manier recyclet. Hergebruik flessen indien mogelijk, bijvoorbeeld voor het bewaren van andere producten of als je drinkfles. Het verminderen van afval is een belangrijke stap naar een duurzamer leven voor ons allemaal. Op deze manier kunnen we allemaal onze bijdrage leveren.

Conclusie keuze in supplementen:

Door bewuste en duurzame keuzes te maken bij het selecteren van supplementen, draag je niet alleen bij aan je eigen welzijn, maar ook aan de gezondheid van onze planeet. Doe grondig onderzoek, kies voor natuurlijke ingrediënten, let op duurzame verpakkingen en overweeg om bij lokale ondernemers je voedingssupplementen te kopen.

Voorkom dat je te veel gebruikt. Recycleer en hergebruik verpakkingen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze gezondheid en de wereld om ons heen.

Zelfs bij de grotere merken kun je kiezen voor merken van supplementen die veel inzetten op respect voor mens, dier en milieu.

Voorbeelden hiervan zijn:

Arctic Blue (omega-3 supplementen)
Bonusan (alle voedingssupplementen)
Vitakruid (alle voedingssupplementen)

Hier in Groningen is het lokale bedrijf Smeets & Graas. Zij zijn een familiebedrijf met 11 hooggekwalificeerde medewerkers en werken vanuit een orthomoleculaire filosofie.

Ik hoop dat je weer wat wijzer bent geworden in je zoektocht naar de beste voedingssupplementen! Lees ook de reviews over verschillende supplementen om een weloverwogen keuze te maken.

Heb je vragen stel ze hieronder in de reacties!


Gezonde groet,

Jeff

Plaats een reactie