Review: Arctic Blue Lijnzaad & Algenolie ALA & DHA Vloeibaar

Review: Arctic Blue Lijnzaad & Algenolie ALA & DHA Vloeibaar

De vloeibare Vegan Omega-3 in een flesje gegoten. De combinatie van lijnzaadolie en algenolie maken dat dit ook zeker een goede keuze is om je lichaam te voorzien van de beste en juiste omega-3 vetzuren.

Als je nog meer vegan wilt, dan is dit de beste vegan omega-3 en uiteraard de beste algenolie omdat deze vloeibare vegan omega-3 algenolie dha bevat. Als je al bekend was met de geweldige supplementen van Arctic Blue, weet je al dat algenolie gezond is en boordevol DHA zit.

Op basis van je persoonlijke voorkeur kan je kiezen welke algenolie het beste bij je past. De combinatie van de kruidige lijnzaad en algenolie is 100 procent vegan.

Voor we dit supplement verder gaan reviewen hebben we nog een aantal vragen die we gaan uitdiepen over dit supplementen en haar ingrediënten. Ben je benieuwd naar een arctic blue algenolie review? Klik dan hier!

Lees dus snel verder!

Wat is lijnzaad?

Lijnzaad is het zaad van vlas. Het wordt gebruikt als grondstof voor de olie van lijnzaad. Door middel van een oliemolen wordt de olie uit de zaden geperst. Uiteindelijk blijft er een restproduct over en dat noemt men lijnkoek. Lijnkoek wordt gebruikt als veevoer.

Wat zijn de voordelen van lijnzaad?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van lijnzaad en deze zijn ook te vinden in de vloeibare lijnzaad en algenolie van Arctic Blue. Lijnzaad is een goede, gezonde bron van omega-3 vetzuren (ALA), rijk aan lignanen (fyto-oestrogenen), zorgen voor een gezonde darmwerking, zijn een plantaardige bron van hoogwaardige eiwitten en passen goed in een afslankdieet.

Wat doet algenolie?

Algen zijn kleine plantjes die superveel omega-3 vetzuren bevatten. Dit geldt ook voor vette vis zoals makreel, haring en zalm bijvoorbeeld. Voor mensen die nauwelijks of geen vette vis eten, is algenolie de perfecte uitkomst. Algenolie is goed omdat de omega 3-vetzuren goed voor je ogen, hart en hersenen zijn. Het zijn de bouwstenen voor je belangrijkste organen en daarnaast werken ze ook ontstekingsremmend. Algenolie is dus geschikt en perfect passend in een vegan leefstijl.

Wat is omega- 3 ALA?

De omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste hiervan zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docohexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren beschermen ons lichaam en de organen tegen bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. ALA zit in plantaardige voeding zoals lijnzaad en past in een gezond voedingspatroon.

De verkoper Arctic Blue

Het bedrijf is opgericht door Ludo van de Wiel, een visolie expert die voorheen werkte in de traditionele industrie van grote multinationals. Door zijn expertise wist hij meer van visolie dan een doorsnee consument en ging opzoek naar de perfecte visolie voor hem en zijn gezin.

De visolie moesten de volgende eigenschappen bezitten:
Schoon, vers, natuurlijk en duurzaam.

Kortom, wat een persoonlijke missie bleek te zijn, is uitgegroeid tot een waar bedrijf genaamd Arctic Blue. Klik hier om meer te lezen over Ludo en Arctic Blue.

Wat beweert Arctic Blue over de Vegan lijnzaad en algenolie vloeibaar?

Deze lijnzaad en algenolie is een visvrije variant van visolie. Algen zijn de enige plantjes die dezelfde Omega-3 vetzuren bevatten als verse vis. Vissen eten namelijk algen en hierdoor krijgen ze net als ons mensen, via onze voeding, omega-3 vetzuren binnen.

Dit betekent ook dat deze onverzadigde vetten net zo gevoelig zijn voor oxidatie als in de visolie. Als dit proces in gang wordt gezet, dan ontstaan er geoxideerde vetzuren die niet gezond zijn. Wanneer (algen) olie oud of minder vers is kan deze dus gaan ruiken/stinken. De lijnzaad en algenolie van Arctic Blue gaat in de beste conditie in de fles en wordt ook nog eens beschermd door de natuurlijke antioxidanten van versgeperste lijnzaadolie. De natuur gaat gewoon door met haar werk.

Deze vegan lijnzaad en algenolie bevat 250mg DHA en 2000 mg ALA per dosering en kan bijdragen aan optimale gezondheid. Het bevat dus zeer goede omega-3 vetzuren die goed zijn voor je ogen, hart en hersenen. Ook kunnen ze bijdragen in preventie van depressie, angst klachten en helpen hooikoorts klachten en allergieën verminderen.

Wat krijg je als je de vloeibare lijnzaad en algenolie koopt?

In ieder geval een flesje vol met omega-3 vetzuren, vegan style. De olie wordt geleverd in een bruinkleurig flesje van 150 ml en er zit een handig maatschepje bij om elke dag de juiste dosering binnen te krijgen.

Dit supplement bevat geen allergenen omdat er geen vis inzit en dat is fijn als je gevoelig bent voor allergische reacties of specifiek allergisch bent voor vis. De lijnzaadolie is van hoge kwaliteit die verschillende gezondheidsvoordelen bevat.

Het flesje zit in een doosje en bevat verder geen plastic.

Meer voordelen:

100% Vegan Omega-3 supplement
Vrij van vissige nasmaak
100% geen-opboer-garantie
Geschikt in koude gerechten zoals yoghurt, dressing, shake of smoothie
Per lepeltje van 5 ml 250 mg DHA en 2000 mg ALA
Perfect te doseren op het lepeltje vanuit de fles door de speciale schenkdop
Draagt bij aan een gezonde leefstijl
Prijs-kwaliteit verhouding is top
Vloeibaar en prettig om in te nemen
De olie bevat géén allergenen
Voor maar liefst 30 dagen!
Duurzaam
Geen plastic
Geen negatieve impact op natuur en milieu
Geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen
Zowel los als in abonnement verkrijgbaar
Super goede klantenservice!

Enkele nadelen:

Voor meer DHA (>250mg) dien je 2 doseringen in te nemen
Het is een beetje wennen aan de kruidige smaak
Geopend moet je de fles in de koelkast bewaren

Ingrediënten:

Lijnzaadolie en algenolie (schizochytrium sp), zonnebloemolie, rozemarijn extract, antioxidant (natuurlijke tocoferolen, ascorbylpalmitaat).

De algenolie wordt gemaakt van gekweekte microalgen in een gesloten systeem zonder milieu-invloeden van buitenaf.

De lijnzaadolie wordt koudgeperst en niet geraffineerd (zoals gebruikelijk) waardoor de sensitieve omega-3 vetzuren niet kapotgaan door hoge temperaturen.

Wat vinden klanten van deze vloeibare vegan lijnzaad en algenolie?

Over het algemeen zijn klanten zeer te spreken over de visolie en algenolie supplementen van Arctic Blue. Zo ook over deze arctic blue algenolie vloeibaar waar lijnzaad van superieure kwaliteit aan is toegevoegd.

Mijn ervaring met dit product is verassend goed. Normaal gesproken gebruik ik puur alleen algenolie vloeibaar of de vegetarische algenolie capsules. Deze lijnzaad en algenolie is wat betreft DHA en EPA niet zo hoog gedoseerd als de pure algenolie, maar door de goede aanvulling van lijnzaad, krijg je dus ook goede plantaardige omega-3 vetzuren (ALA) binnen.

Beoordelingen van klanten specifiek voor de lijnzaad en algenolie kan ik niet vinden maar kan ik er praktisch vanuit gaan dat dit supplement zodanig goed bevalt en kan ik dit ook uit eigen ervaring zeggen.

Klantbeoordelingen Arctic Blue
Klantbeoordelingen Arctic Blue

De prijs van de vegan vloeibare lijnzaad en algenolie:

Zowel los verkrijgbaar of in een handig abonnement zodat je nooit meer zonder zit.

1 fles is € 19,90
2 flessen € 38,80 BESPAAR 2 EURO
4 flessen € 75,60 BESPAAR 4 EURO
8 flessen € 143,20 BESPAAR 16 EURO

Of goedkoper verkrijgbaar in abonnement

Eindconclusie:

Deze lijnzaadolie gecombineerd met algenolie is de perfecte keuze als je puur vegan wilt gaan én je omega-3 vetzuren in een goede dosering binnen wilt krijgen, iedere dag weer. Arctic Blue staat niet alleen voor kwalitatieve visolie, algenolie en viscollageen supplementen, maar staat ook voor duurzaamheid en respect voor natuur, dier en milieu.

Er wordt bijvoorbeeld geen extra vis gevangen voor de visolie maar wordt er visolie en viscollageen gemaakt van de filet-resten van de wild gevangen Noorse kabeljauw. Zo worden de algen gekweekt in speciale baden die niet in contact komen met verontreinigende omgevingen.

De Arctic Blue lijnzaad en algenolie ALA en DHA vloeibaar kan zeker bijdragen tot een gezonder leven en dat is wetenschappelijk ook bewezen door talloze studies. Bij de studies is namelijk aangetoond dat deze gezonde Omega-3 vetten positief effect hebben op ons menselijk (en dierlijk) lichaam.

Voor zover ik heb kunnen lezen komen de eigenschappen van deze vloeibare vegan olie overeen met de ervaringen van anderen, en in ieder geval met die van mijzelf als gebruiker van dit supplement.

Deze olie is iets goedkoper dan de Pure Alaska MSC visolie of de Vegan Omega-3 Algenolie DHA én EPA, maar draagt zeker bij in je gezondheid. Zelf wissel ik regelmatig van olie om het maximale uit alle supplementen te kunnen ervaren.

Ben je opzoek naar een goed, kwalitatief, vegan omega-3 supplement? Dan hoef je niet verder te zoeken. Naar mijn mening is dit dan de juiste keuze voor jou.

We hopen dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is het supplement duurzaam?
Helpt het supplement en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is de vloeibare vegan omega-3 het geld waard?
Zijn anderen positief over het supplement?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 8
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9,5
Ervaring: 8,5

Plaats een reactie