Review: Arkocaps Russische Ginseng Capsules

Review: Arkocaps Russische Ginseng Capsules

Ginseng is een eeuwenoud gebruikte wortel met heel veel voordelen zoals het versterken van je weerstand, je energielevel, concentratie, herstel van training en het heeft de kracht om je geestelijke vermoeidheid in glorie te herstellen.

Als je de eerste alinea hierboven alleen al leest, dan ben je al overtuigd toch? Dat was ik ook maar we kunnen een voedingssupplement pas echt beoordelen door het te gaan gebruiken en het te ervaren. Op die manier kan ik pas echt een goed onderbouwde review schrijven waar jij echt iets aan hebt.

Ben jij benieuwd of deze Russische Ginseng iets voor jou kan betekenen?

Lees dan snel de review!

Wat is ginseng?

Zoals ik hierboven al beschreef is het een wortel dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het werd in China en Korea het koninklijke kruid genoemd en voorbehouden voor koninklijke families daar. Nu is het voor iedereen beschikbaar. De Russische of Siberische ginseng is een vergelijkbare wortelkruid met diezelfde eigenschappen.

Ginseng geeft het lichaam power en het zorgt ervoor dat je beter kunt presteren, zowel lichamelijk als mentaal. Deze krachtige wortel zorgt voor betere aanpassing van het lichaam met betrekking tot inspanningen door het gevoel van vermoeidheid aanzienlijk te verminderen, melkzuurgehalte in je bloed te verlagen, spierpijn tegen te gaan en zuurstofopname door de spieren te verhogen.

Wat is de samenstelling van ginseng?

Ginseng bevat niet alleen ginsengwortel maar ook verschillende vitamines zoals: vitamine B (B-complex), minerale zouten (calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer en zink), sporenelementen (silicium en selenium) en aminozuren. Dit maakt ginseng uitzonderlijk krachtig en werkt het onder andere tegen overspannenheid, stress en chronische vermoeidheid.

Welke ginseng is het beste?

Zijn er verschillende soorten dan? Ja, de Koreaanse (panax) en de Russische/Siberische ginseng.

Elke soort ginseng bezit de uitzonderlijke en krachtige eigenschappen van de wortelkruid. Het verschil zit het in de werking die bij jou als persoon manifesteert. Zoals bij heel veel andere voedingssupplementen slaat niet alles bij iedereen aan en kun je de voordelen voelen. Ik zeg altijd probeer het uit en ervaar wat het met je doet. Bestudeer wel altijd goed de bijsluiter of het gebruik ervan ook veilig is. Denk aan zwangerschap en overgevoeligheid voor de poeder van de wortel: Eleutherococcus senticosus (Rupr. ex Maxim).

De verkoper Arkopharma:

De Arkocaps Russische Ginseng capsules is een supplement dat gemaakt is door Arkopharma Nederland B.V. Een bedrijf gevestigd in Almere, Nederland.

Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van supplementen vanuit het fytotherapeutisch perspectief. Dat wil zeggen dat ze supplementen maken die zich richten op het behandelen van klachten en ziekten met natuurlijke geneesmiddelen, gemaakt uit planten of plantendelen.

Fytotherapie is enigszins verwant aan homeopathie maar het verschil zit in de verwerking van de supplementen. Bij fytotherapie wordt het plantendeel verwerkt zonder enige toevoeging tot een gebruiksklaar supplement. Bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die verdund worden met alcohol.

Benieuwd naar meer van Arkopharma? Klik hier

Wat beweert Arkopharma over deze Russische Ginseng Capsules?

De Arkocaps Russische ginseng capsules bezitten 242.2 mg poeder van de Eleutherococcus Senticosus wortel. Ginseng is zo krachtig dat het je kan helpen om mentale vermoeidheid te herstellen, je weerstand te versterken en het herstel na lichamelijk inspanningen te verbeteren.

Deze herstellende eigenschappen zorgen er ook voor dat je concentratie in het algemeen extreem wordt verbeterd.

De capsules zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten. En bevatten alle actieve natuurlijke bestanddelen van de wortel. Er zijn verder geen andere toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast zijn de capsules glutenvrij en 100% biologisch.

Review arkocaps russische ginseng afbeelding 1

Wat krijg je als je de Arkocaps Russische Ginseng capsules koopt?

De capsules worden geleverd in een klein bruinkleurig plastic potje. Er zitten 45 capsules in die goed zijn voor 11 dagen aaneengesloten gebruik. Ik koop vanwege het oneven aantal altijd 2 potjes zodat je altijd uitkomt met de capsules.

Hoewel ginseng ontzettend gezond is om dagelijks te gebruiken, gebruik ik dit voedingssupplement wanneer ik het denk nodig te hebben. Ik time dus het gebruik hiervan om het meest mogelijk voordeel eruit te halen. Wel heb ik periodes waarin ik de capsules in ieder geval preventief gebruik, zoals de winterperiode.

Gebruik 2 capsules in de ochtend en 2 capsules in de middag en neem deze tijdens de maaltijd met een groot glas water in.

Voordelen:

Zorgt voor rust tijdens overspannenheid en stress
Gaat vermoeidheid tegen
Zorgt voor nieuwe energie
Helpt bij het herstel van spierpijn
Verbetert lichamelijk en geestelijke inspanningen
Verhoogt zuurstofopname in je spieren
Verlaagt melkzuur in het bloed
Bestrijd vervelende infecties
Verlaging van cholesterol en bloedsuiker
Gaat veroudering tegen
Bescherming tegen kanker
Meer kracht, uithoudingsvermogen en energie
Verlaging van je stressniveau
Verbeteren van je stemming en humeur

Mogelijke bijwerkingen:

Problemen met slapen (bij laat innemen van capsules)
Hoofdpijn
Meer stress
Maagklachten
Allergische reacties


Bijwerkingen zijn altijd mogelijk. Vraag voor de zekerheid altijd een arts als je twijfelt en/of je bijwerkingen ervaart die niet vermeld staan in de bijsluiter.

Ingrediënten:

Russische Ginseng wortelpoeder (Eleutherococcus senticosus (Rupr. ex Maxim.) Maxim.). Antiklontermiddelen: plantaardig magnesiumstearaat, siliciumdioxide. Capsulewand van plantaardige oorsprong: hydroxypropylmethylcellulose.

Review Arkocaps Russische Ginseng Capsules

Gebruik:

’s Morgens en ‘s middags 2 capsules tijdens de maaltijd met voldoende water innemen. Zorg ervoor dat je niet meer inneemt dan de dagelijkse aanbevolen dosering.

Wat vinden anderen van de Arkocaps Russische Ginseng Capsules?

Ik ben fan van de oerkracht die onze natuur te bieden heeft en dat we dat kunnen gebruiken in voedingssupplementen. Zelf ben ik ook fan van ginseng en ken ik dit wortelkruid al vanaf vroeger. Je voelt bij het gebruik echt verschil, want het werkt echt.

De voordelen van ginseng zijn dan ook uitzonderlijk goed omdat het je meer energie geest en je bent scherper van geest. Het heeft mij bijvoorbeeld heel goed ondersteunt in de periode dat ik met koffie (cafeïne) ging stoppen (stopweek en ontgiften).

Het verschil tussen de Russische en Koreaanse zit volgens mij echt in persoonlijke voorkeur en keuze. Wat bij de een wel werkt kan bij de ander misschien niet werken, zo is het nu eenmaal met supplementen. Hieronder zal ik nog een aantal ervaringen van anderen delen.

Ik heb dit paar keer gekocht, en ik ben er zo tevreden mee. Geweldig voedingssupplement!
Marcus, 5/5 sterren

Werkt direct! Ben bijna 70, was zwak, chagrijnig, ziek en lui. Ben nu dagelijks aan het sporten, vrolijk en super positief. Slaap als een baby, kom tijd te kort! Moet gauw weer een pot halen. Maakt jong, energiek en positief direct na de eerste dosering.
Harry, 5/5 sterren

Er geldt dat na een aantal weken de eerste resultaten merkbaar zijn. En die zijn positief. Energieker in meerdere opzichten en minder stress.
Peter, 4/5 sterren

Anderen, waaronder ikzelf merken echt verschil bij het gebruik van Ginseng. Het geeft meer energie, maakt je scherper van geest, minder stress en spanning, fitter, alerter en meer kracht bij het gewichtheffen.

De prijs:

De prijs per potje ligt rond €10 euro. Vaak zijn er aanbiedingen te vinden zoals op de online drogist.

Eindconclusie over de Russische Ginseng Capsules:

Ik ben persoonlijk erg tevreden over de voedingssupplementen van Arkopharma en vooral omdat alle bestanddelen van de supplementen puur, zuiver, natuurlijk en biologisch zijn.

Het stukje duurzaamheid komt altijd terug in mijn reviews over de voedingssupplementen en hier speel ik altijd op in. Helaas is er op dit moment nog veel gebruik van plastic in deze industrie door supplementen te verkopen in plastic zakjes, potjes en ander verpakkingsmateriaal. Hopelijk komt hier snel verandering in omdat er zeker mogelijkheden zijn om te verpakken zonder plastic.
Zo gebruikt Arctic Blue namelijk zakjes die volledig af te breken zijn.

Dit voedingssupplement helpt zeker om je energieker te laten voelen, alerter, fitter, sneller doen herstellen van zware trainingen en heeft het uitzonderlijke krachtige eigenschappen die zelfs tegen kanker zijn in te zetten. Het beïnvloedt je gezondheid zeker op een positieve manier en kan het je in veel gevallen helpen en ondersteunen.

Eigenschappen zoals meer energie, concentratie en sneller herstel komen 100% overeen met de ervaringen van anderen die je kunt teruglezen. Ook is mijn eigen ervaring positief met de eigenschappen van dit krachtige wortelkruid.

Kwaliteit van een voedingssupplement is enorm belangrijk omdat je ook wilt dat het werkt. Bestanddelen die zo natuurlijk mogelijk zijn, worden ook het beste opgenomen door je lichaam. Is de opname goed, dan verwerkt je lichaam dit ook op de juiste manier. Daarom vind ik dit supplement zeker het geld waard.

Werking Russische Ginseng:

Ginseng heeft adaptogene eigenschappen (werking) wat betekent dat het je lichamelijk (fysiologische) processen stabiliseert en verbetert. Adaptogenen zijn stoffen met een sterke antioxidantfunctie zodat schadelijke gevolgen van bijvoorbeeld stress, onklaar wordt gemaakt. Hierdoor vermindert stress en haar gevolgen hiervan is minder.

Zoals je hebt kunnen lezen is Ginseng goed in te zetten tegen/voor verschillende doelen. Dit maakt dit kruid dan ook breed inzetbaar en anderen ervaren dit als zeer positief. Zelf ervaar ik dit ook op verschillende vlakken. Van een scherpere geest tot aan ondersteuning in het ontgifting-proces.

Proberen dus 🙂

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Arkopharma?
Is dit supplement duurzaam?
Helpt dit supplement en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is deze vorm van Ginseng het geld waard?
Zijn anderen positief over deze ginseng capsules?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 9
Kwaliteit: 9
Materiaal: 5
Betrouwbaarheid: 8
Support: 9
Ervaring: 8,5

1 gedachte over “Review: Arkocaps Russische Ginseng Capsules”

  1. Ik ben heel tevreden over dit voedingssupplement. Deze Russische Ginseng is ideaal om te ontspannen maar ook om meer concentratie te krijgen en te houden.

    Bedankt voor de heldere review! Ik gebruik het nu een paar dagen maar voel al merkbaar verschil!

    Groet,
    Marcel

    Beantwoorden

Plaats een reactie