Review: Arkocaps Sint Janskruid Capsules 45 Stuks

Review: Arkocaps Sint Janskruid Capsules 45 Stuks

Voel je je neerslachtig, somber of moedeloos? Heb je het gevoel dat de zon niet meer schijnt in jou? Dan kan sint janskruid wellicht weer het licht in jou laten schijnen. Dat lees je in deze sint janskruid review.

We leven in een maatschappij waarin medicijnen, eigenlijk legale drugs, worden voorgeschreven door huisartsen of praktijkondersteuners. Medicijnen die direct veranderingen brengen in onze breinchemie, vanaf het moment dat jij dat eerste pilletje inneemt.

Laten we vooropstellen dat ik geen arts ben en dat ik je hier geen advies in kan geven. Dit is puur uit eigen ervaring en dit deel ik met je in deze review. Het gebruik van sint janskruid of welk supplement dan ook, is altijd je eigen keuze en verantwoordelijkheid.

In mijn leven heb ik veel te maken gehad met somberheid, neerslachtigheid en depressies. Op een gegeven moment was de wanhoop nabij en wist ik niet meer waar, hoe en wat. Al op jonge leeftijd werd mij door een psychiater antidepressiva voorgeschreven op 14-jarige leeftijd.

Op latere leeftijd had ik nog steeds last van depressies, maar ik gebruikte al een poosje geen medicatie meer. Wel voelde ik dat ik iets nodig had om me te ondersteunen in herstel. Toen heb ik een tijdje sint janskruid van Arkocaps gebruikt en dit heeft mij door een donkere periode heen geholpen.

Juist om die reden wil ik mijn ervaring met je delen in deze review en je meegeven eerst een natuurlijk middel te proberen voordat je aan zware medicatie gaat beginnen waarbij je een lichamelijke en mentale afhankelijkheid bij opbouwt.

Lees snel verder

Waar is sint janskruid goed voor?

Kruidensupplementen met sint janskruid zijn als (zelfzorg) geneesmiddel goedgekeurd voor de behandeling van volwassenen met milde tot matige depressieve klachten maar ook bij: angst, burn-out, slaapproblemen, milde maag en darmproblemen enzovoorts.

Over het algemeen wordt gezegd dat het alleen ingezet kan worden als je milde klachten ervaart. Ik ben van mening dat je het op z’n minst moet kunnen proberen zodat je niet direct aan zware medicatie hoeft te beginnen.

Wat is de werking van sint janskruid?

Het heeft een antidepressieve werking en sint janskruid beïnvloedt de lichaamseigen stoffen in je lichaam. Denk aan serotonine en dopamine. Dit zijn de stoffen die je gemoedstoestand regelen en je emoties reguleren. Deze stoffen komen voor in je hersenen. Tot op heden weten ze nog steeds niet precies hoe het werkt.

Sint janskruid met antidepressiva

Deze combinatie is te allen tijde iets wat je niet moet doen. Een combinatie van deze twee kan namelijk zorgen voor wisselwerking. Dit wil zeggen dat bepaalde medicijnen uit een specifieke groep elkaar kunnen versterken, zoals antidepressiva. Zou je dat doen, dan heb je de kans dat er een serotoninesyndroom ontstaat.

De verkoper Arkocaps:

De Arkocaps sint janskruid capsules is een supplement dat gemaakt is door Arkopharma Nederland B.V. Een bedrijf gevestigd in Almere, Nederland.

Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van supplementen vanuit het fytotherapeutisch perspectief. Dat wil zeggen dat ze supplementen maken die zich richten op het behandelen van klachten en ziekten met natuurlijke geneesmiddelen, gemaakt uit planten of plantendelen.

Fytotherapie is enigszins verwant aan homeopathie maar het verschil zit in de verwerking van de supplementen. Bij fytotherapie wordt het plantendeel verwerkt zonder enige toevoeging tot een gebruiksklaar supplement. Bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die verdund worden met alcohol.

Benieuwd naar meer van Arkopharma, klik hier.

Wat beweert Arkopharma over de Arkocaps sint janskruid?

De Arkocaps sint janskruid capsules bevatten 185 mg extract van de hypericum perforatum plant (sint janskruid). Deze plant is heel bijzonder omdat hij pas optimaal gaat bloeien zodra de zon de hoogste stand heeft bereikt.

Door het opmerkelijke bloeiproces ontstaat er een krachtige werking die het zonnetje weer in jouw eigen leven kan laten schijnen. Hierdoor kan sint janskruid goed worden ingezet bij depressie, angst en klachten die hierbij passen.

Het omhulsel van de capsules zijn van plantaardig materiaal gemaakt. En daarnaast bevatten ze alle actieve natuurlijke bestanddelen van de bloeiende toppen van de plant. Zonder enige toevoeging van gist, suiker, conserveringsmiddelen, smaakstoffen en gluten.

Wat krijg je als je de Arkocaps sint janskruid capsules koopt?

De capsules worden geleverd in een plastic potje met daaromheen een kartonnen doosje. Ze zijn verkrijgbaar in 45 stuks of 150 stuks. Via de online drogist worden ze supersnel en duurzaam bij je thuisbezorgd, gratis vanaf €20 euro.

Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen en dat doe je dan bij het ontbijt met een groot glas water. Zorg dat je de aanbevolen dosering niet gaat overschrijden.

Hieronder nog een aantal voor en nadelen van het gebruik van sint janskruid.

Voordelen:

Natuurlijk werkzaam product
Zonder onnatuurlijke toevoegingen
Werkzaam bij neerslachtigheid, somberheid, angst, depressie enz.
Handig in gebruik door capsules
Hoge dosering van sint janskruid
Snelle levering door de online drogist
Plantaardige capsules
Werkzaam binnen enkele weken
Wordt al eeuwen als natuurlijk medicijn gebruikt
Heeft antivirale, antibacteriële en ontsteking werende eigenschappen
Meestal weinig bijwerkingen
Prijs en kwaliteit is in balans
Zeer goed te betalen
Goed alternatief voor voorgeschreven antidepressiva
Stoppen is zonder problemen

Nadelen:

Kan tot 6 weken duren voordat voor dat je positieve effecten ervaart
Je mag niet in direct zonlicht tijdens het gebruik van sint janskruid
Grote kans op wisselwerking met andere medicijnen (antidepressiva)
Bijwerkingen zoals duizeligheid, diarree en angst kunnen voorkomen
Verpakking is niet duurzaam (plastic)

Ingrediënten:

Samenstelling: Elke capsule bevat: 185 mg extract van de bloeiende toppen van de Hypericum perforatum en bevat maximaal 700 mcg hypericine.

Sint Janskruidextract van de bloeiende toppen (Hypericum perforatum L.). Vulstof: Cellulose. Antiklontermiddelen: plantaardig magnesiumstearaat, siliciumdioxide. Capsulewand van plantaardige oorsprong: hydroxypropylmethylcellulose. Kleurstoffen: ijzeroxide en titaandioxide.

Gebruik:

In de ochtend 1 capsule tijdens het ontbijt met voldoende water innemen. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Wat vinden anderen van de Arkocaps sint janskruid capsules?

Omdat het een natuurlijk geneesmiddel is, heeft het iets meer tijd nodig om in te werken en het positieve effect te krijgen waarvoor het dient. Zelf merkte ik het ook pas na een aantal weken en vond ik het erg fijn om zonder hele heftige medicatie ondersteuning te hebben op mentaal gebied.

Over het algemeen kun je ook lezen dat men dit een prima alternatief vindt om in te nemen en niet direct te grijpen naar zwaardere middelen. Uiteindelijk is dit ook een geneesmiddel die je tijdelijk dient gebruiken om de zwaardere periodes in je leven te kunnen overbruggen.

De capsules zijn ook makkelijk in te nemen en zijn fijn in gebruik. De prijs en kwaliteitsverhouding is ook goed wat dit supplement het geld waard maakt. Het lost natuurlijk niet iets op, maar het verbetert wel dingen wat het natuurlijk heel waardevol maakt om het te gebruiken.

Je kunt ook lezen dat er veel andere mensen zijn die neigen om eerder natuurlijke geneesmiddelen te gebruiken dan het nemen van chemische antidepressiva.

Je kunt stellen dat deze Arcocaps sint janskruid capsules zijn werk doen en daadwerkelijk positief effect laten zien en voelen na een aantal weken. De eigenschappen en ervaringen komen zeker overeen en is 90 procent van de mensen die dit supplement beoordelen positief. Sint janskruid kan zeker helpen om je mentaal te ondersteunen tijdens de zwaardere periodes in je leven.

Ook heb je kunnen lezen dat sint janskruid andere belangrijke eigenschappen bevat zoals bijvoorbeeld antivirale en antibacteriële werking.

De prijs van het product:

De prijzen liggen over het algemeen rond de 14 euro per potje. Vaak zijn er aanbiedingen en is er een korting beschikbaar.

Eindconclusie:

Zoals je hebt kunnen lezen in deze review kan sint janskruid voor en nadelen hebben in het gebruik ervan. Zelf heb ik dit niet zo ervaren, behalve dat ik wel wat gevoelig was voor zonlicht en dat ik af en toe een beetje last had van maag/darm klachten in het begin van gebruik.

Als je sint janskruid wilt gaan kopen, dan zijn de Arkocaps zeker een goede keuze, uit eigen ervaring. Het supplement is in grote lijnen niet het meest duurzame, maar zeker wel natuurlijk omdat de bestanddelen afkomstig zijn van de Hepericum perforatum plant.

Bij alle supplementen is het natuurlijk zo dat er altijd een kans bestaat dat je er niet positief op reageert en dat het niets met je doet. Dat is natuurlijk heel vervelend omdat je het liefst positieve effecten wil zien en voelen.

Desalniettemin is het zeker de moeite waard om dit supplement te gaan proberen als je klachten ervaart zoals neerslachtigheid, somberheid, moedeloosheid, angst, burn-out enzovoorts. Ook heeft sint janskruid antivirale, antibacteriële en ontsteking werende eigenschappen. Door die eigenschappen dragen ze bij tot optimale gezondheid.

Mijn ervaring met sint janskruid is goed en bij eventuele klachten die gepaard gaan bij een depressie, is dit een supplement die ik opnieuw zal gebruiken. Voorgeschreven antidepressiva door artsen zijn chemisch en veranderen direct je breinchemie. Sint janskruid helpt je lichaamseigen stoffen zoals serotonine en dopamine te reguleren in je hersenen.

Uit alle ervaringen, inclusief die van mijzelf kan ik concluderen dat men veelal positief is over het gebruik van sint janskruid en in het bijzonder van dit supplement. De prijs/kwaliteitsverhouding is erg goed en dat maakt de drempel om te kopen een stuk lager.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Arkopharma?
Is dit supplement duurzaam?
Helpt dit supplement en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is deze vorm van sint janskruid het geld waard?
Zijn anderen positief over deze sint janskruid capsules?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 5
Betrouwbaarheid: 7,5
Support: 9
Ervaring: 8

Plaats een reactie