Review: BCAA 4:1:1 Van Body En Fit

Review: BCAA 4:1:1 Van Body En Fit

In deze review de BCAA’S van Body en fit. Als je aan krachtsport doet, dan heb je dit vast al eens gebruikt of lees je deze review omdat je benieuwd bent of dit supplement iets voor je kan betekenen.

Ik begrijp heel goed dat je zoektocht naar de juiste bcaa’s best lastig kan zijn omdat er zoveel aangeboden wordt, waardoor je door de amino’s de juiste bcaa’s niet meer kunt zien. Ik ga je proberen op een zo goed mogelijke manier kennis te laten maken met dit supplement.

Voor we verder om het product te beoordelen, gaan we nog een aantal vragen over BCAA’S beantwoorden.

Lees dan gauw verder!

Wat is bcaa?

Bcaa is een afkorting van Branched Chain Amino Acids. Vertaald gaat het hier om vertakte keten van aminozuren. Ze bevatten 3 van de essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Deze 3 spelen een grote rol in het verbeteren van de spierkwaliteit, ze kunnen een snelle bron van energie zijn voor de training en herstel na de training

Waarom bcaa?

Waarom zou je bcaa’s kunnen kopen? Deze aminozuren staan erom bekend dat ze je lichaam ondersteunen in herstel en opbouw van spiermassa. Ook kunnen ze je ondersteunen om nog sneller je doel te behalen. Bcaa’s zijn belangrijk bij intensieve trainingen omdat ze je spieren van energie voorzien tijdens heftige liftsessies. Daarnaast zorgen ze voor effectieve spiergroei na de training en schijnen ze ook je vetverbranding te bevorderen.

Heeft bcaa nut?

Een terechte vraag moet ik zeggen. In eigen gebruik van dit supplement heb ik me dit ook afgevraagd. Ik denk dat het voor iedereen anders is, net zoals creatine niet voor iedereen geschikt is.

Het schijnt wel dat een aanvulling van deze aminozuren nut hebben voor het goed functioneren van de lever, hersenen en het versterken van je immuunsysteem. Ga je suppleren met Bcaa’s, dan is het van belang dat je goed kijkt of het effect heeft of niet.

Wel kan het een goede aanvulling zijn voor vegetariërs en veganisten omdat plantaardige eiwitbronnen meestal lager zijn in leucine.

Wat is de beste bcaa verhouding?

Is de verhouding 2:1:1 goed of de 4:1:1 verhouding waar we deze review over schrijven. In de 4:1:1 ratio neemt men altijd Leucine als leider, omdat volgens onderzoeken dit aminozuur de kartrekker is om het proces van eiwitsynthese op gang te brengen.

Leucine is de koning in de optimale bcaa verhouding en daarom wordt deze met een hogere waarde toegevoegd in de chain van aminozuren. Wat is nu de beste verhouding? Het hangt van je persoonlijke doel af.

Stel, je zit in een dieet waarin je minder eiwitten tot je neemt, dan kan de 4:1:1 een goede aanvulling zijn omdat je minder leucine uit de eiwitten binnen krijgt. Neem je ook whey shakes, dan is de 2:1:1 een goede aanvulling, omdat er al voldoende leucine in de whey shakes zit, naast je voeding.

Het is dus goed om naar je persoonlijke situatie en doel te kijken.

Bcaa body en fit bestellen?

Wil je bcaa aminozuren bestellen? In deze review hebben we het over de 4:1:1 verhouding wat betekent dat er meer leucine in zit dan de traditionele 2:1:1 poeders. Met maar liefst 5 gram bcaa’s per portie, neem je dit supplement voor of na het trainen of welk ander moment van de dag.

Het bedrijf Body En Fit

Inmiddels sinds jaar en dag de grootste online supplementen boer van de Benelux. Hier kan je niet meer omheen. Wil je meer informatie over Body En Fit? Klik dan hier!

Wat kan deze BCAA 4:1:1 voor jou betekenen?

Dit product is 100% puur en geschikt voor vegetariërs en veganisten omdat het op plantaardige basis is. De aanwezige aminozuren zijn: Leucine, Isoleucine en Valine. De leucine is extra hoog gedoseerd en bevat het potje van 500 gram maar liefst 100 doseringen!

Deze aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne en vrij van additieven waardoor het product zuiver is in zijn soort. Het kan je ondersteunen sneller doelen te behalen en gewenste resultaten te bereiken. Het is vooral een goede aanvulling op je voeding als je minder of geen dierlijke eiwitten eet.

Het zorgt voor de eiwitsynthese om spiermassa te ontwikkelen en je spieren te voorzien van energie tijdens intensieve trainingen.

Wat krijg je als je dit product koopt?

Deze aminozuren worden geleverd in een plastic pot van 250 of 500 gram, afhankelijk van je keuze. In de pot zit een maatschepje zodat je altijd de goede dosering kan innemen. De pot van 250 gram is goed voor 50 doseringen en 500 gram voor 100 doseringen.

Gebruik en dosering:

Mix 1 maatschepje (5gram) met bijvoorbeeld appelsap of limonade. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze amino’s anders niet binnen te krijgen zijn en dat is wel een nadeel van een product zonder smaak en andere toevoegingen zoals zoetstoffen e.d.

Ingrediënten:

BCAA(5gram) 4:1:1 L-leucine(3,33 gram), L-isoleucine(0,84 gram), valine(0,84 gram).

Wat vinden klanten van dit product?

De ervaringen zijn verdeeld. Sommige zeggen dat het ronduit smerig is vanwege de bittere smaak en anderen zeggen dat het wennen is. Zelf moet ik zeggen dat de smaak erg bitter is en dat is wel een nadeel van dit product. Hoewel ik pure producten verkies boven producten met zoetstoffen e.d. zou ik nu wel eerder kiezen voor een bcaa met smaak zoals deze 2:1:1 of de muscle protect.

De score van 3,5 uit 5 sterren (91 beoordelingen) op dit moment van schrijven. Wel is het zo dat ook supplementen erg persoonlijk kunnen zijn en dat je dit altijd meeneemt in het gebruik ervan. Net zoals de resultaten, speelt smaak ook een grote rol.

Prijs?

De prijzen van dit supplement zijn:

Voor een pot van 250 gram/50 doseringen betaal je €8,90
En voor de 100 doseringen/500 gram €19,90.

Eindoordeel/conclusie

Hoewel bcaa gebruik niet voor iedereen is weggelegd, kan het voor vele wel weer een uitkomst bieden. Dit als aanvulling van aminozuren die verschillende voordelen hebben voor sporters. Vooral voor krachtsporters die spiermassa willen opbouwen, goed willen herstellen en een goede energievoorziening willen hebben voor de trainingen.

Dit supplement gebruik ik zelf ongeveer 6 weken en mijn doel is om spiermassa opbouw te ondersteunen, evenals herstel en meer energie voor de trainingen. De poeder lost niet snel op, maar dit kun je versnellen door te roeren en dat werkt prima. Gebruik wel een zoete vruchtensap zoals appelsap of limonade. De poeder is met alleen water namelijk erg bitter, wat best een nadeel kan zijn.

Al met al denk ik dat dit supplement wel doet waar het voor staat en merk ik persoonlijk dat ik sneller herstel en dat ik mijn spiermassa behoud wat ik opbouw. Ook vind ik het voordelig in gebruik, want in een pot van 500 gram zitten 100 doseringen wat neerkomt op: €0,19 cent per dosering.

Eet je weinig vlees of andere dierlijke eiwitten? Dan is dit zeker een geschikt supplement. Eet je geregeld vlees en gebruik je ook whey shakes? Dan zou ik kiezen voor een andere verhouding van BCAA, namelijk: de 2:1:1. In periodes van dieet is de verhouding 4:1:1 zeker geschikt.

Cijfers:

Prijs: 8

Materiaal: 4 (plastic potten)

Kwaliteit: 6

Betrouwbaarheid: 9

Support: 8 via Body En Fit

Ervaring/beleving: 7

Bedankt voor het lezen van deze product review en tot de volgende!

Jeff
Body en Mind Succes

Plaats een reactie