Review: Bee Health Propolis Druppels

Review: Bee Health Propolis Druppels

Er komen steeds meer bevindingen aan het licht door de wetenschap over bijen en hun geneeskrachtige propolis. Toen ik me persoonlijk meer ging verdiepen in de term ‘Propolis’ kwam ik erachter dat dit misschien wel kon bijdragen in mijn gezondheid.

Honing stond al bekend om zijn heilzame werking door bepaalde enzymen en antioxidanten. Naast dit bevat honing ook veel vitamines en minderalen zoals: Vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium.

Rauwe honing zoals echte MANUKA-honing is de koning onder alle honingen. Rauw, onbewerkt en vol heilzaamheid die echte honing bezit.

Deze review gaat over de Propolis Druppels en we gaan bekijken wat een goede reden kan zijn om dit supplement ook te gaan gebruiken.

Wat is propolis?

Dat is een goede vraag om te weten en te bespreken.
Propolis is namelijk een samenstelling van hars, gom en balsemachtige substanties die bijen uit de knoppen van bepaalde bomen halen, waaronder de (Franse Propolis) populieren.

Het woord is afkomstig uit Griekenland en betekent ‘voor de stad’. De bijen bouwen voor de ingang van de bijenkorf een soort barrière om het eigen volk te beschermen tegen microbiologische aanvallen en roofdieren.

Hoe wordt propolis gewonnen?

Het is belangrijk om te weten dat we supplementen gebruiken die niet de natuur en de dieren beschadigen. Gelukkig kan de imker de propolis weghalen uit de bijenkast zonder schade te brengen aan het volk.

Dit doen ze door jaarlijks de propolis van de honingkamers af te schrapen. Door een geperforeerde plastic rooster te gebruiken die de bijen dichtsmeren met deze bijzondere stof. De imker vervangt deze dan door een nieuw rooster te plaatsen.

Vervolgens worden de roosters bevroren, de stof wordt hard, breekt en kan zo eenvoudig worden verzameld. Je kunt je voorstellen dat de hoeveelheid propolis veel minder is dan de honing die de bijen produceren. Per jaar verzamelen imkers tussen de 100 en 300 gram propolis per bijenkast per jaar. Dit betekent dat propolis een zeldzame en zeer kostbare stof is!

Waar is propolis goed voor?

Door de grote diversiteit aan stoffen die deze stof bezit, heeft het genezende eigenschappen. Propolis staat bekend als natuurlijk antibioticum en werkt ontstekingsremmend. Het is goed tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ook geeft het een ondersteunende werking bij het gebruiken van een noodzakelijke antibioticakuur voorgeschreven door de huisarts.

Waarom propolis gebruiken?

Je kunt lezen dat deze stof ontzettend goed kan werken tegen verschillende indringers zoals bacteriën, virussen en schimmels. Het is belangrijk om te weten dat een goede propolis prikt in je mond, niet extreem, maar dat is wel het bewijs dat het werkt.

Een aantal voorbeelden waarom ik propolis o.a. ben gaan gebruiken:

Het ondersteunt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand tegen ziektes en virussen
Heeft een verzachtende invloed op je luchtwegen
Verbetert de conditie van je tandvlees, mondholte en kan helpen als je een slechte adem hebt
Ondersteunt het herstellend vermogen van rode en gevoelige huid(aandoeningen).
Genezen van wratten en kalknagels
Hooikoorts en bijkomende allergie klachten
Gezonde longen
Wondgenezing
Bevordert een natuurlijke nachtrust
Stimuleert de (vet) stofwisseling
Zorgt voor een goede darmwerking
Houdt je spieren en gewrichten soepel en flexibel
Je kunt de druppels innemen, gorgelen of smeren

De verkopers:

De verkopers van deze propolis druppels is: Bee Health

Check de website voor hun missie en visie.

Fabrikant:
Natudis Nederland BV Daltonstraat 38, 3840 AJ, Harderwijk

Wat beweert Bee Health over deze propolis druppels?

Propolis is een natuurlijke stof verzameld door bijen uit knoppen en bomen. Het is kleurrijk en verraad zijn herkomst door zijn tint. Vol van hars, etherische oliën, wassen en bioflavonoïden. Deze bioflavonoïden zijn een van de belangrijkste stoffen die je vindt in deze druppels.

De anti-oxidante werking van deze stoffen kunnen bijdragen tot het behoud van je natuurlijke afweersysteem en zorgen dat dit ook krachtig blijft.

Deze unieke natuurlijke formule is door Bee Health onderworpen aan tests voor werking en de puurste vorm van kwaliteit. Zij garanderen dat de bioflavonoïden puur natuurlijk zijn en er geen synthetische stoffen aan zijn toegevoegd.

Wat krijg je als je de Bee Health Propolis Druppels koopt?

De druppels worden geleverd via de online drogist en zitten in een glazen flesje met pipet. Een flesje van 30 ml inhoud verpakt in een kartonnen doosje. Goed voor in ieder geval een maand bij 1x daags gebruik.

Zelf vind ik de pipet erg handig om te doseren en dit gaat ook heel gemakkelijk. Het is bruinig van kleur en wordt wat kleverig als het de kamertemperatuur heeft bereikt. De druppels neem ik op mijn tong en laat ik een aantal minuten in mijn mond rondgaan zodat het mondslijmvlies dit opneemt, vervolgens slik ik de druppels door.

Ik ervaar in mijn mond een licht prikkend, tintelende sensatie wat kenmerkend is voor deze stof en druppels. Dit geeft ook aan dat het een kwalitatief goed supplement is.

Voordelen:

Het ondersteunt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand tegen ziektes en virussen
Heeft een verzachtende invloed op je luchtwegen
Verbetert de conditie van je tandvlees, mondholte en kan helpen als je een slechte adem hebt
Ondersteunt het herstellend vermogen van rode en gevoelige huid(aandoeningen).
Genezen van wratten en kalknagels
Hooikoorts en bijkomende allergie klachten
Gezonde longen
Wondgenezing
Bevordert een natuurlijke nachtrust
Stimuleert de (vet) stofwisseling
Zorgt voor een goede darmwerking
Houdt je spieren en gewrichten soepel en flexibel
Super prijs en kwaliteit verhouding
Handige pipet voor dosering

Nadelen:

Het kan je allergie eerst wat doen versterken
Je proeft de harsachtige vloeistof van de bomen
Het prikt wat in de wond (wel een indicatie van werking en kwaliteit)
Kleine verpakking maar is goed voor minimaal een maand

Ingrediënten:

Super geconcentreerde Propolis 50%, MPG Mono Propyleen Glycol Zonder alcohol.

Allergenen:
Boomhars

Energie
336 KJ

Energie
81 kcal

Koolhydraten
6 GR

Gebruiksaanwijzing
Inwendig: Drinken of gorgelen: 4 tot 5 druppels in een half glas warme vloeistof, 1 of 2 x per dag.
Uitwendig: Propolis met wattenstaafje op de huid aanbrengen.

Wat vinden klanten van de Bee Health Propolis Druppels?

Mijn eigen ervaring is erg positief met deze druppels, omdat ze werken. Naast de goede kwaliteit van de druppels merk ik dat mijn hooikoorts en andere allergieklachten een stuk minder zijn geworden, wat erg fijn is. Toch is het altijd uitproberen of het werkt voor jou uiteraard. Wat ik belangrijk vind is dat deze propolis zonder alcohol is, omdat ik geen alcohol meer drink.

Anderen zijn ook erg positief over dit supplement. De reviews zijn vooral te vinden op een website vanuit Engeland. Dit komt waarschijnlijk vanwege de herkomst. Zo zijn er gelukkig ook reviews te vinden die van Nederlandse herkomst zijn.

Zo zijn er kinderen onder de gebruikers van propolis en zitten zij ‘beter in hun vel’ door de druppels. Ook zijn er anderen die propolis inzetten wanneer ze de griep hebben zodat ze sneller herstellen.

Review: Bee Health Propolis Druppels
Review: Bee Health Propolis Druppels

De prijs van Bee Health Propolis Druppels:

Eindoordeel van de Bee Health Propolis Druppels:

Propolis kan voor vele doeleinden dienen en verschillende redenen hebben om te bestellen. Het grootste voordeel van deze geneeskrachtige stof is vind ik, dat het preventief werkt en beschermt. Ook is het te gebruiken om allergieën zoals hooikoorts te verminderen of bij ziekte sneller te herstellen.

De druppels kopen is natuurlijk heel makkelijk. Dit kun je doen in gezondheidswinkels maar ook online. Wat belangrijk is om naar te kijken, is de samenstelling, kwaliteit en merk. Deze stof hoort niet helder, smaakloos of geurloos te zijn, juist integendeel. Ook is een prikkend gevoel in je mond heel normaal en hoort dit juist bij propolis. Denk daar dus om als je het supplement gaat kopen, daar onderzoek naar doet of vraagt in de winkel.

Ook is het mogelijk om alleen met de druppels te gorgelen in je mond bij bijvoorbeeld keelklachten of omdat je de druppels niet in wilt slikken. Daarnaast kun je de druppels smeren door middel van een wattenschijfje of staafje op je huid.

De waarom vraag; waarom propolis gebruiken, hebben we uitvoerig besproken. Mijn ervaring met deze propolis druppels is ontzettend goed en zet ik dit preventief in tegen hooikoorts en allergie. Maar zoals je hebt kunnen lezen kun je propolis inzetten tegen een legioen aan kwalen en aandoeningen.

Het supplement is gemaakt door bijen en is in het beginsel uiteraard duurzaam geproduceerd en overtuigt van een bijdrage in je gezondheid. De reviews sluiten daar ook mooi op aan omdat de eigenschappen overeenkomen met de ervaring van de propolis druppels.

Anderen zijn positief over de werking en de eigenschappen. Persoonlijk vind ik dat dit supplement in combinatie met de prijs ontzettend goed is en het waard is om te kopen.

Ik hoop dan ook oprecht dat ik jou van voldoende informatie heb kunnen voorzien om ook de voordelen van deze krachtige en heilzame propolis te mogen ervaren.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is het supplement duurzaam?
Helpt het supplement en dragen de druppels bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Zijn deze druppels het geld waard?
Zijn anderen positief over deze propolis druppels?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 7
Betrouwbaarheid: 8
Support: 8
Ervaring: 8

Meer reviews? Klik hier!

2 gedachten over “Review: Bee Health Propolis Druppels”

  1. Propolis werkt voor mijn weerstand heel goed. Ook om minder last van mijn allergieën te hebben, zoals hooikoorts. Bedankt voor deze heldere review wat weer bevestiging geeft.

    Beantwoorden

Plaats een reactie