Review: Bonusan Glucosamine Plus Tabletten

Review: Bonusan Glucosamine Plus Tabletten

Je hoeft niet perse heel oud te zijn om last, pijn of artrose in je gewrichten te hebben om glucosamine te gebruiken. Je kunt extreem zwaar werk doen of je bent topsporter en je wilt je gewrichten wat extra ondersteuning geven in de vorm van glucosamine om slijtage voor te zijn of soepel te blijven.

Nu is er voor elk supplement wel een tegenstrijdigheid of reden te bedenken waarom je het niet zou moeten gebruiken of dat het gewoon onzin is. Onzin om bepaalde supplementen te gaan gebruiken en dat het geldverspilling zou zijn.

Het zou voor sommige supplementen misschien zo zijn dat het niet zou helpen en puur een placebo effect creëert en dat het meer zou schaden dan dat het zou baten.

In deze review geef ik je mijn ervaring van het gebruik met dit glucosamine supplement van Bonusan. Voor iedereen geldt het uiteraard om altijd zorgvuldig uit te zoeken of je het waard vindt geld te investeren in een supplement die hopelijk bijdraagt aan je fysieke of mentale gezondheid.

Door onder andere deze review en andere te vinden op deze website, hoop ik je in ieder geval een duidelijk beeld te geven en dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Lees dus snel verder!

Wat is het nut van glucosamine?

Glucosamine is zoals vele andere stoffen een lichaamseigen stof die voorkomt in bijna alle weefsels van je lichaam. Al het kraakbeen in je lichaam heeft glucosamine als bouwstof. Vaak gebruikt men glucosamine bij artrose, gewrichtspijn en slijtage.

Wat doet glucosamine in je lichaam?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is glucosamine een heel belangrijke bouwstof voor al het kraakbeen in je lichaam en draagt deze stof bij aan gezonde en sterke gewrichten. Het herstelt aangetast kraakbeen en zorgt voor extra opbouw van nieuw kraakbeen in je lichaam. Het lijkt dan ook een rol te spelen in pijnvermindering van pijnlijke gewrichten omdat het zorgt voor versteviging en smering hiervan.

Wat is de beste glucosamine?

Waarschijnlijk de reden waarom je deze review leest, toch? Zoals met vele supplementen zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Ik heb persoonlijk een ontzettend goede ervaring met de glucosamine van Bonusan.

Zelf heb ik verschillende soorten gebruikt van de goedkoopste van de kruidvat tot en met soorten uit hele dure lijnen. Mijn beste ervaring is met deze van Bonusan.

Een voedingssupplement zoals glucosamine kan als aanvulling wenselijk zijn om je gewrichten soepel te houden. Een goede hoeveelheid is 1200 mg glucosamine of 1500 mg glucosaminsesulfaat.

De verkoper: Bonusan

Zoals vele merken van voedingssupplementen uit de fytotherapie of homeopathie zijn deze gestart door therapeuten met een persoonlijke missie vanuit een eigen praktijk. Zo begon ook Pieternella Bogaerds met een droom. Zij was een gedreven fytotherapeut met een eigen praktijk aan huis met een voorliefde voor kruidenthee.

Haar passie en liefde voor het vak gaf ze door aan haar zoon Hendrik.

De omgeving waarin wij leven en de keuzes die wij als mens daarin voor onszelf maken beïnvloeden de manier waarop ons lichaam werkt. Als deze omstandigheden vervolgens veranderen, dan adapteert ons lichaam zich hierop aan, het verandert.

Als dit om welke reden dan ook niet lukt, dan ontstaan soms vage klachten en kun je ziek worden. Wat is dan de beste oplossing die je kunt bedenken voor je gezondheid? Dat is opzoek gaan naar de oorzaak en die gaan aanpakken. Op die manier ga je voor een echte oplossing die hopelijk ook blijvend is.

Bonusan is een bedrijf ontstaan uit kruidenthee en tincturen en later ook in capsules en tabletten.

In 1966 richtte Hendrik het bedrijf met de naam Bonusan op en 2 jaar later in 1968 zelfs een eigen fabriek om zo de zuiverheid en werkbaarheid volledig te kunnen controleren en waarborgen.

Inmiddels is Bonusan een internationaal bedrijf en staat de fabriek tot op heden nog steeds in Numansdorp Zuid-Holland Nederland.

Het is een echt familiebedrijf waar zij geloven in de kracht van samen sterk en waar zij iedere dag werken aan de droom waar het ooit mee begon: de wereld gezonder maken door breder naar de gezondheid te kijken.

review bonusan glucosamine plus tabletten: het bedrijf Bonusan
review bonusan glucosamine plus tabletten: het bedrijf Bonusan

Wat beweert de verkoper Bonusan over de glucosamine plus?

Het eigen lichaam maakt zelf glucosamine aan, maar deze aanmaak neemt af zodra we ouder worden of onze gewrichten om bepaalde redenen slijtage onderhevig zijn. De glucosamine van Bonusan bevat glucosamine uit krab en garnalen schalen. Dit supplement is dus niet geschikt voor veganisten, vegetariërs of mensen met een schaaldieren allergie.

Het is goed voor de opbouw van je kraakbeen in je gewrichten dankzij toegevoegd mangaan en bestaan deze tabletten uit een unieke combinatie met synergetische kruiden. Door de toevoeging van belangrijke mineralen is er een betere opname en werking.

Bonusan garandeert een hoge kwaliteit dankzij de speciale samenstelling en grondstoffen die deze glucosamine plus bezit. Het bevat chrondroïnesulfaat in sterk gezuiverde vorm (90%) en de belangrijke minderalen zink en mangaan in organische vorm voor de beste opneembaarheid.

Het is geschikt om je bindweefsel soepel te houden en voor de opbouw van kraakbeen in je gewrichten.

Wat krijg je als je deze bonusan glucosamine tabletten koopt?

Je kunt de tabletten kopen in 60 of in 200 stuks. De tabletten zijn verpakt in een plastic potje met klik dekseltje die je gemakkelijk kunt openen en sluiten. De tabletten zijn compact en gecoat (glad laagje) zodat ze met voldoende water gemakkelijk in te nemen zijn.

Zelf vind ik de 200 stuks verpakking voordelig en fijn in gebruik omdat je dan langere tijd voorzien bent van voorraad. Het aanbevolen gebruik is 4 tabletten per dag wat neerkomt op een maandelijks gebruik van plus minus 120 tabletten per maand. Deze vorm van glucosamine inclusief de toevoegingen van mineralen heeft een positieve invloed gehad op pijnvermindering in gewrichtspijn die ik destijds ervaarde.

Glucosamine kent verschillende voordelen zoals:

Voordelen:

Natuurlijke glucosamine uit krab en garnalen schalen
Helpt kraakbeen op te bouwen
Werkt tegen gewrichtspijn en artrose
Helpt je bindweefsel soepel te houden
Makkelijk in te nemen tabletten
Bevat geen onnodige toevoegingen voor zover ik weet
Versterkt de botten
Uniek supplement met synergetische kruiden
Optimale opname en werking
Hoog gedoseerd
Extreem gezuiverde vorm
Zeer goede opname door het menselijk lichaam
Ook geschikt voor sporters en mensen die zwaar werk doen
Ondersteuning voor iedereen
Tabletten zijn breekbaar
Bevat geen: conserveermiddelen, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., toegevoegde sacharose

Nadelen:

Niet geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen met een schaaldieren allergie
Wordt afgeraden bij vrouwen die zwanger zijn i.v.m. Tanacetum
Niet gebruiken bij een overgevoeligheid voor bijvoorbeeld kamille of duizendblad (compositae familie)
Plastic potje
De tabletten kan je te groot vinden als je hier moeite mee hebt
Je kunt bijwerkingen ervaren van het gebruik zoals hoofdpijn, vermoeidheid, diaree e.d.
Minimaal 3 maand gebruiken om verschil te gaan merken

Ingrediënten:

Glucosaminesulfaat 2 KCl , vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel), cellulose (HPC)), methylsulfonylmethaan (MSM), heermoes (Equisetum arvense), moederkruid (Tanacetum parthenium), chondroïtinesulfaat, glansmiddel (HPMC, MCT-olie), mineralen, antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

review bonusan glucosamine plus tabletten ingrediënten
review bonusan glucosamine plus tabletten ingrediënten

Wat vinden klanten van de Bonusan Glucosamine Tabletten?

Mijn ervaring met dit supplement is erg prettig omdat ik persoonlijk wel sneller verbetering voelde in mijn pijnklachten. Normaal gesproken duurt het gemiddeld 3 maanden voordat je de voordelen gaat ervaren met soortgelijke supplementen omdat het zich verspreid in je hele lichaam.

Hoewel de ervaringen verschillen die je kunt vinden op bijvoorbeeld google, wordt dit supplement in algemene zin gebruikt voor pijnklachten met betrekking tot artrose en dat zie je ook terug. Maar ook (top)sporters kunnen zeker voordelen genieten van glucosamine. Wil je glucosamine kopen? Dan is dit supplement van Bonusan het zeker waard om een keer geprobeerd te hebben. Dit vanwege de krachtige eigenschappen en unieke samenstelling voor optimale opname en werkbaarheid.

review bonusan glucosamine plus tabletten beoordeling
review bonusan glucosamine plus tabletten beoordeling

De prijs van Bonusan Glucosamine Plus:

Eindoordeel over de Bonusan Glucosamine Plus Tabletten:

Wat is het nut van glucosamine? Ik hoop dat je hier een beter beeld van hebt gekregen en wat dit supplement in het bijzonder met je lichaam (gewrichten en bindweefsels) kan doen. De verkoper Bonusan doet er in ieder geval alles aan om jou van supplementen te voorzien die van de hoogste kwaliteit zijn en 100% natuur zuivere ingrediënten bevatten.

Dat glucosamine voordelen bezit, is denk ik meer dan bekend en dat hoop ik alsnog weer duidelijkheid in te hebben gegeven. Voordelen zoals pijn in je gewrichten verminderen, je bindweefsels soepel houden, optimale opname en werkzaamheid, snelle verbetering door natuurzuivere ingrediënten en mijn positieve ervaring met dit supplement.

Dit supplement ondersteunt je lichaam om meer kraakbeen op te bouwen en draagt dit dus bij aan je gezondheid. Doordat je minder pijn ervaart kan je weer meer sporten en daar blijf je gezond en fit bij.

In algemene zin komen de ervaringen zeker overeen met de eigenschappen van glucosamine en is dit specifieke supplement het geld waard als je dit vergelijkt met andere aanbieders en supplementen. De verpakking is niet 100% duurzaam en het zou mooi zijn als daar meer mee wordt gedaan in de toekomst zoals glazen potjes bijvoorbeeld.

Hoewel er niet veel recensies te vinden zijn op internet, ben ik erg positief en kan ik dit supplement ook zeer aanbevelen aan jou.

Al met al is dit een glucosamine supplement die voldoet aan alle eigenschappen die je zoekt als het gaat om je gezondheid, ingrediënten, dosering, werkzaamheid, samenstelling, kwaliteit en prijs.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Bonusan?
Is het supplement duurzaam?
Helpt deze glucosamine en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is de Bonusan glucosamine plus het geld waard?
Zijn anderen positief over dit supplement?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 6
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 8,5

Plaats een reactie