Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram

Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram

Misschien denk je bij l-glutamine direct aan krachttraining en heftige powerlifting. Het is zeker waar dat dit soort voedingssupplementen het meest wordt gebruikt door fanatieke krachtsporters, waaronder ik mezelf ook toereken. Dit doe ik voor betere eiwitsynthese en spiermassa opbouw.

L-glutamine is een voedingssupplement die je heel breed kunt inzetten qua gebruik. Voor verschillende doeleinden kan l-glutamine je de oplossing bieden. Zelf gebruik ik dit al jaren, niet continu, maar periodes waarin ik vind dat ik het nodig heb. Periodes van gewichtsverlies of bulken en voor mijn immuunsysteem.

In deze review gaan we L-glutamine van Bonusan beoordelen op een aantal criteria. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat deze review je verder gaat helpen en de oplossing gaat geven voor je problemen.

Lees dus snel verder!

Wat is l-glutamine?

L-glutamine ook wel 2-amino-4-carbamoylbutaanzuur, is het meest voorkomende niet-essentiële aminozuur, die te vinden is in je lichaam. Niet essentieel betekent dat je lichaam het zelf kan aanmaken. Deze lichaamseigen synthese is het grootst in je spieren en organen.

Als je veel sport, zoals krachttraining, dan kan het soms onvoldoende in je lichaam aanwezig zijn en kan het raadzaam zijn om l-glutamine via een goed voedingssupplement te suppleren. Ook bij veel stress, raken je buffers sneller leeg.

Wat is de werking van L-glutamine?

Glutamine helpt het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Het ondersteunt de slijmvliezen in je maag en je darmen. In je darmen zorgt het voor een goede darmfunctie en goede spijsvertering. Ook ondersteunt het je energiestofwisseling in je lichaam en heeft het een centrale rol bij je stofwisseling van de aminozuren in je lichaam. Daarnaast helpt het je lichaam om weer te herstellen en cellen opnieuw op te bouwen bij beschadiging. Denk aan veel antibiotica te hebben gebruikt wat vaak celwand en slijmvliesschade kan veroorzaken.

Welke connectie heeft L-glutamine met je darmen?

In je darmen ligt de basis voor je gezondheid. Vanuit je darmen worden allerlei spieren en organen voorzien van de juiste voedingsstoffen waaronder aminozuren. Denk hierbij aan opbouw van spiermassa en je immuunsysteem gezond houden.

Een tekort aan glutamine in je lichaam kan zorgen voor een verminderde afweer tegen gifstoffen in je darm maar ook in de luchtwegen. Infecties zoals candida kunnen dan ontwikkelen en openbaren. Glutamine is een superbelangrijke energiebron voor je dunne darm en in de citroenzuurcyclus heeft glutamine een belangrijke rol.

Wat is de beste l-glutamine?

Ga je voor tabletten, capsules of een glutamine poeder? Persoonlijk geef ik de voorkeur voor een poeder. Je kunt het goed doseren en het wordt goed opgenomen door je lichaam, in je darmen. Kies altijd wel een voedingssupplement die zo min mogelijk, het liefst geen, andere toevoegingen heeft dan L-Glutamine. Je hebt niets aan al die toevoegingen die het supplement alleen maar opvullen.

Wil je een goed kwalitatief L-glutamine voedingssupplement?
Kies dan voor deze Bonusan L-Glutamine Poeder

De verkoper Bonusan:

Wil je meer over het bedrijf Bonusan weten? Klik dan even op deze LINK.

Wat beweert Bonusan over de L-Glutamine?

L-glutamine is een superbelangrijk aminozuur voor je lichaam en bij gebruik wordt het vaak in hoge doseringen aangevuld. Daarom is het nog meer prioriteit dat de kwaliteit beter is dan alleen goed, maar uitstekend!

Elke afwijking van de zuiverheid heeft namelijk een mogelijk gevolg voor jou als gebruiker van dit voedingssupplement. Daarom staat Bonusan voor de perfecte zuiverheid van L-glutamine poeder. Dit is een onderschatte reden bij het kiezen van een voedingssupplement en in het speciaal voor deze glutamine.

Bonusan L-glutaminepoeder is van de hoogste kwaliteit, bestaande uit 100 procent pure zuivere L-glutamine, zonder enige toegevoegde hulp en smaakstoffen.

Het bevat geen:

Toegevoegde sacharose, GGO, gluten, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., conserveermiddelen, gelatine, maïs, lactose, gist, soja, dierlijke substanties.

In deze glutaminepoeder zit dus alleen puur L-glutamine. En alleen de natuurlijk vorm van het aminozuur die opgenomen wordt door je lichaam. Het is een plantaardige gefermenteerde l-glutamine die voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard van Bonusan.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat krijg je als je de L-glutaminepoeder van Bonusan koopt?

Een 100% puur en zuiver kwalitatief voedingssupplement van Bonusan in een wit plastic potje met 500 of 200 gram glutamine-L. Geheel zonder toevoegingen van allerlei hulpstoffen. In het potje, helaas nog van plastic, vind je een handig maatschepje om dagelijks de juiste dosering binnen te krijgen.

De poeder mengt ook heel goed in een beetje water en smaakt neutraal, omdat er geen toegevoegde smaakstoffen inzitten. Je kunt de dosering ook eenvoudig aanpassen naar je eigen wensen van gebruik. Juist omdat het een voedingssupplement in poedervorm is.

Voordelen:

100% zuiver en puur voedingssupplement
Geen onnodige toevoegingen
Hoogstaande kwaliteit
Geschikt voor iedereen
Plantaardige basis
Goed mengbaar
Dosering is makkelijk aan te passen
Voor een krachtig gezond immuunsysteem
Voorziet je darmen van goede aminozuren
In te zetten bij darm en spijsvertering problemen
Zorgt voor een juiste eiwitsynthese bij spiermassa opbouw
Heeft een belangrijke functie in de koolhydraat, amino en vetstofwisseling
Bescherming tegen oxidatieve stress
Beschermt het maagslijmvlies
Versnelt de genezing bij maagzweren
Hersteld cel en wandschade zoals blaasontsteking kan veroorzaken
Belangrijk bij het zuur/base evenwicht van je lichaam
Verbetert de glycemische controle bij mensen met diabetes type 2
Draagt bij aan gewichtsverlies bij mensen met (sterk) overgewicht
Voorkomt een lekkende darm of zorgt dat dit weer herstelt

Nadelen: Geen

Glutaminesupplementen worden voor veel mensen goed verdragen, tenzij je een vervuild of een voedingssupplement gebruikt van lage kwaliteit gebruikt. Het is veilig om langdurig de maximale hoeveelheid van 14 gram per dag te gebruiken.

Het gebruik van hogere doseringen is voor een kortere periode ook veilig gebleken.

(N.B. ik ben geen arts o.i.d. voor meer inhoudelijke advies over doseringen e.d. verwijs ik je altijd door naar specialisten met de juiste kennis over deze voedingssupplementen).

Ingrediënten:

Samenstelling per afgestreken maatlepel à 6,5 gram: L-Glutamine

Gebruik:

Tenzij je van een specialist een ander advies krijgt, is de aanbevolen dagelijkse dosering 1 maatlepel. Dit kan je met water mengen in een glas, kort even doorroeren en dan opdrinken. Een half uur voor de maaltijd innemen, niet met zuivel.

Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram
Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram

Wat vinden anderen van deze glutaminepoeder van Bonusan?

Uit eigen ervaring heb ik, tot op heden, L-glutamine altijd gebruikt voor het sporten en in het speciaal om mijn eiwitsynthese te optimaliseren. Doordat ik deze review wilde schrijven heb ik me nog meer verdiept in dit voedingssupplement en kwam ik erachter dat het nog meer voordelen heeft dan alleen te maken heeft met spiermassa opbouw en krachttraining.

Hieronder een aantal ervaringen van anderen die je kunt vinden op het internet:

Wow top product! (5 sterren uit 5)
Bij toeval uitgekomen op dit product en recensies gelezen hierover. Al jaren darmproblemen en ik gebruik het product nu een maand en wow ik voel verschil. Totaal geen darmkrampen meer na het eten en mijn stoelgang is eindelijk weer normaal. Daardoor is mijn zelfvertrouwen omhooggegaan en durf ik weer alles te eten. Nancy

Helpt tegen een gevoelige blaas (5 sterren uit 5)
Ik had gelezen dat L-glutamine zou helpen bij herstel van de blaas. Vaak blaasontsteking gehad, bleef heel lang rondlopen met niet echt blaasontsteking maar wel snel gevoelige blaas, niet lang kunnen rondlopen met volle blaas etc. Heel bijzonder L-glutamine helpt dus echt! Marjolein

Goed product (4 uit 5 sterren)
Ik koop het al verschillende jaren. Het is zeer veelzijdig. Het helpt voor veel meer dan enkel voor spieropbouw. Jan

Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram
Review: Bonusan L-Glutamine Poeder 500 gram

De prijs van Bonusan L-Glutamine poeder:

Eindoordeel over de Glutaminepoeder van Bonusan:

Bonusan is in mijn ogen een van de betere makers van voedingssupplementen dan enig ander. Dit zit vooral in de kwaliteitverhoudingen die ze toepassen op al hun supplementen. Pure werkzame stoffen zonder poespas en onverklaarbare hulpstoffen die niets bijdragen die dicht bij de natuur staan.

De glutaminepoeder is een plantaardig supplement wat bestaat uit plantaardig gefermenteerde l-glutamine. Vanuit het perspectief van duurzaamheid heeft Bonusan een eigen fabriek in Numansdorp Nederland waar ze eigen onderzoek doen, dosering en verbinden van de stoffen uitvoeren. Van daaruit bedienen ze heel Nederland en daarbuiten. Veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid is de prioriteit voor alle supplementen.

Ook hebben ze verschillende technieken toegepast om de duurzaamheid te vergroten. Denk hierbij aan een energiezuinige en prettige werkomgeving, duurzaam bouwen, waterbesparing, duurzaam materiaal gebruik. Het gebouw heeft een A+ energielabel, hebben ze energiezuinige installaties en doen ze aan daglicht regeling. Ook is het pand voorzien van HR++ zonwerende isolatie bescherming. Hierdoor kan elk supplement duurzaam worden geproduceerd.

Er zijn verschillende reviews van andere gebruikers te lezen waaruit blijkt, mede met wetenschappelijke onderbouwingen, dat L-glutamine daadwerkelijk bijdraagt aan je gezondheid. Goed is voor je darmen, spijsvertering en zelfs bijdraagt aan genezing van verschillende ziektebeelden.

Komen de eigenschappen ook overeen met de ervaringen?

Eigenschappen zoals een belangrijke energiebron zijn voor je darmen, wat resulteert in een betere darmfunctie en spijsvertering. Snellere spiermassa opbouw door een verbeterde eiwitsynthese door glutamine en het herstel van maagzweren door deze niet-essentiële aminozuur. Ook zijn er verschillende mensen met blaasproblemen zoals chronische blaasontsteking en door Glutamine van deze zeer hardnekkige ontstekingen zijn verlost. Zie bij voordelen wat Glutamine nog meer voor je kan doen.

Kwaliteit heeft een prijs, maar bij Bonusan zijn deze prijzen nog zeer schappelijk, al zeg ik het zelf. De prijs voor dit voedingssupplement is voor 200 gram rond de €20 euro en voor 500 gram rond de €40euro. Je wilt niet alleen een goed supplement, maar het is van belang dat het werkt, de opneembaarheid goed is en het puur natuurlijk is qua samenstelling. Dit voedingssupplement is zeker het geld waard.

Anderen zijn ook zeer positief over deze vorm van Glutamine (L). De plantaardige gefermenteerde vorm is geschikt voor iedereen en heeft een neutrale smaak, lost goed op en je lichaam neemt het goed op. Sommige mensen merken verschil in klachten vanaf het eerste moment van inname en andere iets later. Ik vind dit een super supplement en Bonusan doet er alles aan om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en dit door te voeren in elk supplement.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Bonusan?
Is dit supplement duurzaam?
Helpt dit supplement en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is deze vorm van glutamine het geld waard?
Zijn anderen positief over deze glutaminepoeder (Bonusan)?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9,5
Materiaal: 6
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Ervaring: 9

Plaats een reactie