Review: De Elleboogbrace Van Push Sports

Review: De Elleboogbrace Van Push Sports

Op dit moment van schrijven van deze review ben ik Jeff, 36 jaar jong en doe ik nog steeds fanatiek aan krachttraining in de sportschool. Gemiddeld ben ik 3x per week in de sportschool te vinden en soms nog vaker.

Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn dag te beginnen en sta ik dan ook iedere keer zo vroeg mogelijk in de gym met gewichten in mijn handen. In de 20 jaar dat ik aan onder andere aan krachttraining doe, heb ik verschillende blessures gehad, vaak overbelasting.

Helaas ben ik op dit moment ook herstellende van een blessure, een zogenaamde tenniselleboog. Hier heb ik ruim een jaar mee gelopen zonder enige behandeling van fysio of welke vorm van therapie dan ook.

Het is ontstaan door overbelasting in het zittend werken achter de computer. Uiteindelijk een maand geleden toch de knoop doorgehakt om ‘iets’ van een behandeling te ondergaan. Hoe eigenwijs ik ook ben, heb ik eerst voor een elleboogbrace gekozen.

En wat werkt dat goed! Het werkt zo goed dat ik heb besloten hier een review over te schrijven om met jullie mijn ervaring te delen. Had ik het maar eerder gedaan, dacht ik laatst nog bij mezelf. Beter laat dan nooit, zeg ik dan.

Lees snel verder om alles te lezen!

Wat is een tenniselleboog precies?

Een tennisarm of tenniselleboog (epicondylitis lateralis) is een blessure waarbij je last hebt van irritatie of pijn aan de buitenkant van je elleboog. Dit kan vervolgens ook uitstralen naar je onderarm, pols en hand. De pijn wordt veroorzaakt door overbelasting aan de aanhechtingen van je pezen.

Wat doet een brace bij een tenniselleboog?

De elleboogbrace van PUSH SPORTS is een brace die je gebruikt bij een tenniselleboog of golferselleboog. De brace geeft je spieren en pezen die aanhechten aan de elleboog de ondersteuning door middel van fixatie (compressiedruk). Hierdoor vermindert de pijn, verbetert de doorbloeding en bevordert dit de genezing.

Wat is de beste brace voor een tenniselleboog?

De beste brace geeft compressiedruk op de plek waar het nodig is. Deze brace van Push Sports is de beste in deze categorie van hulpmiddelen die helpen je sneller te herstellen van deze blessures.

Hoe kom ik snel van een tennisarm/elleboog af?

In principe wordt ten eerste altijd rust geadviseerd. Maar wat als je na een paar weken rust nog steeds pijn ervaart in je arm zoals ik? Maak dan de keuze om een goede brace aan te schaffen, want het werkt echt! Het is geen flauwekul. Een brace draag je een paar uur tot een dag in de eerste week en dat bouw je later weer af. Bij het sporten draag je de brace altijd preventief. Op deze manier herstel je zoveel sneller dan alleen fysiotherapie, dry needling of rust.

De verkoper: Push Sports

Wil je meer informatie over het bedrijf Push Sports? Klik dan hier.

Review De Elleboogbrace Van Push Sports afbeelding 1
Review De Elleboogbrace Van Push Sports

Wat beweert Push Sports over deze elleboogbrace?

De Push Sports Elleboogbrace is geschikt voor iedereen met overbelasting klachten rondom de elleboog zoals een tennis of golfersarm. Als je de brace gaat dragen wordt er een druk uitgeoefend door een zogenaamd pelotte, op de specifieke onderarmspieren. Hierdoor worden de overbelaste peesaanhechtingen ontlast en kan beter herstel plaatsvinden.

De brace is ONE SIZE en past iedereen! Hierdoor herstel je sneller om weer volledig en optimaal te kunnen sporten zonder belemmeringen. Gezond en veilig sporten is wat je wilt en blessures maken vaak progressie weer ongedaan, zodat je weer vanaf 0 moet beginnen. Met de brace van Push Sports hoef je dus niet stil te blijven staan!

De brace is ontwikkeld voor sporters door ervaren specialisten in samenwerking met sporters en sportprofessionals. Ze geven je veel bewegingsvrijheid en zitten extreem comfortabel.

Wat ik ook heel fijn vindt is dat de brace op zijn plek blijft zitten, zelfs tijdens het kickboksen. Dit komt door het antislip materiaal binnenin de brace. Ook is de brace gemaakt van zeer duurzaam materiaal wat tegen een stootje kan en heel lang meegaat.

Wat krijg je als je deze elleboogbrace van Push Sports koopt?

Een brace gemaakt van hoogwaardig materiaal in een uitschuifbaar doosje. De kleur van de brace is lichtblauw, is 1 maat en dus geschikt voor iedereen, jong en oud. In het midden zit een pelotte (beschermt door een plasticje), een soort compressie kussen, die zorgt voor de druk op je spieren en aanhechtingen.

Op deze manier breng je de brace aan op je arm:

Schuif de brace rond je arm maar nog ruim genoeg zodat je deze onder je elleboog kunt plaatsen. Heb je last van een tenniselleboog, dan moet de gele pelotte aan de buitenzijde van je arm zitten. De doorhaalring moet niet aan de binnenkant zitten, anders gaat dit irriteren bij het buigen.

Plaats dan de brace op de spieren van je onderarm en doe dit ongeveer 6 cm onder je elleboog.

Maak dan de band zo strak vast dat je bij een gebogen en aangespannen arm, druk op je spieren voelt. In een ontspannen houding mag het niet knellen. Je kunt de band bij het uittrekken zo laten zitten en vervolgens weer aantrekken. That’s it!

Voordelen:

Hoogwaardig ademend materiaal
Extreem Comfortabel
Helpt sneller herstellen
Preventieve bescherming tijdens sporten en activiteit (computerwerk)
Prima prijs en kwaliteitverhouding
1 maar voor iedereen
Goed alternatief naast fysiotherapie
Ook bij rsi (muisarm) te gebruiken
Lichtgewicht
Veel betrouwbare reviews van andere gebruikers
Betere doorbloeding
Precieze compressiedruk op de plek van pijn

Wat vinden anderen van deze elleboogbrace?

Mijn ervaring met deze brace is zo goed, dat ik hier nu een review over heb geschreven. Het is voor mij letterlijk een uitkomst gebleken bij een tenniselleboog. De irritante pijn die bleef aanhouden ondanks fysiotherapie en zelfs dry needling, is nu bijna geheel verdwenen. Wel blijf ik de brace preventief gebruiken met computerwerk en krachttraining.

Wat vinden anderen? Check hieronder enkele ervaringen!‘’Doet wat het belooft!
Ik heb al 6 maand last van een tenniselleboog. Sinds ik de brace draag is de pijn merkelijk minder. Ik heb spijt dat ik zo lang gewacht heb om dit product aan te schaffen’’. Mark

‘’Partner voor sporten
Dit is mijn nieuwe partner met badminton. I.p.v. een zere arm bij slaan kan ik nu weer genieten van mijn spel. De brace helpt de spieren door ze strak te houden en ik mijn arm volledig kan gebruiken zonder pijn. Ik gebruik de brace ook soms bij mijn kantoorwerk bij lang gebruik van een muis. Super, ik ben er blij mee’’ Jonas

‘’Gewoon goed, voordeel is links en rechts te gebruiken, goede steun, goede prijs’’ Dineke

‘’Goede kwaliteit en functioneert prima bij het ontlasten van de aanhechting van de pezen van de elleboog. En ziet er ook nog eens goed uit’’. Finn

‘’Erg fijn zittende brace en makkelijk op de juiste plaats te krijgen. Helpt ook erg goed bij mijn tennisarm klachten. Ik draag hem op advies van de fysio ook weleens zo tussendoor als ik niet aan het sporten ben. Gevoelsmatig een prijzig artikel in eerste instantie, maar verlicht echt je klachten dus is het waard’’. Emile

Uit 48 reviews op bol.com scoort deze Brace 4,5 uit 5 sterren.

Review De Elleboogbrace Van Push Sports beoordelingen
Review De Elleboogbrace Van Push Sports

De prijs van de Elleboogbrace van Push Sports:

Eindoordeel over de Elleboogbrace van Push Sports:

Het is echt ontzettend demotiverend als je een blessure hebt zoals een tennisarm of tenniselleboog en vervolgens lang blijft lopen met pijnlijke klachten zoals ik deed. Toen ik de knoop had doorgehakt om een brace te proberen, kwam ik bij de elleboogbrace van Push Sports uit. Een verkoper en ontwikkelaar die het mogelijk maakt om weer zonder pijn te kunnen leven en sporten. Uit eigen ervaring weet ik hoe onaangenaam dit soort blessures kunnen zijn en deze brace is echt een oplossing.

Het is een duurzaam product als het gaat om de tijd die je het kunt gebruiken. Als we het bijvoorbeeld hebben over de garen die worden gebruikt zoals elastische en niet elastische dan komen we uit op de stoffen zoals polyamide, polyester, polyurethaan, siliconen en katoen. De kunststoffen die worden gebruikt zijn vaak gemaakt uit aardolie en niet echt milieuvriendelijk. Op duurzaamheid scoren deze hulpmiddelen in het algemeen dus laag.

Ook draag dit hulpstuk zeker bij aan je gezondheid want het zorgt ervoor dat je kunt blijven sporten en dat je ook herstelt van de klachten die je ervaart bij een tennisarm of tenniselleboog.

Eigenschappen zoals ademend materiaal, lichtgewicht, draagcomfort en werking komen zeker terug in de ervaringen die je kunt teruglezen in de beoordelingen op internet. Zelf had ik het liever eerder gebruikt dan dat ik een jaar lang met klachten had rondgelopen.

Deze brace is dan ook zeker het geld waard en is perfect voor mensen die klachten ervaren die samengaan met een tennisarm of tenniselleboog. Of je nu links of rechtshandig bent, jong, oud of topsporter bent, deze brace is geschikt voor jou.

Om de review af te sluiten kan ik je zeggen dat ik positief ben en niet alleen ik. Vele andere met soortgelijke klachten gingen je voor en kwamen van hiervan af dankzij deze brace! Je hoeft dus niet langer te zoeken naar pijnverlichting, want deze brace is de oplossing.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Push Sports?
Is deze Brace wel of niet duurzaam?
Helpt deze brace en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is deze elleboogbrace het geld waard?
Zijn anderen positief over deze Elleboogbrace?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9,5
Materiaal: 9
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Ervaring: 9

Plaats een reactie