Review: De Foam Roller Van Matchu Sports

Review: De Foam Roller Van Matchu Sports

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

In een vorige review namen we de massagebal van Matchu Sports al onder de loep. Nu dus ook de foam roller van Matchu Sports.

Met de massagebal kun je heel gericht spierknopen/triggerpoints opsporen en behandelen. Met deze roller kun je veel meer dan alleen masseren en losmaken. Wat het precies doet, kan en aanvoelt, is allemaal te lezen in deze review waarin je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt.

Lees dus snel verder!

SportSport

Wat is een foam roller?

Het is een lichtgewicht cilinder gevormde buis van samengeperst schuim. Je kunt de foam roller voor verschillende redenen gebruiken zoals het vergroten van je flexibiliteit, verminderen van spierpijn en wegmasseren van spierknopen. Ook is foam rollen een methode van zelf-myofasciale release.

Is een foam rollen goed voor je?

Als je deze vraag intikt op google, dan zal je het antwoord lezen dat er geen bewijs bestaat dat het gebruik van foam rollers voor je training, de sportprestatie zal verbeteren. Uit eigen ervaring en die van vele anderen kunnen we stellen dat dit zeker wel je prestaties kan verbeteren in de sportschool of tijdens welke sport dan ook.

Wat doe je met een foam roller?

Door te rollen, rol je afvalstoffen uit de spierknopen die in je spier(en) kunnen zitten. Je geeft door te rollen veel druk op de spieren en de weefsels eromheen. Dit zorgt ervoor dat je spieren losser komen, je doorbloeding verbetert en de knoop/triggerpoint uit je spieren gaat.

Waarom is foam rollen goed?

Foam rollen gaat je helpen bij het oplossen van de spierknopen in je spieren. Het zorgt voor een betere bloedsdoorloop in je spieren waardoor ze weer goed kunnen functioneren.

De verkoper: Matchu Sports

Klik hier om dit bedrijf te leren kennen!

Review de foamroller van matchu sports reviews

Wat krijg je als je deze foam roller in huis haalt?

Allereerst een uiterst hoog kwaliteit product met uitstekende prestatie verbeterende eigenschappen.
Het is belangrijk om voor het sporten je spieren los te maken of dit in je cooling down te integreren. Het kan namelijk vervelende pijnlijke spierknopen weghalen of voorkomen.

Met deze roller lukt dat. Het is een bijzonder licht hulpstuk en geeft door zijn extra massagepunten een uitgebreide stimulans om spierknopen weg te werken.

Deze variant roller is toch iets zachter dan de holle variant en hierdoor is hij iets makkelijker te gebruiken als je gevoelige spieren hebt. Zwart van kleur en je kunt deze gebruiken om spierknopen te verwijderen, spieren los te maken en voor een warming up je spieren op te warmen.

Voordelen:

Maakt spieren los
Haalt spierknopen weg
Masseert grotere spiergroepen in 1 keer
Geschikt voor bijna alle lichaamsdelen
Goed voor dagelijks gebruik
Handig in gebruik
Dik en stevig profiel
Klein en praktisch
Neemt weinig ruimte in
Makkelijk voor in de gym
Duurzaam materiaal
Komt in de diepere lagen van de spier
Voorkomt heftige spierpijn
Verschillende oefeningen mogelijk
Goed voor je bloedsomloop
Verbetert sportprestaties
Voor zowel warming up als cooling down
Goedkoop in de aanschaf
Voor iedereen te gebruiken

Nadelen/bijwerkingen:

Het kan in het begin pijnlijk aanvoelen
Vergt doorzettingsvermogen
Ontstekingen kunnen verergeren
Iets te smal voor je rug

Gebruikte materialen:

De foam roller is gemaakt van EVA oftewel Ethyleen-vinylacetaat. Dit is een copolymeer van polyethyleen (PE) en vinylacetaat. Dit materiaal is duurder dan PE en wordt daarom gebruikt voor duurdere en hoogwaardige kwaliteit producten. Het wordt niet gebruikt voor wegwerpartikelen. Al met al is van een kunststof/plastic/rubber gemaakt.

Review de foamroller van matchu sports specificaties

Wat vinden anderen van de foam roller van matchu sports?

Ik vind het een geweldig artikel vanwege het formaat (32cm) en de diameter van 10 cm. Dit maakt hem compact en heel praktisch. Ik neem de roller ook heel gemakkelijk mee naar de sportschool om na de training lekker even na te rollen 😊

Anderen zijn in de reviews ook positief over dit product die zeker bijdraagt in je gezondheid. Denk aan spierherstel, spierblessures voorkomen en genezen, spierpijn voorkomen/herstel, flexibiliteit, bloedsdoorloop, spierknopen en triggerpoints. De foam roller is toepasbaar bij verschillende sporten zoals bijvoorbeeld: voetbal, fitness, krachtsport, wielrennen, zwemmen, vechtsport, hardlopen en andere sporten.

‘Zeer goede foam roller. De punten zorgen voor massage van de diepere spierlagen wat bij andere rollers niet mogelijk is. Na het rollen is er meteen resultaat te voelen. Je spieren voelen meteen losser en ontspannen aan.

Sinds jaren heb ik last van stijve kuiten door intensief sporten en na een aantal rollers geprobeerd te hebben blijf ik steeds deze gebruiken voor het goede resultaat.

In het begin kan je wel wat pijn ervaren maar na enkele dagen op een rij te rollen merk je meteen verschil.
Review door: JackersX, 31 oktober 2016 (5 sterren)’

‘Top, gebruik het bijna elke dag!
Review door Rob, 8 september 2020 (5 sterren)’

‘Als het pijn doet, doe je het goed. Resultaten zijn verbluffend.
Review door drunkchef, 15 dec 2020 (5 sterren)’

De reviews zijn allemaal na te lezen op bol.com en zoals je kunt lezen scoort deze foam roller enorm goed!

De prijs van deze geweldige foam roller:

Eindoordeel over de foam roller van Matchu Sports:

Voor het sporten de spieren lekker losmaken of juist erna de spierknopen wegmasseren met deze foam roller. Dat kan! Naast de massagebal van Matchu gebruik ik deze foam roller iedere dag om mijn dag te beginnen. Naast de Yogaoefeningen die ik heb geleerd tijdens de happy with yoga cursus gebruik ik deze roller om energiek te starten. Na het trainen rol ik vaak nog even om de cooling down te bevorderen.

Matchu Sports:

Is opgericht in 1999 vanuit een fysiotherapeutische visie. Vanaf 2015 hebben ze het roer omgegooid naar Matchu Sports 2.0. Bedrijf leren kennen? Klik dan hier.

Is deze foam roller duurzaam?

Wat betreft de materialen zeer zeker. Er is een kunststof/plastic soort gebruikt genaamd EVA en is uiterst duurzaam en wordt alleen gebruikt voor de beste producten. Alhoewel plastic niet mijn voorkeur heeft qua materialen blijft het een duurzame optie. Wat dit op grote schaal betekent voor natuur en milieu durf ik zo niet te zeggen.

Helpt deze foam roller en draag het bij aan je gezondheid?

Als je deze foam roller structureel en het liefst dagelijks gebruikt om je spieren soepeler te maken en spierknopen weg te halen, dan zeer zeker. Het kan zelfs al helpen bij de eerste keer en naar mate je het vaker herhaalt, zal het ook minder pijn doen. De pijn wordt namelijk veroorzaakt door de spierknopen(verhardingen) in je spieren.

Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?

Eigenschappen zoals makkelijk te gebruiken, praktisch, bereiken van diepere lagen in de spieren en stevig materiaal zijn eigenschappen die overeenkomen in het gebruik van deze foam roller. Ook beoordelen anderen deze de foam roller ook op deze manier. Het antwoord is: Ja.

Is deze foam roller het geld waard?

Als je het vergelijkt met een bezoek aan de fysiotherapeut van ongeveer €60 euro per half uur dan is deze foam roller een schijntje als je bedenkt dat je jezelf hiermee elke dag kunt behandelen. Ik vind dat deze hoogwaardige foam roller het geld zeker waard is.

Zijn anderen positief over deze foam roller van Matchu Sports?

Op matchusports staan er 6 reviews vermeld en op bol.com staan er 15 reviews vermeld met een 4,9 uit 5 sterren. Erg netjes al zeg ik het zelf. Klik ook even op de websites hierboven als je de reviews zelf nog even wilt nalezen.

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 7
Kwaliteit: 9
Materiaal: 8
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 9

Check hier een andere matchu sports review!!

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie