Review: Derma Cardiflor Zalf Van VSM Voor De Gevoelige En Droge Huid

Review: Derma Cardiflor Zalf Van VSM Voor De Gevoelige En Droge Huid

Een gevoelige, droge of geïrriteerde huid? Iedereen zal er vroeg of laat eens mee geconfronteerd worden. Denk maar aan zonneallergie of dat je verbrand bent door de zon. Je huid is het grootste orgaan van het menselijke lichaam en daarom ook het meest kwetsbare.

Onze huid wordt blootgesteld aan vele factoren zoals koude en warme luchtstromen, zon, luchtverontreiniging, make-up enzovoorts. Ook kunnen we problemen ondervinden door bijvoorbeeld hormonale veranderingen zoals in de pubertijd, verkeerde voeding, medicatie of allergie.

18 jaar geleden kreeg ik ineens last van behoorlijke irritatie in mijn gezicht rond mijn mond. Dat was tijdens mijn opleidingstijd voor de Koninklijke Marechaussee. Van anderen hoorde ik dat het misschien krentenbaard kon zijn, eczeem of een andere huidaandoening.

Toen ik bij de huisarts zat, kreeg ik te horen dat het een vorm van eczeem zou zijn waar ik maar mee moest leven. Ik dacht WATT??!! Kreeg een hormoonzalf voorgeschreven en zoek het maar uit. Na een beetje onderzoek kwam ik uit bij de Derma Cardiflor Zalf van Vsm en dit was voor mij de oplossing!

In deze review lees je waarom deze specifieke zalf voor mij en voor anderen de oplossing was.

Lees dus snel verder

Welke zalf bij huidirritatie?

Het begint bij de verzorging van je huid. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je last kunt krijgen van een huidirritatie. Vaak krijg je van de dokter een hormoonzalf zoals hydrocortison voorgeschreven.

Kijk eens wat je zelf kunt doen voordat je zware hormoon zalven gaat gebruiken. Soms is het een voedselallergie, huisstofmijt of kan het aan je wasmiddel liggen. Dat probleem kan je dus vrij snel uitbannen.

Persoonlijk ga ik voor een vethoudende zalf zoals de cardiflor en géén crème omdat huidirritatie vaak gepaard gaat met een droge huid en veel jeuk/prikkeling.

Wat kun je het beste doen tegen eczeem?

Voorkom allereerst dat je gaat krabben want als je jeuk hebt, ga je net zolang door totdat de jeuk stopt en alles open ligt.
Drink veel water en voed je huid met een hydraterende olie zoals olijfolie.
Verminder stress zoveel mogelijk want dat kan je eczeem verergeren.
Draag katoenen kleding en geen synthetische stoffen.
Douche na het sporten omdat het zout in je zweet je huid ook weer kan gaan irriteren.
Zoek de zon op en let op dat je niet verbrand.
Gebruik geen zeep voor je huid. Gebruik enkel alleen water!

Wat is cardiflor?

Derma Cardiflor zalf is een vettige zalf die hydrateert en de gevoelige, zeer droge huid beschermt tegen uitdrogen. Het is zeer effectief bij een gevoelige en zeer droge huid dat samengaat met jeuk. Cardiflor zorgt voor een vette basis in combinatie met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum (blaasjeswingerd), geeft de huid rust en brengt de huid weer in balans. Ook is deze zalf zeer geschikt voor de huidverzorging van de eczeem huid. De zalf bevat geen parfum.

Heb je liever een minder vet product? Dan kan je kiezen voor Derma Cardiflor créme.

De verkoper: VSM (Voorhoeve Schwabe Merkgeneesmiddelen)

VSM is de grootste leverancier dan wel verkoper van natuurgeneesmiddelen in Nederland. Daarnaast bieden zij ook gezondheidsproducten aan. Bekende merknamen zijn bijvoorbeeld Spiroflor, Calendulan, Nisyleen en Chamodent.

Het bedrijf zelf bestaat al meer dan 100 jaar en is ontstaan door een eerdere fusie tussen Schwabe en Voorhoeve. In 1866 begon de Duitse apotheker dr. Willmar Schwabe met het maken en de verkoop van homeopathische geneesmiddelen in Leipzig.

In 1910 opende hij een filiaal bij ons in Nederland. In dezelfde tijd was de Nederlandse apotheek Voorhoeve ook homeopathische geneesmiddelen gaan maken. Daarom besloten beide in 1965 samen te gaan onder de naam VSM homeopathie, gevestigd te Zaandam.

Het bedrijf verhuisde vervolgens naar Alkmaar omdat men dacht dat daar een schonere omgeving was. Redenen zoals dat bodem en luchtverontreiniging minder tot nihil waren. Ook was er de gelegenheid om geneeskrachtige kruiden bij het eigen pand te kunnen kweken.

Na 1981 ging het als een speer en veroverden zij in Nederland een groot marktaandeel met een omzet van ruim 45 miljoen euro. Medio 2011 is de productie van VSM verplaatst naar Duitsland.

Tegenwoordig heeft iedere drogisterij of webwinkel zoals bijvoorbeeld De Online Drogist VSM in het assortiment.

Wat beweert VSM over de Cardiflor zalf?

Cardiflor zalf is bestemd voor op de huid, uitwendig gebruik en is voor langere tijd dagelijks te gebruiken. Gebruik de zalf minstens 2 tot 3 keer per dag om tot minder klachten te komen.

De zalf bevat lanoline (wolvet) en is afkomstig van schapenwol. Hierdoor is de zalf niet geschikt binnen een veganistische levensstijl. De cardiflor crème is wel volledig vrij van dierlijke ingrediënten.

De tube is 12 maanden houdbaar na opening en houdt gedurende deze tijd de natuurlijke geneeskracht.

Persoonlijk vind ik deze vsm cardiflor zalf geweldig! Niet alleen heeft deze zalf me geholpen om van eczeem af te komen, maar zijn de producteigenschappen ook heel fijn. Ook gebruik ik het bij mijn kinderen zodra zij weer te kampen hebben met eczeem klachten.

VSM staat voor een natuurlijke geneeskrachtige werking van de producten die zij aanbieden vanuit homeopathisch perspectief. VSM heeft producten op natuurlijke basis die jouw gezondheid ondersteunen.

Waar kan ik VSM Cardiflor Zalf kopen?

Derma Cardiflor zalf is onder andere verkrijgbaar bij DA, Etos en de adviesdrogist. Je kan het product ook online kopen, via bijvoorbeeld Bol.com en De Online Drogist

Wat krijg je als je de Cardiflor Zalf van VSM koopt?

De zalf is verkrijgbaar in een tube met een inhoud van 25 gram gemaakt van aluminium wat zeer goed recyclebaar is. De tube zit in een kartonnen verpakking, wat ook goed recyclebaar is. Persoonlijk vind ik dit een beetje dubbel omdat een natuurlijk geneesmiddel verpakt is in een chemische verbinding (aluminium).

Wat duurzaamheid betreft is dit hartstikke goed, of de aluminium verpakking onverhoopt hormoon verstorende stoffen afgeeft, laat ik dan even in het midden.

De zalf is gelig van kleur en heeft een vettige basis. Het smeert goed, trekt goed in de huid en blijft toch vettig waardoor de huid niet weer snel uitdroogt.

Je krijgt een natuurgeneesmiddel die goed inzetbaar is tegen (eczeem) gevoelige en extreme droge huid. Het hydrateert en beschermt.

Voordelen:

Vettige zalf die goed beschermt
Inzetbaar tegen eczeem en een jeukende huid
Ideaal tegen een extreme droge huid
Een snel werkende zalf
Homeopathisch met natuurlijke ingrediënten
Vrij verkrijgbaar in de drogist of online webdrogist
Voor elke leeftijd te gebruiken
Goed alternatief voor hormonale zalven
Niet duur
Je kunt het dagelijks voor langere tijd gebruiken
Het is lang houdbaar (12 maand na openen)
Zuinig in gebruik
Goed smeerbaar
Effectief en geeft snel resultaat
Doet goed zijn werk bij jeuk en eczeem
Bevat tot zover ik weet merendeel natuurlijke ingrediënten
Werkzaam bij 98% van de huidaandoeningen

Nadelen:

Aluminium verpakking (tube)
Verpakking is 25 gram en niet meer
Niet elke fysieke drogist heeft de zalf variant, wel online
Het bevat petrolatum, een restproduct van aardoliewinning. Wel is het gezuiverd en ontdaan van verontreinigingen
Het hoeft niet te werken bij iedereen.

Ingrediënten:

Petrolatum, aqua, lanolin, paraffinum liquidum, alcohol, Cardiospermum halicacabum flower/leaf/vine extract, lanolin alcohol, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, cetearyl alcohol.

Wat vinden anderen van de Derma Cardiflor Zalf?

Uit eigen ervaring kan ik zeker zeggen dat deze zalf zijn werk doet en dat het bij uitstek geschikt is tegen eczeem en soort gelijke klachten. Ook bij een droge huid is deze zalf heel fijn omdat deze een vettige basis houdt en niet uitdroogt. Voor mij is dit de nummer 1 zalf als het gaat om eczeemachtige huidklachten te verhelpen, bij jeuk en extreem droge huid. De beoordelingen die ik heb gevonden zijn keer op keer beoordeeld met het maximaal aantal sterren.

Een aantal reviews van anderen:

Door Kaj op Etos.nl:
Werkt echt tegen jeuk
Ik werd ’s nachts wakker van een vinger die heel erg jeukte, geen idee waarvan. Ik had nog een restje Cardiflor zalf en die heb ik er op gesmeerd. Het hielp snel en de jeuk verdween helemaal
”.

Door Marlies85 op bokt.nl
”Ikzelf heb al van kleins af aan eczeem. Ik heb heel veel baat bij een hormoonzalf, maar die mag ik op dit moment niet gebruiken i.v.m. zwangerschap.

Ik heb van alles gesmeerd en Cardiflor zalf van VSM geeft bij mij het beste resultaat. Het stilt de jeuk en de plekken zien er weer mooi rustig uit”.

De prijs van Cardiflor Zalf:

De prijzen liggen rond de 9 a €10 euro en dit is zijn prijzen zowel fysiek als online. Soms heb je nog wel eens een leuke aanbieding hoor, maar over het algemeen is dit wel de prijs.

Eindconclusie:

VSM is een totaal leverancier van natuurgeneesmiddelen en gezondheidsproducten die Cardiflor zalf heeft gemaakt speciaal voor mensen die last hebben van een droge en/of geïrriteerde huid. De zalf helpt ook goed tegen eczeem of soort gelijke klachten die samengaan met veel jeuk en extreme droogte.

VSM gebruikt in grote lijnen alleen natuurlijke ingrediënten vanuit de homeopathie en maakt gebruik van duurzame, recyclebare materialen.

Deze zalf heb ik zelf voor langere tijd gebruikt tegen eczeem in mijn gezicht en vanaf het moment tot aan nu, heb ik nooit meer eczeem in mijn gezicht gehad. Op dit moment gebruik ik de zalf nog tegen lichte irritaties of eczeem op mijn handen. Keer op keer effectief en hoef ik het niet lang te gebruiken (ongeveer 2-3 dagen).

De eigenschappen zoals de vettige basis, langdurige hydratatie, bescherming en werking komen zeker overeen met de ervaring van mijzelf en die van anderen. Als je de zalf voor de eerste keer zou kopen, denk je al gauw dat 25 gram extreem weinig is. Maar omdat je in de praktijk weinig hoeft te gebruiken, doe je er dus vrij lang mee waardoor de verhouding tussen prijs en inhoud prima in balans is.

Zoals je boven hebt kunnen lezen, zijn anderen positief over de zalf van VSM. Als je op google zoekt naar VSM natuurgeneesmiddelen kun je vinden dat VSM over het algemeen zeer goed scoort en dat er 99% positieve reviews zijn geschreven.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is cardiflor zalf van vsm duurzaam?
Helpt de zalf en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is deze zalf het geld waard?
Zijn anderen positief over deze zalf?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 5 (aluminium)
Betrouwbaarheid: 9,9
Support: Via de wederverkopers 8,5
Ervaring: 9,9

Plaats een reactie