Review: L. Plantarum Probiotica Van Swanson

Review: L. Plantarum Probiotica Van Swanson

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Welkom op Bestevoedingssupplementen en vandaag gaan we nog een probiotica reviewen waar ik ook erg over te spreken ben. Dat we probiotica en darmen in één zin noemen lijkt tegenwoordig erg vanzelfsprekend. Toch zijn de meningen veelal verdeeld over probiotica, de soorten en de werking hiervan.

Daarom wil ik deze Probiotica reviewen om jou een goed beeld te geven van de eigenschappen, de voordelen, werking en mijn ervaring met dit voedingssupplement. Ik hoop dat je door deze review uiteindelijk kunt beslissen of de lactobacillus plantarum geschikt is voor jou.

Lees dus snel verder

Wat is een probiotica?

Vaak zijn probiotica bacteriën die van nature voorkomen in je darmen, maar er worden ook gezondheidseffecten toegekend aan bepaalde gisten. Positieve effecten kunnen bijvoorbeeld zijn; het verminderen van darmklachten en allergische reacties zoals hooikoorts en histamine intolerantie. Ook het verhogen van je weerstand en het versterken van je immuunsysteem.

Wat is het verschil tussen probiotica, prebiotica en synbiotica?

Kort gezegd zijn probiotica de levende bacteriën, prebiotica het voedsel (plantaardige vezels) voor deze bacteriën en synbiotica zijn de supplementen waar beide inzitten.

Wat is het nut van probiotica?

Probiotica in je darmen doen wat extra’s voor je lichaam. Ze zorgen voor een goede werking van je darmen en ondersteunen de ontwikkeling van je immuunsysteem en het versterken ervan. Daardoor kunnen ze je helpen te beschermen tegen ziektes. In je darmen begint immers alles, dus het is van belang om te zorgen voor een goede en gezonde darmflora.

Hoe weet je of je probiotica nodig hebt?

Misschien heb je last van verstopping, diarree, allergieën, dan is het misschien een idee om eens probiotica te gaan proberen. Het is daarbij wel heel belangrijk om het dan een aantal weken te proberen/gebruiken om merkbaar effect te voelen. De bacteriën in probiotica verlaten deels het lichaam via de ontlasting. Er zijn verschillende probiotica te koop waarvan de L. Plantarum mijn voorkeur heeft.

Wat doet Lactobacillus Plantarum?

Lactobacillus plantarum is ontzettend goed bestand tegen lage PH-waarden en invloed van galzouten in je lichaam. Het heeft en bevat antibacteriële, anti oxidatieve eigenschappen en reguleert je cholesterolwaarden.

Welke probiotica bij allergie?

Probiotica staan er ook om bekend werkzaam te zijn bij allergieën. Zo kunnen ze je allergie aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Zo ervaar ik dit zelf ook met mijn histamine intolerantie (HIT). Sinds ik L. Plantarum inneem, ervaar ik veel minder klachten met het voordeel dat ik geen of minder zware medicatie hoef te gebruiken.

Probiotica dringen namelijk het aantal immuun eiwitten terug die een belangrijk rol spelen bij een hooikoortsallergie. Hooikoortsklachten gaan samen met histamine intolerantie. Tegelijkertijd stimuleren ze de aanmaak van allergie-remmende stoffen. Volgens wetenschappelijk onderzoek laat vooral de melkzuurbacterie Lactobacillus Plantarum goede resultaten zien.

Lees ook de review over de probiotica van Orthica

De verkoper: Swanson

Wil je meer informatie over de verkoper Swanson? Klik dan hier.

Review: L. Plantarum Probiotica Van Swanson Over Swanson

Wat beweert Swanson over L. Plantarum?

Deze darmvriendelijke melkzuurbacteriën met toegevoegd natrium zijn ondersteuning van een gezond voedingspatroon. De L. Plantarum Inner Bowel Support van Swanson is een 100% puur natuur voedingssupplement. Het is een zeer bekende en werkende probiotica die veel eigenschappen heeft net als de bifidus en acidophilus. Ze hebben dezelfde werking, alleen vind ik persoonlijk dat de L. Plantarum een betere werking heeft op ons lichaam.

Krachtige eigenschappen die samengaan met puurheid. Deze probiotica is voor iedereen te gebruiken omdat Swanson deze voedingssupplementen beschikbaar maakt voor elk budget. Daarbij is 1 capsule per dag voldoende om optimaal effect te bereiken.

Review L Plantarum Probiotica van Swanson Wat beweert Swanson

Wat krijg je als je de L. Plantarum Probiotica van Swanson koopt?

De vegetarische (30 stuks) capsules, die overigens heel klein zijn, worden geleverd in een plastic potje. Goed voor een hele maand!
De Swanson Probiotica L. Plantarum Inner Bowel support werken net als veel voorkomende probiotica zoals Bifidus en L. acidophilus, maar er is wel 1 belangrijk verschil.

Als je de L. Plantarum gebruikt, dan richt je specifiek op je maag en darmstelsel. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het Plantarum stammen transport door het maagdarmkanaal beter overleven dan andere probiotische stammen.

L. Plantarum helpt je darmgezondheid gezonder te maken en ondersteunt een evenwichtig balans in je darmen te behouden. Ook zorgt het voor een goede spijvertering en comfort. Deze probiotica helpt niet alleen je darmflora in balans te houden maar zorgt ook voor een optimale opname van micronutriënten en helpt je immuunsysteem sterk te houden.

Met deze probiotica heb je geen last meer van gas en een opgeblazen gevoel, dat heel vervelend kan zijn. Kortom, dit voedingssupplement is zeker de moeite waard op het gebied van probiotica’s. Een complete natuurlijke probiotica voor een scherpe prijs!

Voordelen:

10 miljard L. Plantarum levende bacteriën per dosering
Vegetarische capsules
Goed voor een volle maand
Werkt heilzaam bij allergische reacties
Zorgt voor minder histamine aanmaak in je lichaam
Versterkt je immuunsysteem
Ondersteuning van je darmflora
Minder gasvorming
Opgeblazen gevoel wordt minder of verdwijnt
Puur en natuurlijk voedingssupplement
Scherpe betaalbare prijs
Dezelfde werking als de bifidus en acidophil
us maar sterker
Betrouwbare leverancier van voedingssupplementen
Wetenschappelijk bewezen effectiever
Klein en makkelijk in te nemen capsule

Nadelen/bijwerkingen:

Je moet het enkele weken proberen om merkbaar effect te ervaren
Sommige mensen ervaren een knoflooksmaak
Soms werkt het niet
Bevat microkristallijne cellulose
Plastic verpakking

Ingrediënten:

Sodium 20 mg <1%,Lactobacillus plantarum 10 miljard, Hypromellose (vegetarische capsule), microkristallijne cellulose (plantaardige vezels), magnesium stearate, silica.

Review L Plantarum Probiotica van Swanson ingrediënten

Wat vinden anderen van de L. Plantarum Probiotica?

Anderen zijn zeer positief over deze probiotica vorm van Swanson. Zelf ben ik ook erg enthousiast omdat het mij echt helpt. Al langere tijd ben ik opzoek naar een manier om minder last te hebben van mijn hooikoorts allergie en histamine intolerantie. Nu ik de L. Plantarum gebruik, kan ik zeggen dat het echt heel veel minder is geworden.

De algemene beoordelingen van anderen op Bodyenfit is een ruime 4 uit 5 sterren van 21 beoordelingen. Op Amazon is de L. Plantarum ook tekoop en daar scoort deze 4,5 uit 5 steren van 331 beoordelingen waarvan 75% 5 sterren geeft.

Enkele ervaringen van anderen:

‘Eenvoudig maar goed product in een prettige dosering
Ik koop dit product keer op keer. Een schone basis tegen een comfortabele prijs
Review door franziska op apr. 2, 2018’

‘Super goed
Geweldig product voor een scherpe prijs. Aanbevolen!
Review door Mari op sep. 20, 2020’

‘Weet niet of het iets doet
Ik heb het nu een paar weken gebruikt, maar weet nog niet of het iets doet.
Ik wilde speciaal deze soort, vanwege de specifieke voordelen van de bacterie.
Review door Ingrid op okt. 5, 2019’

‘Werkt perfect
Werkt heel goed. En deze specifieke probiotica kan ik verder nergens anders vinden.
Review door Ashley op mrt. 13, 2019’

De prijs van de L. Plantarum Probiotica Van Swanson:

Eindoordeel over deze Probiotica L. Plantarum van Swanson:

Swanson probiotica is puur, natuurlijk en werkzaam, dat is wel echt mijn ervaring tot nu toe. De lactobacillus plantarum doet uitstekend zijn werk wat betreft het verminderen van mijn (hooikoorts) allergie en histamine intolerantie. Ik vind dat echt superfijn!

Probiotica kan ontzettend goed werken voor je darmen en zorgen voor een goede balans. Wat mij betreft de beste probiotica met de juiste stammen van de lactobacillus plantarum bacteriën.

Swanson:

De voedingssupplementen worden in Nederland vooral verkocht door Bodyenfit.
Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze zijn sinds 1969 al actief in de wereld en vanaf 1995 al zichtbaar op het internet met een eigen website.

Gestart door 1 man met een droom; gezondheid de wereld inbrengen! Een uitgegroeid familiebedrijf waar kwaliteit, de beste service, de beste ingrediënten, garanties en werkomstandigheden de hoogste prioriteit heeft.

Is deze probiotica duurzaam?

In mijn ogen wel, omdat het bijdraagt aan je gezondheid op lange termijn. De basis van je gezondheid ligt in je darmen en van daaruit ontwikkelt en versterkt ook je immuunsysteem. Het plastic wat gebruikt wordt om de supplementen te verpakken, is en blijft een aandachtspunt.

Helpt de L. Plantarum en draagt het bij aan je gezondheid?

Ik heb een ontzettend goede ervaring met deze probiotica en ik kan deze aan iedereen aanbevelen die kampt met allergische reacties zoals hooikoorts en histamine intolerantie. Ook anderen zijn heel positief over dit voedingssupplement, wat je kunt teruglezen in de reviews.

Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?

Eigenschappen zoals het verminderen van immuun eiwitcellen, verminderen van allergieën, betere stoelgang, minder gasvorming, opgeblazen gevoel, minder vermoeidheid. Deze eigenschappen zie ik allemaal terug in het gebruik hiervan en komen overeen met de ervaringen van anderen.

Is deze L. Plantarum Probiotica haar geld waard?

Zeer zeker! Het voordeel van dit voedingssupplement van Swanson is dat deze supplementen altijd scherp geprijsd zijn. De beste probiotica vind je bij Swanson.

Zijn anderen positief over dit voedingssupplement?

Ja! Hier kun je niet omheen. Zowel op basis van ervaringen van mij, anderen en wetenschappelijk onderzoek met de conclusie dat de L. plantarum bacteriën hetzelfde werken als de bifidus en acidophlus maar veel sterker en beter werkzaam is.

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 4
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 9

Plaats een reactie