Review: Massagebal Van Matchu Sports

Review: Massagebal Van Matchu Sports

Gemiddelde leestijd: 8,5 minuten

Zelfmassage is tegenwoordig heel effectief om te doen. Je kunt jezelf namelijk heel eenvoudig zelf masseren met een massagebal. Soms heb je spierknopen (triggerpoints), stijve spieren, pijnlijke spieren of krampen.

Met de massagebal van Matchu Sports kun je jezelf masseren en ervoor zorgen dat je soepel en gezond blijft. Ook zorgt het voor sneller herstel van een intensieve training en vermindert de spierpijn.

In deze review ga ik de massagebal reviewen en ik hoop je daarbij te kunnen helpen om ook voor deze massagebal te gaan en te kiezen voor de vele voordelen van zelfmassage.

Lees dus snel verder!

Mooi en gezondMooi en gezond

Wat is een massagebal?

Waarschijnlijk heb je je al wat verdiept in zelfmassage of ben je al vaker naar de fysiotherapeut geweest. In mijn eigen situatie is dit het geval. Ik wilde een manier hebben zodat ik niet aldoor naar de fysiotherapeut hoefde te gaan voor massage. Toen kwam ik een massagebal tegen die leek op een lacrosse bal of eigenlijk was. Een harde bal met een glad oppervlak, iets groter of gelijk aan een tennisbal. Dat is het, niet meer en niet minder.

Hoe gebruik je een massagebal?

Om te beginnen rol je met enige druk over je grotere spiergroepen zoals bijvoorbeeld je armen of bovenbenen. Hierdoor worden je spieren gestimuleerd en opgewarmd door het bloed wat er extra doorheen gaat. Als je een aantal minuten bezig bent kun je steeds meer de druk verhogen zodat je bij dieperliggende spieren en/of triggerpoints komt die je kunt behandelen.

Hoe werkt een triggerpointbal?

In mijn ogen kan een massagebal net zo goed een triggerpointbal heten. Beide stimuleren spieren en verhelpen triggerpoints (spierknopen). Je kunt pijn en stijfheid snel verlichten door met de bal specifieke druk te geven op pijnlijke plekken in je spieren. Je beweegt de bal van de ene naar de andere kant en zo wordt de doorstroom van bloed en zuurstof in je spieren gestimuleerd.

Welke massagebal is het beste?

Je hebt verschillende massageballen in diverse kleuren, vormen en maten. In mijn ervaring moet de bal net zo groot of even groot zijn als een tennisbal (diameter ongeveer 6-7cm). Daarbij moet het een glad oppervlak hebben. Ga niet voor de zogenaamde egelballen of gekke vormen. Een glad oppervlak rolt het beste namelijk en masseren je spieren het fijnste. Maar uiteindelijk is het jouw keuze waarvoor je kiest natuurlijk.

De verkoper: Matchu Sports

Matchu Sports is opgericht in 1999 en is een groothandel met een eigen merk neergezet in oefenmaterialen voor fysiotherapie en fitness. Het merk is ontstaan uit een fysiotherapie achtergrond, maar in 2015 hebben zij het roer volledig omgegooid. Het is nu een jong, fris, dynamisch en toekomst gericht merk. Klaar voor wat komen gaat!

Als doel heeft Matchu Sports het sporten voor iedereen bereikbaar te maken op elk vlak. Om mensen te stimuleren gezond te leven en meer te zijn dan alleen een sportmerk. De mensen van Matchu helpen je niet alleen aan topproducten van inferieure kwaliteit maar ook in de reis om gezonder te leven en dat te behouden.

Van gezonde recepten, oefeningen en allerlei interessante artikelen over gezondheid in het algemeen is bij Matchu Sports te vinden. Op deze manier kun je bij Matchu Sports alles vinden op het juiste adres.

Gevestigd in Enschede op het bedrijvenpark Josink Es. Hier hebben zij het centrale magazijn neergezet en de showroom. Hier komen alle medewerkers elke dag bij elkaar om honderden pakketten klaar te maken voor jou, met een brede glimlach 🙂

Review Massagebal Van Matchusports Voor Het behandelen van Spieren En Triggerpoints Beoordeling google

Wat krijg je als je de massagebal van Matchu Sports koopt?

Je krijgt een zwarte harde (lacrosse) bal met een diameter van 6 cm om je spieren en bindweefsel (self-myofascial release) te masseren. Het is een bal van keiharde rubber van het merk Matchu Sports, houd daar wel rekening mee 😉

Een kwaliteit massagebal die duurzaam is en ontzettend lang meegaat. Het is een massagebal die aangeraden wordt door verschillende fysiotherapeuten. Naast de fysiotherapie is zelfmassage 1 van de beste dingen die je kunt doen om je herstel nog sneller te laten verlopen!

Zelf gebruik ik de bal voor het masseren van mijn rug, schouders, nek, benen, bilspieren, armen, eigenlijk overal waar ik pijntjes voel en dit zelf kan behandelen.

Als je de massagebal van Matchu koopt, dan mag je er gerust van uit gaan dat je die ook supersnel in huis hebt! Bestel je er meerdere? Bijvoorbeeld om in je praktijk deze massageballen aan te bieden aan je klanten, dan krijg je staffelkorting. Zelf heb ik er twee gekocht, 1 voor mijn vriendin en mezelf.

Voordelen:

Masseert triggerpoints weg
Geschikt voor zelfmassage
Klein van formaat
Duurzaam
Inferieure kwaliteit
Handzaam en makkelijk in gebruik
Werkt doeltreffend
Goedkoop in aanschaf
Helpt om sneller te herstellen
Voor het behouden van soepele spieren
Masseert bindweefsels (self-myofascial release)

Verschillende gratis oefeningen op matchusports
Beste combinatie met de fysio
Voor fanatieke sporters zoals ikzelf
Overal mee te nemen
Heel effectief
Helpt afvalstoffen te laten afvoeren
Massage op specifieke gebieden

Nadelen/bijwerkingen:

Het masseren kan pijnlijk zijn
Vergt motivatie om dit zelf te doen
Inlezen m.b.t. de oefeningen is nodig bij geen kennis zelfmassage
Speciale techniek vereist

Review Massagebal Van Matchusports Voor Het behandelen van Spieren En Triggerpoints wat krijg je

Wat vinden anderen van de Matchu Massagebal?

Ik ben een groot fan van deze massagebal. Hij is namelijk klein maar groot genoeg om jezelf te behandelen. Hij helpt je om sneller te herstellen van kleine pijntjes, spierknopen te behandelen (triggerpoints), spieren soepel te houden en je lichaam afvalstoffen te laten afvoeren.

De massagebal scoort een 9,24 uit een 10! En dat is uitzonderlijk goed beoordeeld uit 50 reviews getoond op de site, gegenereerd door de feedback company. Ik ben het hier volledig mee eens!

Hieronder een aantal beoordelingen van anderen:

‘Door francis
Goed hulpmiddel voor de massage van spieren. Ikzelf gebruik hem i.v.m. zere bilspier. Geeft snel verlichting van pijn.
4 sterren’

‘Door Geronimo
Fijne manier om de vastzittende spieren goed los te maken. Kan weliswaar pijnlijk zijn, maar erg effectief.
5 sterren’

‘Door Chris
Mijn cliënten zijn blij met de Lacrosse ballen na mijn aanbeveling. Indien ze last hebben van gespannen spieren en triggerpoints kunnen ze er zelf thuis ermee aan de gang. De hardheid van de ballen en de grootte zorgen voor een goede druk voor bovengenoemde klachten.
5 sterren’

‘Door Jochem
Perfecte bal om te gebruiken voor massage van specifieke gebieden.
5 sterren’

(Reviews/beoordelingen komen van Matchu Sports)

De prijs van de Matchu Sports Massagebal:

Eindoordeel over de Matchu Sports Massagebal:

Ik vond het wederom weer tof om een review te schrijven over een sportartikel dat echt bijdraagt aan je gezondheid. Deze massagebal doet echt wat het moet doen en dat is je spieren in de beste conditie te houden, triggerpoints te behandelen en natuurlijk je blessurevrij houden.

Het bedrijf Matchu Sports

Een jong dynamisch bedrijf dat ontzettend goede en kwalitatieve sportartikelen verkoopt voor iedereen. Altijd bezig om te innoveren en te verbeteren. Verzending is top en supersnel via de gerenommeerde vervoerders.

Is deze massagebal duurzaam?

Ja zeker! Gemaakt van keiharde rubber dat een heel leven meegaat. Tenzij je er andere dingen mee gaat doen dan de bedoeling is natuurlijk haha.

Helpt deze massagebal en draagt het bij aan je gezondheid?

Ja, als je deze massagebal structureel gebruikt en niet alleen bij pijn, dan zal je zien dat je spieren en je mobiliteit beter wordt. Je herstelt niet alleen sneller van trainingen, maar je blijft ook blessurevrij. Je voert sneller afvalstoffen af in je spieren en het zorgt dat je keihard kunt blijven sporten.

Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?

Super kwaliteit, handzaam, werkzaam, verhelpt pijnlijke spieren, sneller herstel, aanpak van triggerpoints, self-myofascial release (bindweefsel), te gebruiken op specifieke gebieden. Zoals je ziet komen deze eigenschappen overeen met de ervaringen die je kunt teruglezen in de beoordelingen van anderen.

Zelf vind ik dat deze bal voldoet aan alle eigenschappen en verwachtingen die je mag hebben bij de aanschaf van een massagebal zoals deze.

Is deze massagebal het geld waard?

Overbodige vraag! Wat is jouw gezondheid waard? Gezondheid heeft voor mij persoonlijk geen prijs en ben ik bereid om alles te proberen wat me gezond houdt en mij gezondheid positief kan beïnvloeden. Daarom schrijf ik deze reviews, om jou van de informatie te voorzien dat helpt.

Zijn anderen positief over deze massagebal van MATCHU SPORTS?

Ja, als je bekijkt hoeveel mensen, waaronder ikzelf, baat hebben bij deze massagebal dan zeer zeker. Ik denk zelfs dat iedereen zo’n bal in huis moet hebben. Anderen die elke dag fanatiek sporten hebben ook elke dag een herstellende zelfmassage nodig.

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 9
Kwaliteit: 9
Materiaal: 9
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Ervaring: 9

Check HIER andere sportartikelen die jouw gezondheid positief kunnen beïnvloeden!

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie