Review: Medela Purelan Lanoline Zalf

Review: Medela Purelan Lanoline Zalf

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

In deze review een zalf waar je misschien niet snel aan zal denken om te gebruiken. Het is namelijk een zalf van pure lanoline met als enige ingrediënt. Gemaakt van de olie die in de vacht van schapen voorkomt.

Deze zalf wordt dan ook vaak gebruikt bij het geven van borstvoeding omdat de tepels van de vrouw erg veel te verduren krijgen tijdens deze tijd. In de tijd dat mijn vriendin nog borstvoeding gaf, gebruikte zij deze zalf ook en dat werkte enorm goed.

Toen destijds had ik zelf ook al last van een droge, schrale huid maar dan aan mijn handen. Ik probeerde toen de Medela Purelan Lanoline Zalf om mijn handen te verzorgen.

Wil jij ook weten of deze zalf voor jou werkt?

Lees dan snel de hele review!

Wat is Lanoline zalf?

Lanoline is een diep hydraterende, natuurlijke substantie die in de vacht (wol) van schapen voorkomt. De Lanoline in Purelan is op een diervriendelijke wijze verkregen uit de wol van boerderijen waar geen mulesing plaatsvindt. Mulesing is een manier waarbij de huid rond de vagina/anus van het schaap wordt weggesneden, meestal zonder verdoving. Dit wordt gedaan zodat er een haarloze plek ontstaat waar geen vuil zoals poep en plas wordt vastgehouden.

Het is verder sterk gezuiverd en getest om vervolgens te kunnen voldoen aan de hoogst gestelde normen binnen de farmacie.

Als deze zalf in de huid is ingetrokken heeft deze zalf de eigenschap om de huid meer vocht op te laten slaan, zodat het niet (meer) verder uitdroogt.

Hoe gebruik je Purelan?

Deze zalf kan worden gebruikt om pijnlijke en/of droge tepels bij borstvoeding helpen te verzachten, maar het kan uiteraard ook voor andere droge plekken op je lichaam gebruikt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld droge lippen, droge handen, nagelriemen, elle bogen en extreem droge huid op de hielen van je voeten. Ook bij eczeem.

De zalf is gemakkelijk te gebruiken door een kleine hoeveelheid te smeren op de droge plek. Purelan is extreem dik en smeert wat moeilijk uit maar zodra het wat warmer en vloeibaarder wordt is dit geen probleem.

Voor wie is deze zalf geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die problemen heeft met een droge huid. Voor baby’s, kinderen en volwassenen waarbij de huid beschermt moet worden. Bij bijvoorbeeld koud weer en om de droge huid iedere dag weer te verzorgen.

Review: Medela Purelan Lanoline Zalf

Wanneer te gebruiken?

Op elk moment van de dag en hoeveel dan ook. Omdat het een 100% natuurlijke ingrediënt is, is het ook 100% veilig als je het op je tepels (voor de baby) of op je lippen smeert.

De verkoper Medela:

Medela staat veelal bekend om haar borstkolven en vacuüm oplossingen. Toch heeft het kleine familiebedrijf zich in meer dan 50 jaar ontwikkeld tot een wereldwijde producent van deze producten op het gebied van borstvoeding en verzorging.

Het ondersteunt moeders en deskundigen met een ontzettend groot assortiment borstvoedingsproducten. De voordelen van borstvoeding van moeder en baby zijn niet te evenaren door kunstvoeding in de winkel. Juist door de technologie die Medela voorziet, kunnen moeders op een gezonde wijze borstvoeding geven aan de kleine.

Review Medela Purelan Lanoline Zalf beoordelingen

Wat krijg je als je deze zalf koopt?

De tubes zijn verkrijgbaar in 7 gram of 37 gram en zijn klein van formaat. Ideaal dus om in de luier tas te stoppen of mee te nemen. De tube wordt geleverd in een kartonnen doosje en de tube zelf is gemaakt van plastic zoals de meeste tubes die te koop zijn.

Voordelen:

Beschermt tepels tegen uitdroging tijdens borstvoeding
Ook geschikt voor andere droge plekjes op je huid
Geeft snel verlichting
Hoeft niet verwijderd te worden vóór het voeden
Niet schadelijk bij inname
100% natuurlijk
Diervriendelijk gewonnen uit de vacht van de schaap
Vrij van toevoegingen en bewaarmiddelen (conservering)
Dermatologisch getest en hypo allergeen
Neutrale smaak en geur
Werkt super goed tegen scheurtjes in je huid
Vormt een beschermende laag
Laat je huid meer vocht opslaan
Geschikt voor iedereen en elk huidtype
Bevat geen onzuiverheden en pesticiden
Extreem hydraterend
Werkzaam bij eczeem
Je doet heel lang met een tube
Trekt snel in ondanks de vetheid
Duurzaam in gebruik

Nadelen/bijwerkingen:

Smeert soms wat moeizaam i.v.m. de dikte van zalf
Bij een allergie voor lanoline niet gebruiken
Is wat aan de prijzige kant maar dan heb je ook wat

Ingrediënten:

100% lanoline, geen toevoegingen, geen conserveringsmiddelen, geen geurstoffen, geen parabenen.

Review Medela Purelan Lanoline Zalf ingredienten

Wat vinden anderen van de Medela Purelan Lanoline Zalf?

Mijn vriendin vond het een hele fijne, verzachtende zalf voor de tepels en huid. Daarbij hoefde ze zich geen zorgen te maken dat het schadelijk kon zijn voor de baby. Ook ik heb zeker baat bij de herstellende werking van deze zalf voor mijn extreem droge handen en eczeem. Vooral bij koud (winter) weer is dit voor mij de oplossing tegen winterhanden.

Hieronder enkele beoordelingen van anderen:

‘Werkt zeer goed tegen tepelkloven.

Na de geboorte is aanleggen een leerproces van moeder en kind. Dit gaat met vallen en opstaan maar ondertussen krijgen de tepels het te verduren.

Deze zalf is lekker dik, trekt snel in, is verantwoord naar de baby toe en zorgt ervoor dat tepelkloven snel weg zijn. Ideaal! Ik heb er tijden de kraamweek en daarna veel plezier van! Gebruik het nog regelmatig als mijn tepels gevoelig aanvoelen.
Review door OwenB op 8 oktober 2016, 5 sterren’

‘Perfect voor tijdens borstvoeding. Maar ook daarna voor schrale plekjes etc. helpt goed!
Review door Lsnic op 4 januari 2022, 5 sterren’

‘Beste zalf tegen tepelkloven. Beetje moeilijk om product uit de tube te knijpen. Ik gebruik geen andere zalf meer! Prijs waard
Review door AB1627 op 14 maart 2020, 5 sterren’

De beoordelingen van anderen zijn eigenlijk allemaal zeer positief. Ik en mijn vriendin kunnen ons ook zeker vinden in deze punten die anderen beschrijven.

Deze en andere beoordelingen zijn te lezen op: bol.com

Review Medela Purelan Lanoline Zalf afbeelding 4

De prijs van de Medela Purelan lanoline Zalf:

VERGELIJK HIER JE PRIJS OP BOL.COM

Eindoordeel over deze Lanolinezalf van Medela:

Ik ben erg enthousiast over deze zalf en ik gebruik het voor mijn handen. Al jaren heb ik last van droogte en eczeem aan mijn handen en door deze zalf heb ik er minder last van. Mijn vriendin heeft het gebruikt tijdens de borstvoeding. Wat de zalf heel prettig maakt is dat het niet schadelijk is voor de baby, dat het diervriendelijk is gewonnen en dat het een 100% zuiver natuurproduct is.

Het bedrijf Medela:

Een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een deskundig ‘groot’ bedrijf op het gebied van borstkolven en vacuüm artikelen voor moeder en kind. Wereldwijd bekend en bereik.

Is deze zalf duurzaam?

Ja zeker! Zowel voor mens als dier. De schapen worden niet blootgesteld aan mulesing, wat in mijn ogen pure dierenmishandeling is. Mulesing is het, vaak zonder verdoving, wegsnijden van de huid rond de anus/vagina van de schapen. Dit omdat er dan geen urine en poepresten in de vacht blijft hangen dat o.a. vliegen aantrekt.

Helpt deze zalf en draagt het bij aan je gezondheid?

Ja, het helpt om je huid op een natuurlijke manier tot 2 keer meer vocht vast te houden wat uitdroging voorkomt. Ook herstelt je huid sneller van scheurtjes en wondjes. En gaat de droogte in combinatie met jeuk tegen. Bij mij en de eczeem klachten is dit een verademing.

Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?

Ja, eigenschappen zoals herstel van de huid, vocht vasthouden, 100% natuurlijk, niet schadelijk voor moeder en kind, duurzaam gewonnen zonder dierenmishandeling (mulesing), kwaliteit, smeerbaar, voor alle droge plekken op je lichaam, trekt snel in de huid en hypoallergeen.

Is deze lanolinezalf van medela het geld waard?

Ik heb een review gelezen waarin stond dat je een huismerk kon kopen voor de helft van het geld. Is daar dan bijvoorbeeld ook gekeken naar het welzijn van het dier? Bij Medela weet je 100% zeker dat er geen mulesing is toegepast bij de schapen om Lanoline te winnen. Alleen al in dit geval ben ik dan bereid om iets meer te betalen. Ja, is het geld waard!

Zijn anderen positief over deze zalf?

Ja, ontzettend positief. Vooral moeders die borstvoeding geven of hebben gegeven. Zelf ben ik heel blij dat mijn vriendin tegen me zei; probeer dit anders een keer, wie weet helpt het? Super zalf voor alle droge, schrale plekjes op je lichaam.

VERGELIJK HIER JE PRIJS OP BOL.COM

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 5
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 9

Plaats een reactie