Review: NOW Vitamine B12 Actief Zuigtabletten 100 stuks

Review: NOW Vitamine B12 Actief Zuigtabletten 100 stuks

Vitamine B12 ook wel cobalamine genoemd is een groep van wateroplosbare vitamines die een grote rol spelen in je lichaam (stofwisseling). Daarnaast is Vitamine B 12 belangrijk voor de nieuwe aanmaak van rode bloedcellen en zenuwcellen in je lichaam.

In deze review pakken we de vitamine b12 van NOW FOODS. Deze vitamine b12 gebruik ik zelf al geruime tijd en ik vind dit een waardig supplement om een degelijke review over te schrijven. Persoonlijk vind ik een kritische kijk op voedingssupplementen erg belangrijk en dat zal ik in deze review niet onder stoelen of banken schuiven.

Voor we overgaan tot de review, nog een aantal vragen over vitamine b12.

Lees dus snel verder.

Wat is vitamine B12?

Deze vitamine is een wateroplosbare vitamine, wat betekent dat het lichaam dit eigenlijk niet kan opslaan met uitzondering van B12. Als er toch te veel ontstaat in het lichaam, dan verlaat deze stof via urine het lichaam.

Wat is de beste vitamine B12?

Er zijn verschillende b12 verbindingen beschikbaar, zowel organische als synthetische. Het innemen van een actieve vitamine b12 zoals methylcobalamine wordt beter opgenomen en beter vastgehouden door onze weefsels dan cyanocobalamine. Kies dus, als het kan voor een organische (biologische) methylcobalamine b12.

Waar moet ik op letten als ik vitamine B12 koop?

Bij het kopen van een b12 supplement, is de prijs niet het belangrijkste. Er zijn natuurlijk meerdere factoren belangrijk die bepalend zijn voor de keuze van je b12 supplement. Ook hiervoor geldt dat er altijd een persoonlijke voorkeur meespeelt. Vooral de kwaliteit en de hoeveelheid (dosis) actieve stoffen zijn belangrijk.

Hoe herken je een vitamine B12 tekort?

Te weinig vitamine B12 in het lichaam kan klachten geven, maar is per persoon verschillend. 130-700 pmol/l in het bloed wordt volgens NVKC gezien als normaal. Toch is de reactie van ieder individu verschillend. Als je wel een tekort hebt in je lichaam, kun je verschillende klachten ervaren zoals gevoelloze vingers en/of tenen, je motoriek wordt minder (beweging), evenwicht problemen e.d.
Bij de huisarts kan je vaak snel een bloedonderzoek laten uitvoeren en erachter komen of je een tekort hebt of niet.

De verkoper: NOW FOODS

De supplementen van NOW worden voornamelijk verkocht door wederverkopers zoals body en fit, de online drogist of andere voedingssupplementen verkopers. NOW is gevestigd in Bloomingdale Illinois, de Verenigde Staten. Het adres: 244 Knollwood Dr Ste 300, Bloomingdale, IL 60108, Verenigde Staten. Vanuit hier zijn er wereldwijd winkels en verkooppunten ontstaan voor de NOW supplementen.

Vanaf dag 1 is NOW ontstaan om in te zetten op een gezonder leven. Zij zijn een nalatenschap, familiebedrijf en supporter van Vitamin Angels. NOW is meedogenloos als het gaat om het maken van natuurlijke producten en voedingssupplementen en om de industrie hierin te verbeteren.

Hun missie is om waarde te leveren in producten en de service dat mensen inspireert om gezonder te leven.

Kwaliteit staat bij NOW bovenaan en hier staan ze voor, al meer dan 50 jaar! Al hun natuurlijke producten worden gemaakt met uiterste toewijding hieraan en de duurzame inkoop van de grondstoffen hiervoor.

NOW is transparant op alle niveaus en de methoden om te testen gaan ze nog verder dan dat.

Het bedrijf wordt gerund en is eigendom van de familie Richard. Deze familie van medewerkers beschouwen ze dan ook als eerste en belangrijkste klant. Want hoe wil je andere klanten als koning behandelen als de medewerkers maar medewerkers zijn, een nummer.

De toewijding aan jou als klant, zie je dan ook als eerste terug in de benadering naar jouw als koper. Het doel om een gezonde manier van leven te bieden door middel van onovertroffen kwaliteit en niet aflatende waarde in de voedingssupplementen.

Wat beweert NOW over dit deze Vitamine B12 zuigtabletten?

Waar is vitamine B12 goed voor? Vitamine b12 is essentieel en ontzettend belangrijk in lichamelijke processen van ons lichaam. Het kan dus zeker veel voordelen geven om een goed supplement in B12 als aanvulling op je voedingspatroon te nemen. Vooral bij tekorten.

Zoals benoemd is methylcobalamine de beste vorm als het gaat om opname door het lichaam en de verwerking hiervan.

Welke vitamine B12 zit hierin?

Twee biologisch actieve vormen van B12 aangevuld met foliumzuur. Vitamine B12 draagt bij aan de stofwisseling van homocysteïne. Helpt bij het normaal psychisch functioneren. Is goed voor het geheugen en levert een bijdrage in de aanmaak van rode bloedcellen.

Bovendien ondersteunt vitamine B12 de werking van het menselijke immuunsysteem. B12 Actief wordt exclusief voor Nederland gemaakt door NOW Foods volgens de laatste inzichten en kwaliteit doelstellingen.

Deze 3 biologische actieve vormen worden direct door het mondslijmvlies opgenomen en komen zo in je systeem. De beste vitamine B12 actief krijg je dan ook door middel van zuigtabletten en hierdoor is de werking optimaler en doeltreffender.

Ik vind de zuigtabletten ideaal om in te nemen en ze smaken ook nog eens heerlijk door de natuurlijke sinaasappelsmaak. En is het geschikt voor vegetariërs en veganisten omdat er geen dierlijke bestanddelen in worden verwerkt.

Wat krijg je als de Now vitamine B12 actief koopt?

100 zuigtabletten van superieure NOW-kwaliteit en volgens de hoge standaarden die NOW hanteert. De zuigtabletten zijn niet heel groot en lossen goed op in je mond. Ik neem de zuigtabletten altijd onder mijn tong zodat ze als het ware vanzelf oplossen en worden opgenomen door het mondslijmvlies.

Ze worden geleverd in een klein plastic potje en het potje is niet groter dan nodig, wat het stukje duurzaamheid weer ten goede komt. Het potje is gemaakt van PETE plastic wat ik persoonlijk wel een stuk minder vind. Vooral om het feit dat het een kleine kans bevat dat dit plastic hormoon verstorende stoffen afgeeft met de tijd, vooral door warmteoverdracht. Wat ik doe is de tabletten over zetten in een glazen potje met het silica zakje om vocht op te vangen.

Voordelen:

Draagt bij aan een goede energiestofwisseling
Het zorgt voor het goed functioneren van je zenuwstelsel
Dat je homo cysteïne stofwisseling goed blijft werken
Zorgt voor een normaal psychologisch functioneren
Vormt nieuwe rode bloedcellen
Laat je immuunsysteem optimaal presteren
Voorkomt vermoeidheid
Optimaliseert het proces van celdeling
Perfecte opname door het mondslijmvlies
3 actieve biologische vormen van vitamine B12
Lekkere natuurlijke sinaasappelsmaak
Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Natuurlijke grondstoffen
Vrij van tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren en noten

Nadelen:

Verpakt in een PETE plastic potje
Bevat fructose (suiker) en zoetstof (xylitol)
Overmatig gebruik kan laxerend werken, neem niet meer dan de aanbevolen dosering

Ingrediënten:

Fructose, zoetstof: Xylitol, Vulstof: cellulose, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumstearaat, vetzuur, aroma; natuurlijk sinaasappelsmaak, vitaminen B12.

Wat vinden klanten van Vitamine B12 actief van NOW?

Het is lastig om goede beoordelingen over dit product te vinden. Op Bodyenfit vind ik 1 beoordeling uit 2018 die omschrijft dat het een goede aanvulling is als je vegetariër bent. In dit supplement vind je geen dierlijke bestanddelen of toevoegingen en kunnen we stellen dat dit waar is.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een geschikt voedingssupplement is voor iedereen die een waardige b12 aanvulling wil hebben met goede actieve biologische b12 stoffen. De Vitamine B12 Actief zuigtabletten zijn wat mij betreft een goede keuze als je kijkt naar kwaliteit en prijs.

De prijs van dit product:

Er zijn verschillende aanbieders van de Vitamine B12 actief van Now. Echter zijn de prijzen voor dit supplement tussen de €15 en €25 euro. Bij de Online drogist heb je vaak een vitamine B12 aanbieding.

Vergelijk hier je prijzen op BOL.COM

Eindconclusie Vitamine B12 actief van NOW:

De voedingssupplementen van NOW FOODS staan voor gezonder leven, zoals we bij vele voedingssupplementen aanbieders kunnen lezen, alleen valt NOW FOODS op doordat ze zich specialiseren vanuit een bijzonder perspectief. Ze willen namelijk vanuit familieperspectief de werknemers inspireren om waarde in het product te leveren als zij dit verkopen aan de klant, aan jou. Nu vind ik dit zelf niet zo heel interessant, omdat het mij persoonlijk gaat om wat er in de supplementen zit, wat betreft de grondstoffen.

De grondstoffen die in de B12 zitten, zijn als we dit mogen aannemen, duurzaam gewonnen en geproduceerd en draagt dit actieve B12 supplement bij aan verschillende lichaamsprocessen.
Denk bijvoorbeeld aan: je energiestofwisseling, sterker immuunsysteem, beter psychologisch functioneren, preventief tegen depressie en voorkomt vermoeidheid.

Ook is het geschikt voor vegetariërs en veganisten omdat er geen dierlijke bestanddelen of toevoegingen worden gebruikt en verwerkt.

De eigenschappen komen overeen met mijn eigen ervaring, behalve het plastic potje. Als er bijvoorbeeld glas wordt gebruikt, zal de verpakking beter recyclebaar zijn en uiteindelijk duurzamer worden.

Wil je Vitamine B12 bestellen? Dan is deze B12 van NOW FOODS zeker de moeite waard om te proberen en te bekijken of het je gezondheid positief beïnvloedt.

Ben je opzoek naar een ander goed alternatief?
Bekijk hier dan de Vitakruid B12 Methylcobalamine 5000 mcg 60 smelttabletten

Ik hoop dat deze review antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is het supplement duurzaam?
Helpt het supplement en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met ervaringen?
Is deze vitamine B12 van NOW het geld waard?
Zijn anderen positief over dit supplement?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 7,5
Materiaal: 4 (plastic)
Kwaliteit: 7,5
Betrouwbaarheid: 8
Support: 8,5 via deonlinedrogist
Ervaring: 8

Plaats een reactie