Review: Orthica Zink Zuigtabletten

Review: Orthica Zink Zuigtabletten

Zink is ontzettend belangrijk voor vele processen in ons lichaam. Alle cellen in ons lichaam hebben dit nodig voor bijvoorbeeld de opbouw van eiwitten. Omdat dit als supplement zeer goed in te zetten is, heb ik dit getest en beoordeeld.

In deze review wil ik je de belangrijkste dingen over zink vertellen zodat je een goed weloverwogen keuze kunt maken om een zink supplement te kopen. Voor we verder inhoudelijk dit supplement reviewen, een paar heldere vragen.

Lees dus snel verder!

Wat is zink?

Het is een spoorelement, dat zoals gezegd in veel processen een onderdeel is. En is ontzettend belangrijk spoorelement voor ons lichaam. Het is onderdeel van verschillende enzymen die weer aansturen op andere processen. Deze zorgen voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het menselijk immuun en afweersysteem. Het lichaam kan zelf geen zink aanmaken en we krijgen het binnen uit onze voeding of supplementen.

Waarom zink gebruiken?

Zink dien je binnen te krijgen door voeding te eten waar zink in zit. Helaas is het zo dat we tegenwoordig verschillende vitamines, mineralen en spoorelementen moeten bij slikken vanwege uitputting in de landbouw.

Het is ontzettend belangrijk voor ons lichaam, denk bijvoorbeeld aan ons immuun en afweersysteem. Een zink supplement kan verkoudheid bijvoorbeeld verkorten, wat dus betekent dat je minder lang ziek bent.

De voordelen:

Het helpt je lichaam eigen DNA te vormen en eiwitten te maken, wat bijdraagt aan de aanmaak van weefsels
Helpt je immuun en afweersysteem te versterken en weert virussen en bacteriën
Draagt bij aan een normale werkzame hormonhuishouding
Speelt een rol bij de aanmaak van je botten
Is goed voor je haar, nagels en je huid
Goed voor de hersenen, smaak en reukzin
Helpt bij de opbouw en afbouw van koolhydraten en vetten
Draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van mannen en vrouwen


Zoals je ziet speelt dit belangrijke spoorelement een grote rol in ons lichaam.

Beste zink tabletten:

Elk supplement is persoonlijk. Daarbij geldt, dat je altijd goed moet kijken waar je voorkeur naar ligt, behoefte en doel. Zijn het tabletten, capsules, poeder of zuigtabletten. Is het om bijvoorbeeld een ontsteking te helpen genezen of ondersteuning voor je immuunsysteem enz.

Welk zink supplement is goed? De zink van Orthica is een zuigtablet die goed zijn in te nemen omdat ze een aangename smaak hebben door de honing en citroen. Naar mijn mening zijn dit de beste zink tabletten om in te nemen en ook in de dosering van 1 per dag (onderhoudsdosering van 4mg).

Het bedrijf Orthica:

Gek genoeg denk ik altijd aan een orka als ik het merk Orthica hoor, zie of ergens lees. Heb jij dat ook? In deze review staat het bedrijf enigszins beschreven. Het bedrijf richt zich al meer dan 30 jaar op supplementen die horen bij een gezond leven en uitgebalanceerde voeding.

Wat kunnen de Orthica Zink Zuigtabletten voor jou betekenen?

Zoals je al kon lezen is zink een spoorelement dat ontzettend belangrijk is voor het menselijk lichaam en de processen die hieraan zijn verbonden. Denk aan je immuun en afweersysteem om virussen en bacteriën te bestrijden.

De zink zuigtabletten van Orthica zijn makkelijk in gebruik omdat je er simpelweg alleen maar op hoeft te zuigen. Door de slijmvliezen in je mond wordt het spoorelement goed opgenomen in je lichaam en komt het zo in je bloed.

Je kunt zink inzetten bij verminderde weerstand, ziekte zoals verkoudheid of griep en in de algemene zin ter ondersteuning van je immuunsysteem. Deze organische zink is zeer goed opneembaar en heeft een fijne honing/citroensmaak, is licht gezoet met xylitol, wat niet slecht is voor je gebit. Ook bevat dit supplement propolis en zuurvrije vitamine C.

Wat krijg je als je de zink zuigtabletten van Orthica koopt?

De zink tabletten (90stuks) worden geleverd in een plastic potje. In het potje zit een silica gel zakje, dat zorgt dat vocht geen invloed krijgt op de tabletten. De aanbevolen dosering voor vrouwen ligt op 7 mg per dag en mannen 9 mg per dag.

Op de verpakking staat altijd een duidelijke gebruiksaanwijzing hoe je dit supplement moet gebruiken. Als onderhoudsdosering is 1 tablet per dag voldoende. Heb je een verlaagde weerstand dan zou je dit tijdelijk kunnen verhogen. Lees hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing of raadpleeg iemand die hier meer kennis van heeft.

review zink zuigtabletten orthica
Zink zuigtabletten Orthica

Ingrediënten:

Dextrose, zoetstof (xylitol, thaumatine), maltodextrine, vitaminen, antiklontermiddel (siliciumdioxide, stearinezuur, magnesiumstearaat), aroma (citroen, limoen), honing, zinkcitraat, propolisextract.

Allergenen informatie
Bevat geen gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.

Wat vinden klanten van dit product?

Op google zijn er op dit moment van schrijven 8 reviews over geschreven. Daaruit scoort dit supplement 4,6 uit 5 sterren en is men positief over de werking ervan. Zink wordt bijvoorbeeld ingezet om een slijmbeursontsteking te helpen genezen, ondersteuning van het immuunsysteem en wordt het ook aanbevolen door orthomoleculaire therapeuten.

Mijn ervaring met het supplement is dat ik voel dat mijn immuunsysteem sterker is. Dit kan ik ervaren doordat ik minder snel ziek ben en als ik ziek ben, sneller herstel. De tabletten zijn erg fijn om in te nemen omdat ze langzaam oplossen in de mond. Door de lekkere smaak van honing en citroen is het net een snoepje. Ik geef dit supplement 5 sterren.

De prijs:

Een pot met 90 tabletten voor 3 maanden (bij een onderhoudsdosering) slechts €15,09!

Eindoordeel/conclusie:

Aan de beoordelingen te zien en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een supplement is dat een goede aanvulling kan zijn ter ondersteuning van je immuunsysteem. Naast zink bevat dit supplement propolis en zuurvrije vitamine C. Propolis wordt gemaakt door beijen en is werkzaam tegen schimmels en bacteriën. In dit supplement is propolis toegevoegd om de werkzaamheid van zink te versterken, wat goed is voor je immuunsysteem.

De zuigtabletten zijn fijn in gebruik doordat ze in de mond smelten en worden opgenomen door het lichaam. Het organische zink is biologisch goed opneembaar en helpt het immuun en afweersysteem te versterken en weert virussen en bacteriën. Omdat zink betrokken is bij verschillende processen in het lichaam is het een ontzettend belangrijk spoorelement.

Zink is bijvoorbeeld nodig voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsels, de stofwisseling en ons immuunsysteem. Aan de tabletten is een honing/citroensmaak toegevoegd waardoor de tabletten bijna als snoepjes zijn.

Wil je een supplement die je weerstand verhoogt? Maar ook een supplement dat je immuunsysteem gezond en sterk houdt? Dan is dit supplement geschikt voor jou!

Cijfers:

Prijs: 9
Materiaal: 4 (plastic potten)
Kwaliteit: 6
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8 via de online drogist
Ervaring/beleving: 9

Bedankt voor het lezen van deze product review en tot de volgende!

Jeff
Beste Voedingssupplementen.nl

Plaats een reactie