Review: Ortholon Aquamin Zee Magnesium Hydroxide

Review: Ortholon Aquamin Zee Magnesium Hydroxide

In deze review gaan we het hebben over magnesium en in het bijzonder de zee magnesium van Ortholon. Deze soort magnesium gebruik ik op dit moment nog steeds en bevalt enorm goed. Ik gebruik deze vorm voor sneller herstel, ontspannen spieren en goede nachtrust.
Voordat we de Ortholon onder de loep nemen, bespreken we nog een aantal magnesium gerelateerde vragen.

Lees dus snel verder!

Wat is het nut van magnesium?

Magnesium is een mineraal die het lichaam nodig heeft voor verschillende processen in je lichaam. Denk aan de vorming van je botten en spieren, de overdracht van prikkels in je zenuwstelsel, het goed functioneren van je spieren, een goede werking van bepaalde enzymen en de energieproductie van de lichaamscellen.

Wat is de werking van magnesium?

Het is een mineraal dat veel voorkomt in granen, groente, noten en melkproducten. Zoals hierboven al beschreven staat, is dit mineraal betrokken bij belangrijke lichaamsprocessen. De werking is in het hele lichaam. Men neemt aan dat tekorten bijna niet aanwezig zijn, maar als je nagaat dat onze voeding steeds minder belangrijke voedingsstoffen bevat door uitgeputte voedingsgronden, kan aanvulling van een supplement effectief zijn.

Welke vorm van magnesium is het beste?

De meest organische vormen zijn het best opneembaar door het lichaam. Denk aan hydroxide, citraat, tauraat en bysglicinaat. Minder opneembare soorten zijn magnesiumoxide, chloride en sulfaat. Deze kan je beter vermijden omdat ze geen hoge biologische opneembaarheid bevatten.

Magnesium is goed voor?

Verschillende doeleinden zoals pijnlijke gespannen spieren, stress, depressie, bevorderen goede nachtrust, herstel, meer energie en meer mentale balans. Nu is balans natuurlijk de sleutel voor elk proces en dien je altijd goed te beoordelen wanneer je supplementen gaat gebruiken.

Het bedrijf Ortholon:

Dit bedrijf is sinds 2000 in Rotterdam gevestigd aan de Satijnbloem 37. Het bedrijf is al ruim 21 jaar een marktleider in de branche voor therapeuten, artsen en apothekers. Supplementen zoals multi vitamines, mineralen, omega 3 vetzuren, kruiden en planten. Nu ook via diverse retailers verkrijgbaar voor jou en mij.

Wat kan Ortholon Zee Magnesium voor jou betekenen?

Magnesium is een mineraal dat voor verschillende doelen kan worden ingezet. Het kan je meer mentale en lichamelijk energie geven, je nachtrust extreem verbeteren of je kunt het inzetten als je stress ervaart en daarbij spierspanningen hebt. Dit supplement is geschikt als aanvulling op je normale voedingspatroon. Ook is het geschikt als je voeding niet veel magnesium houdende voedingsmiddelen bevat.

Wat krijg je als je dit product koopt?

Het product wordt nog geleverd in een plastic pot maar wellicht dat dit wordt omgezet naar glas, maar dat is nog onbekend. Het HDPE plastic wat gebruikt wordt voor de potten is gemaakt van aardolie, ontzettend duurzaam en recyclebaar. Toch blijft het plastic en bestaat altijd de mogelijkheid dat er hormoon verstorende stoffen vrij kunnen komen.

Het magnesium zit in vegetarische capsules die snel oplossen zodra ze in je maag terecht komen(het lost goed op in maagzuur). Dan zal ook de magnesium via de maag en darmen worden opgenomen in je bloed.

De ingrediënten:

Magnesium hydroxide (aquamin). Aquamin houdt in dat dit afkomstig is uit zee, namelijk uit 100% zeewier, die bepaalde stoffen absorbeert (spoorelementen) die de structuur van aquamin maakt. Hierdoor is deze vorm ontzettend goed opneembaar.

Als vulstof gebruikt Ortholon rijstvulmiddel en geen microkristallijne cellulose en een vegetarische (HPMC) capsule gemaakt van nagemaakte cellulose (hypromellose).

De capsules zijn gegarandeerd vrij van: suiker, gist, lactose, gluten, niet natuurlijke conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur-, smaakstoffen en dierlijke bestanddelen. Het is dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ook is dit product Halal, Kosher, EU health, allergie vrij en GMO vrij gecertificeerd.

De capsules zijn ook open te maken en oplosbaar in water of vruchtendrank, het is nagenoeg smaakloos. Verkrijgbaar in potten van 60, 120 of 220 capsules. Er zit 400 mg magnesium per capsule in en de adh is 300 mg per dag als volwassene. Teveel aan magnesium kan maag en darmklachten (diarree) kunnen veroorzaken (>400 mg per dag).

Wat vinden klanten van dit product?

Er zijn helaas nog te weinig beoordelingen te vinden op google of andere verkooppunten. Waarschijnlijk komt dit omdat het een relatief nieuw product is en daarom nog wat sterren mist. Als ik een aantal sterren kan toewijzen dan zijn dit er 5 van de 5. Puur omdat dit product doet waarvoor het dient.

De prijs:

60 capsules        € 12,60
120 capsules      € 20,51
220 capsules      € 32,85

Eindoordeel:

Een magnesium met een ontzettend hoge biologische opneembaarheid, dat vind je in de Ortholon Aquamin! Je hoeft dus niet meer verder te zoeken naar een puur supplement dat helpt bij je doelstellingen.

Je kunt de capsules heel doorslikken of de magnesium laten oplossen in water. Ik heb de voorkeur om de capsule open te maken, vervolgens op te lossen en door te slikken. Op die manier werkt de magnesium nog sneller en dat is heel handig voor het slapen gaan. Maar ook lossen de capsules snel op. De magnesium wordt vervolgens snel opgenomen door de maag om vervolgens in de bloedbaan terecht te komen.

Via de online drogist word je bestelling vanaf € 20 euro gratis geleverd en heb je voordelig de producten in huis.

Wat ik jammer vind is dat de potten van plastic zijn. Ortholon wil een pure lijn in supplementen, maar mis ik het stukje (extra) duurzaamheid nog. Altijd ruimte voor verbetering zeg ik maar.

De kwaliteit in combinatie met de prijs is prima en voldoet dit product zonder andere vreemde toevoegingen aan mijn persoonlijke wens, maar weet ik dat dit ook voor jou ook de perfecte keuze kan zijn.

Al met al een goed product dat werkt en waar is voor zijn geld.

Prijs: 8

Materiaal: 6 (plastic potten)

Kwaliteit: 9,5

Betrouwbaarheid: 9

Support: 9,5 (via d.o.d.)

Ervaring/beleving: 9

Bedankt voor het lezen van deze product review en tot de volgende!

Jeff
Beste Voedingssupplementen.nl

Plaats een reactie