Review: Probiotica Orthiflor Original van Orthica

Review: Probiotica Orthiflor Original van Orthica

In deze review de Probiotica Orthiflor Original van Orthica.

Probiotica wat is dat? Je leest vast deze review omdat je nieuwsgierig bent of de probiotica van Orthica wel werkzaam is en iets voor jou kan betekenen. Heel begrijpelijk aangezien er zoveel probiotica op de markt te koop is.

Probiotica zijn simpelweg bacteriën die van nature in je darm voorkomen die zorgen voor een goede darmflora. In je darmen worden namelijk veel dingen geregeld zoals; je hormoonhuishouding en de opname van voedingsstoffen.

Onze darmflora wordt helaas verstoord door bijvoorbeeld veel bewerkt voedsel en de vele antibiotica kuren die worden voorgeschreven, vaak preventief. Maar ook kun je ziek worden doordat je ziekteverwekkers in je darmen hebt gekregen.

Voordat we dieper ingaan op het product Orthiflor Original, behandelen we kort nog een aantal vragen over probiotica.

Waarom zou je probiotica innemen?

Een goede reden zou zijn dat er vastgesteld is bij de huisarts of specialist dat je Prikkelbaar Darmsyndroom hebt. Nu gaan we hier niet op in, maar samengevat heb je vaak pijn in je buik/darmstreek en kunnen deze erg heftig zijn. Ook komt diarree voor en de overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.

Probiotica kan hierin een positieve bijdrage leveren en kunnen je darmflora weer herstellen en dus ook de klachten verminderen.

Waar is probiotica goed voor?

Zoals hier boven beschreven zijn probiotica goede bacteriën. In je darmen komen helaas ook schadelijke bacteriën voor die je darmflora uit balans kunnen brengen. Probiotica zorgt voor herstel van je darmflora (de goede en slechte bacteriën).

Is probiotica goed voor je darmen?

Een algemeen gezondheidseffect is de verbetering van de kolonisatieresistentie. Wat betekent dat als je meer nuttige, goede bacteriën toevoegt, hier ook meer van worden in je darmen. Hierdoor krijgen ziekteverwekkers minder kans om de darmwand te passeren en je ziek te maken.

Hoe lang probiotica gebruiken?

Ieder mens heeft zijn of haar eigen unieke darmflora. Het is lastig om dan te zeggen dat je zo lang een bepaalde probiotica moet gebruiken. Wel is het raadzaam om de Orthiflor Original een aantal weken dagelijks te gebruiken. Bacteriën verlaten het lichaam namelijk met de ontlasting.

Hoe probiotica innemen?

De capsules van Orthiflor kun je openmaken, in een glas lauw water doen, vervolgens roeren en opdrinken. Bij voorkeur neem je dit op een lege maag in. Dit doe je zodat de bacteriën korter in de maag zitten en komen ze waar ze moeten zijn: de darmen. Ook worden er geen spijsverteringssappen aangemaakt, die de bacteriën kunnen beïnvloeden.

Probiotica VS Prebiotica

Daar kunnen we kort over zijn want probiotica zijn de bacteriën en prebiotica is het voedsel voor de probiotica. Hierbij kun je denken aan fermenteerbare vezels die je naast probiotica zou kunnen innemen.

Het bedrijf ORTHICA:

Bewust leven en tot de Max genieten; daar hoort een gezonde manier van leven bij en uitgebalanceerde voeding. In aanvulling hierop voorziet Orthica. De producten ontwikkelen zij op basis van de laatste wetenschappelijk inzichten.

Orthica biedt al meer dan 30 jaar kennis, educatie en voedingssupplementen die compleet gedoseerd zijn voor iedereen van jong tot oud en in elke leefstijl.

Orthica is een gerenommeerd Nederlands bedrijf gevestigd in Almere.

Wat kan Orthiflor Original voor jou betekenen?

Deze probiotica kan voor jou verschil maken in je algemene gezondheid. Zoals je al hebt kunnen lezen is een darmflora die in balans is enorm belangrijk. Het kan zorgen voor minder allergieën, ziekten en minder last van de klachten die horen bij prikkelbaar darmsyndroom.

Ook is het belangrijk om te weten dat er in de darmen ook hormonen zoals serotonine worden geproduceerd, onze ‘feel good’ hormonen. Deze stofjes zorgen ervoor dat we ons goed voelen. Een verstoorde darmflora kan ervoor zorgen dat je je minder gelukkig voelt.

Wat krijg je als je deze probiotica koopt?

Een probioticum met 9 verschillende bacteriestammen voor dagelijks gebruik. Er is PRO-MOTOR aan toegevoegd zodat de bacteriën overleven in de darm.

De verpakking bevat 30, 60 of 120 capsules geleverd in een (helaas) plastic potje.

De volgende stammen zijn toegevoegd:
Bifidobacterium bifidum, bifidobacterium lactis, enterococcus faecium, lactobacillus casei, lactobacillus gasserei, lactobacillus paracasei, lacobacillus plantarum, lactobacillus salavarius, lactobacillus lactis.

De capsules zijn gemakkelijk te openen en in te nemen.

Wat vinden klanten van deze probiotica?

Klanten zijn erg tevreden over het product zoals je ook kunt zien in de google reviews op de afbeelding hieronder. Er zijn verschillende producten op de markt, maar Orthica onderscheid zich op dit gebied door de samenstelling, de kwaliteit en de wetenschappelijke kennis die in het product is meegenomen.

Veel mensen ervaarden een betere stoelgang, minder opgeblazen gevoel en dat de huid er rustiger van werd. Dit omdat er minder histamine zou worden aangemaakt die weer triggert naar allergische reacties.

Probiotica kan ook verlichting geven bij klachten zoals hooikoorts en huidklachten die hierbij horen. Wel is het zo dat je de probiotica rustig moet opbouwen en niet direct 3 capsules per dag gaat innemen.

De prijs van Orthica Orthiflor Original

Adviesprijzen:

€14,90 (30 capsules)
€27,05 (60 capsules)
€48,00 (120 capsules)

Gelukkig ben je op het goede adres en kan je direct profiteren van voordeel!

Eindoordeel over de probiotica van Orthiflor Original van Orthica:

Deze probiotica is een goed supplement als je opzoek bent naar een product dat doet waar het voor dient. Je kunt het gebruiken voor verschillende doeleinden zoals onrustige darmen, pds, darmkrampen, onregelmatige stoelgang, allergieën en huidaandoeningen.

In darmen worden verschillende stoffen aangemaakt waaronder serotonine, een ‘feel good’ hormoon die je humeur beïnvloedt. Ook zijn er mensen die probiotica gebruiken na een antibiotica kuur omdat ze dan de darmflora weer willen herstellen.

Wij, van Body en Mind Succes hebben dit product ook gebruikt en we zetten dit nog steeds in bij HIT (histamine intolerantie) hooikoorts klachten, eczeem en allergieën.

Het wordt geleverd in een plastic potje (helaas) maar misschien veranderd dit nog. Het eindoordeel is zeker positief en als je opzoek bent naar een goede probioticum, dan is Orthiflor Original zeker een aanrader!

Cijfers op de schaal van 10

Prijs: 7
Materiaal: 6 (plastic potten)
Kwaliteit: 9,5
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Ervaring/beleving: 9

We hopen dat deze review jou het antwoord heeft gegeven die je had over dit product!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat ze gerust achter in de reacties!

Check hier ook deze review!

Plaats een reactie