Review: Sawyer Waterfilter SP128 Mini 375.000 Liter

Review: Sawyer Waterfilter SP128 Mini 375.000 Liter

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Je gaat op reis en je neemt mee? Ken je dat lijstje die je maakt voordat je op reis gaat? Bovenaan dat lijstje komt de Sawyer Waterfilter te staan en daarna de rest. Vooral handig als je op doorreis bent, maar ook als je een prepper bent en voorbereid wilt zijn op calamiteiten zoals geen water tot je beschikking hebben. Ook super geschikt voor bushcraft, wandelen, survival en outdoor activiteiten.

Naast de vele voordelen, is schoon drinkwater natuurlijk van levensbelang. Het ondersteunt je gezondheid. Juist om die reden schrijf ik een review over deze waterfilter van sawyer. Want hoe wil je bijvoorbeeld je supplementen innemen als je geen water hebt?

Allemaal vragen voor deze review. In deze sawyer waterfilter review gaan we daar dieper op in. Ben je nog steeds nieuwsgierig?

Lees dan snel verder!

KokenKoken

Wat doet een waterfilter?

De functie van een waterfilter is om water te zuiveren. Vaak wordt deze op de waterleiding gemonteerd maar nu kennen we ook de sawyer draagbare waterfilters. De meest gangbare manier van filteren is door actieve kool, waardoor het water op een natuurlijk wijze wordt schoongemaakt van verontreiniging.

Wat filtert de sawyer waterfilter uit het water?

De Sawyer Mini SP128 is voorzien van een 0,1 micron holle vezel membraam, lekker technisch he 😉
Hierdoor is deze filter super licht van gewicht, compact, duurzaam en makkelijk in het gebruik. Het water wordt vervolgens door druk of zuigkracht door het membraam geleid en op deze manier filtert dit zo alle onzuiverheden eruit.

De waterfilter van sawyer ontdoet vuil water van bacteriën, zand, kleideeltjes, plantenresten, algen, protozoa, cystes als Giardia, Cholera, Salmonella en alle andere delen die groter zijn dan 0,1 micron. Zelfs de smaak die wordt veroorzaakt door onzuiverheden wordt eruit gehaald. Super toch?!

Hoe gebruik je de sawyer waterfilter mini sp128?

De SP128 heeft een schroefsluiting waarmee je hem gemakkelijk op een frisdrankfles of de bijgeleverde waterzak kunt aansluiten/monteren. Op die manier kun je er direct mee drinken. Aan de drinkzijde van de waterfilter zit een hersluitbare dop, die niet lekdicht is trouwens.

Je kunt deze optie dus alleen gebruiken om te drinken en het filter van de zak of fles af te halen. Ook kan je door middel van een handig rietje direct uit de waterbron (bijvoorbeeld een meer) drinken.

De verkoper van de Sawyer waterfilter:

Het merk Sawyer wordt verkocht door Bushcrafshop. Lees hier meer over deze verkoper.

Review: Sawyer Waterfilter SP128 Mini 375.000 Liter reviews

Wat krijg je als je deze Sawyer Waterfilter SP128 Mini koopt?

De meeste mensen gaan een sawyer waterfilter kopen met een specifieke reden. Het kan voor noodsituaties, reizen, of bijvoorbeeld bushcraft zijn. Iedereen heeft een andere reden om een waterfilter te kopen. Ik heb deze waterfilter gekocht omdat ik graag voorbereid wil zijn als er een noodsituatie ontstaat of dreigt te ontstaan. Ook bij lange wandelingen in de natuur, neem ik de Sawyer graag mee.

De waterfilter van sawyer is erg praktisch, handig in gebruik en je neemt de waterfilter zo mee ergens naar toe. Het is trouwens ook ontzettend handig voor het gebruik in landen waar het water uit de waterleiding niet schoon wordt gefilterd.

Review Sawyer Waterfilter SP128  Mini 375.000 Liter afbeelding 3

Voordelen:

Makkelijk in gebruik
Filter schadelijke onzuiverheden uit het water
Overal mee naar toe te nemen
Praktisch
Lichtgewicht
Geen grote investering
Duurzaam in gebruik
Goed werkzaam knijpsysteem
Direct uit de waterbron gezuiverd water drinken
Filtert 375.000 liter water! (levensduur)
Zelf gemakkelijk schoonmaken door backwash methode
Voor survival en bushcraft
Ideaal voor je noodpakket
Filtert ook bepaalde smaken weg
Extreem lange levensduur
Slechts 15,7 cm lang en 3 cm breed
Weegt 115 gram
Niet breekbaar!
Geen onderdelen vervangen
Direct klaar voor gebruik
Goed schoon te maken en onderhouden

Nadelen:

De seal van de waterzak kan snel losraken bij het wisselen of verwijderen. Let hier dus op
Ook moet je de seal op de juiste manier terugplaatsen om lekken/bevuiling te voorkomen
Niet geschikt om chemicaliën uit het water te zuiveren
Het kost wat meer tijd om een waterzak te vullen met gezuiverd water
Direct uit de waterbron drinken met het rietje kan soms iets lastig gaan (zuigkracht verschilt per persoon)
Niet BPA vrij helaas
Van kunststof/plastic gemaakt

Gebruikte materialen van de Sawyer Waterfilter:

Kunststof en plastic. Helaas niet BPA vrij.

Inhoud: 1 filter, drinkrietje, 0,5L waterzak

Review Sawyer Waterfilter SP128  Mini 375.000 Liter specificaties

Wat vinden anderen van de Sawyer Mini Waterfilter?

Op google zijn er bijna 1000 (997) reviews te vinden over deze waterfilter van sawyer. Deze waterfilter scoort een 4,5 uit 5 sterren en daaruit kan je, naar mijn mening, erop uitmaken dat deze waterfilter de moeite waard is om te kopen.

Persoonlijk vind ik de waterfilter ontzettend praktisch en super gemakkelijk in gebruik. Vooral als je veel wandelt in de natuur en je geen water hoeft mee te nemen en zo uit een waterbron kunt drinken. Niet alleen is het handig, het is ook een superleuke ervaring om dit te kunnen doen.

Een aantal ervaringen van anderen:

‘Fijne kleine waterfilter
Ontzettend fijne waterfilter die inmiddels standaard in onze rugzak zit als we lange wandelingen maken. Al we weten dat we langs waterbronnen komen hoeven we minder water mee te sjouwen, wat een hoop gewicht scheelt. Werkt prima!
Review door koetjesreep (bol.com) 5 sterren, op 26 mei 2018’

‘Wij hebben deze Mini SP 128 Waterfilter aangeschaft voor in ons noodpakket in geval er een ramp plaatsvind. Om die reden hebben wij deze Waterfilter nog niet gebruikt. Maar wij hebben het volste vertrouwen dat deze goed zal werken.
Review door Harrie H. 5 sterren, 17 augustus 2019’

‘Letterlijk mijn leven gered!
Ik bedoel dit in letterlijke zin. Samen met mijn vriend ging ik een weekendje kamperen. We hadden volle camelbaks met water mee. Een paar kilometer verder vielen onze beide (extra) jerrycans op de grond en barstten open.
Het werd donker buiten en we waren al ongeveer 8 km in onze wandeling met ongeveer een 2 km te gaan tot we de camping bereikten. Gelukkig vonden we een kleine waterbron en konden we onze mini-waterfilter gebruiken om onze camelbaks met schoon water te vullen. Zonder dit hadden we ofwel 8 km terug naar de hoofdweg moeten wandelen, of de nacht in het bos moeten doorbrengen zonder water. Zeker het geld waard.
Review door Emily Bolser op google, 5 sterren, augustus 2022’

De reviews zijn onder andere na te lezen op bol.com

Review Sawyer Waterfilter SP128  Mini 375.000 Liter afbeelding 2

Een sawyer waterfilter kopen? Check hieronder de prijs!

Eindoordeel over de waterfilter Sp128 Mini van Sawyer:

Bushcraftshop is een bedrijf dat de waterfilters van Sawyer verkoopt. Sawyer is een merk dat wordt ontwikkeld in de USA. Bushcraft is een bedrijf dat alles verkoopt voor survival, bushcraft en outdoor!
Bushcraftshop is in 2012 gestart onder de naam Moosetrail Bushcraft. Op dat moment waren ze vooral gericht op het organiseren van cursussen en events rondom Bushcraft. Van daaruit de getoonde interesse voor de producten zijn zij een webshop gestart tot heden de dag.

Is deze waterfilter duurzaam?

Ja, zeker. Omdat je geen onderdelen hoeft te vervangen en dat de filter 375.000 liter water meegaat. De filter is gemaakt van kunststof, niet breekbaar en slijtvast.

Helpt deze waterfilter en draagt het bij aan je gezondheid?

Schoon drinkwater is belangrijk voor je gezondheid. Ten eerste kan je niet zonder schoon drinkwater en helpt het diverse lichaamsprocessen te functioneren. Deze waterfilter van sawyer voorziet je van schoon drinkwater tijdens het reizen, bushcraft, wandelen, survival en outdoor activiteiten.

Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?

Ja. Filtert vuil uit water, praktisch, gemakkelijk, duurzaamheid, lage investering, gemakkelijk mee te nemen, direct te gebruiken, lange levensduur komen overeen met de ervaringen van mijzelf en die van anderen.

Review Sawyer Waterfilter SP128  Mini 375.000 Liter afbeelding 1

Is deze waterfilter het geld waard?

Helemaal! Het is een lage investering die je doet om schoon drinkwater te verkrijgen.

Zijn anderen positief over de waterfilter SP128 mini van sawyer?

Op google kun je 997 reviews lezen met een score van 4,5 uit 5 sterren. Op bol.com staan 17 reviews met een 4,6 uit 5 sterren. Al met al vind ik deze reviews niet alleen betrouwbaar maar zeggen de reviews ook dat dit product werkelijk werkt en de koop waard is.

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 6
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 9

Check hier een andere interessante review!

GezondheidGezondheid

Plaats een reactie