Review: SleepPro Knarsbitje Self-Fit

Review: SleepPro Knarsbitje Self-Fit

Tandenknarsen, kaakklemmen of bruxisme wordt het allemaal genoemd. We kennen het allemaal als tandenknarsen en dat dit echt heel vervelend kan zijn. Zelf heb ik vaak periodes waarin ik veel lichamelijke en psychische stress ervaar.

In mijn jaren dat ik veel antidepressiva, antipsychotica en benzodiapines innam was het tandenknarsen erg aanwezig en heb ik hierdoor veel schade aan mijn tanden gekregen. Gelukkig was ik er nog redelijk op tijd bij door een anti-knarsbitje te gebruiken.

Zo heb ik verschillende gebruikt, zowel van de bekendere merken, boks bitjes en de goedkopere imitatie varianten. Ook voor dit soort hulpmiddelen is het erg persoonlijk wat werkt en wat niet. Zo is het dus altijd een beetje puzzelen en proberen.

In deze review, mijn ervaring met de SleepPro Knarsbitje en waarom deze anders is dan de vele anderen die te koop zijn op de markt.

Lees snel verder!

Review: SleepPro Knarsbitje Self-Fit
Het beste anti knarsbitje van SleepPro

Wat is bruxisme?

Bruxisme of anders gezegd is tandenknarsen of kaakklemmen. Meestal gebeurt dit in je slaap en kan komen door verschillende dingen zoals: stress, bepaalde medicatie, slaapstoornis, drugs, alcohol gebruik of roken. Vaak wordt tandenknarsen ook in verband gebracht met het gebruik van xtc.

Kan ik van tandenknarsen afkomen?

Zoals je hierboven al kunt lezen is het afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie en het is handig om hier iets aan te doen als je verandering wilt. In mijn persoonlijke situatie was het in het verleden een combinatie van bepaalde medicatie en veel stress.

Ik wil een knarsbitje kopen?

Als je een knarsbitje gaat kopen is het heel belangrijk dat je een goede koopt die fijn zit. Welke moet ik dan hebben? In mijn beleving is dat de SleepPro en daar gaat deze review over. Ik hoop dat ik je door middel van mijn ervaring de juiste beslissing laat maken om een knarsbitje van SleepPro te kopen.

Wat kun je doen tegen bruxisme?

Eigenlijk de vraag; of je ervan af kunt komen. Het is belangrijk om naar bepaalde situaties te gaan kijken wat tandenknarsen kan veroorzaken. Daarnaast kan je je tanden en gebit beschermen door een goed knarsbitje te kopen. Een bitje die comfortabel zit, niet uit je mond valt tijdens je slaap en die niet snel stuk gaat/duurzaam is. Kaakklemmen gebeurt overigens ook vaak overdag.

Hoe kom je erachter of je tandenknarst?

Ongeveer 20 tot 25% van de mensen knarst. Meestal is dit een nachtelijke gebeurtenis waardoor je niet direct merkt en weet of je een tandenknarser bent. Als je in de ochtend wakker wordt met pijn in je kiezen of kaken, kan dit wel een signaal zijn dat je knarst. Het kan natuurlijk ook dat je hierop gewezen wordt door je partner, die dit hoort en er wakker van wordt. Tandenknarsen schijnt zelfs erfelijk te zijn.

De verkoper SleepPro:

SleepPro is opgericht in de UK in ’98 en is een marktleider op het gebied van het ontwerp, de ontwikkeling en het maken van anti-snurkbeugels en knarsbitjes van superieure kwaliteit. Zij hebben een betaalbare oplossing vanuit een breed assortiment.

Ben je nieuwsgierig naar de verkoper van dit knarsbitje? Ga dan naar deze website.

Wat beweert SleepPro over dit knarsbitje?

Een SleepPro knarsbitje Self-fit voorkomt dat je gebit beschadigt raakt door het tandenknarsen (bruxisme) of kaakklemmen. Tijdens het slapen knars je met je tanden en overdag kaakklemmen zorgt voor extra slijtage aan het gebit. Het bitje zorgt er dus voor dat je tanden en kiezen niet verder afslijten en dat je gebit gezond blijft.

Dit self-fit knarsbitje is ideaal op maat te maken en blijft ook echt zitten tijdens de nacht. Ik heb verschillende geprobeerd, maar merk dat dit bitje echt in je mond blijft zitten en daarnaast ook prettig zit waardoor je doorslaapt.

Het gehele assortiment van SleepPro heeft de National Health Service goedkeuringsstatus en de producten worden wereldwijd verkocht. Ook hebben (privé) ziekenhuizen de bitjes uitvoerig uitgetest onder patiënten met bepaalde slaapproblemen en tandenknarsen. SleepPro heeft dit concept samen ontwikkeld in samenwerking met tandartsen.

Alle SleepPro-producten worden geproduceerd in Groot-Brittannië.

Het materiaal wat wordt gebruikt in de bitjes is vrij van BPA (weekmakers), ftalaat en latex. Deze chemische verbindingen zijn allemaal stoffen die bepaalde stoffen week maken. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de bitjes is: Food grade EVA-ethyleenvinylacetaat.

Wat krijg je als je een SleepPro knarsbitje koopt?

Als je een SleepPro bitje koopt dan krijg je die uiteraard supersnel geleverd door de online drogist voor een superscherpe voordelige prijs. Het bitje zit in een plastic verpakking, inclusief gebruiksaanwijzing en opbergdoosje.

Voordelen knarsbitje:

Minder pijnlijke kaken
Hoofdpijn is verleden tijd
Geen slijtage meer aan tanden en gebit
Uitgerust wakker worden
Je houdt je partner niet meer uit zijn of haar slaap
Goedkope oplossing
Kwalitatief bitje
Geen bpa, ftaaat en latex (weekmakers)
Ontworpen door tandartsen
Laat niet los in je slaap
Makkelijk op maat te maken
Super comfortabel
SleepPro biedt super goede service en advies bij vragen

Nadelen:

Pas te gebruiken vanaf 18 jaar
Niet gebruiken bij: loszittende tanden, zweertjes of abcessen in je mond, ernstige tandvleesaandoeningen, bloedend tandvlees, als je recent een tandheelkundige operatie hebt ondergaan, of implantaten hebt laten plaatsen, TMJ-syndroom, kaakpijn, mondpijn, beugel, kunstgebit of ander tandheelkundig apparaat.

Ingrediënten:

Food grade EVA-ethyleenvinylacetaat. Vrij van BPA, ftalaat en latex.

Hoe te gebruiken?

1. Leg het bitje 15 seconden in een kommetje water van 80-90 graden. Haal het er vervolgens uit met een lepel.
2. Schud al het hete water eraf en doe daarna het bitje in je mond.
3. Bijt in het bitje en druk het aan alle kanten stevig tegen je tanden met je vingers. Zuig tijdens deze handeling het bitje in je gehemelte.
4. Vergeet de zijkanten niet. Als het bitje is afgekoeld, behoudt het zijn vorm en is het klaar voor gebruik.

Review: SleepPro Knarsbitje Self-Fit
Gebruiksaanwijzing Knarsbitje SleepPro

Wat vinden anderen van de SleepPro knarsbitje?

Helaas zijn er niet veel beoordelingen te vinden over dit bitje, maar dit doet niet onder aan een persoonlijke ervaring!

Dit bitje is gemakkelijk te vormen naar je gebit en valt totaal niet uit in je slaap. Daarnaast kost dit knarsbitje stukken minder dan 1 op maat gemaakt door de tandarts dat vaak richting de €150 euro gaat.

Het is een heel gebruiksvriendelijk bitje die je zelf heel makkelijk op maat maakt. Ik ben er heel tevreden over! Ik heb er destijds 1 besteld omdat ik weer veel stress had en weet dat ik dan een grotere kans heb om weer te gaan tandenknarsen en kaakklemmen.

Met dit bitje van SleepPro merk ik duidelijk verlichting en dit is voelbaar na de eerste nacht. Het bitje kan je nagenoeg 6 maanden gebruiken en vervangen. Super kwaliteit en comfort!

Je hoeft dus niet naar de tandarts om een knarsbitje op maat te laten maken! Je kunt dit heel gemakkelijk zelf doen. Voor nog geen €20 euro kan je heel wat schade en tandartskosten besparen, een echte aanrader.

SleepPro is een gerenommeerd merk waar je ook echt informatie over terug kunt vinden wat maakt dat dit een betrouwbare verkoper is van een kwalitatief merk.

Enkele ervaringen van anderen:

Voor mij is dit knarsbitje 5 sterren waard!
Jason

Jaren veel geld richting mijn tandarts gebracht. Maak momenteel al 4 maanden gebruik van dit bitje en heb zojuist alvast nieuwe besteld. Het alternatief voor mijn duren tandartsbitje!
Marcel

Goed verpakt, makkelijk te vormen, goedkoper dan de tandarts, kwaliteit doet niet onder voor een bitje van meer dan 100 euro
Ricardo

De prijs van het SleepPro knarsbitje:

Een SleepPro anti knarsbitje is te koop vanaf €14,99

Eindoordeel over het anti knarsbitje van SleepPro:

Tandenknarsen is ten eerste heel vervelend omdat je vaak met kaakpijn en hoofdpijn wakker wordt en als je pech hebt met zelfs met stukken afgebroken tanden. Het is mij overkomen namelijk! Had ik een anti knarsbitje van SleepPro gehad, dan was dit hoogstwaarschijnlijk nooit gebeurd.

Ben je een tandenknarser? Dan kan dit bitje van SleepPro uitkomst bieden! Op de website van het makende bedrijf kun je dan ook nog meer informatie vinden die misschien nuttig voor je is.

Het bitje is gemaakt van een speciaal kunststof dat geschikt is om in je mond te dragen. Het is vrij van weekmakers en wat betreft duurzaamheid gaat dit bitje minstens een half jaar mee zonder dat deze slijt. Ze raden aan om dit bitje elke 6 maanden te vervangen. Wat betreft duurzaamheid en milieu is kunststof niet heel duurzaam.

Dit hulpstuk is uiteindelijk goed voor je gezondheid vanwege het preventieve karakter. Het voorkomt meer beschadiging aan je tanden en gebit. Veel oorzaken van tandenknarsen zijn onder andere: Psychische stoornissen, stress, alcoholmisbruik, roken, te veel cafeïne, angst, Parkinson, slaapproblemen, drugs en medicatie zoals Prozac, cocaïne, geen sluitend gebit en erfelijkheid.

Review: SleepPro Knarsbitje Self-Fit
Afgesleten tanden door tandenknarsen en kaakklemmen.

Wat kan je naast een bitje doen om je gezondheid te ondersteunen?

Het gebruiken van een knarsbitje van SleepPro
Ontspannen of mediteren voor het slapen gaan
Lichaamsbeweging
Gezonde voeding
Stoppen of minderen met medicatie en/of drugs

Eigenschappen zoals goed passende vorm en makkelijk in vorm te krijgen is iets wat ook mijn persoonlijke ervaring is. Daarnaast is het bitje erg comfortabel en licht in je mond waardoor het ook niet uit je mond valt tijdens het slapen.

Een op maat gemaakt knarsbitje door de tandarts kost gemiddeld tussen de €150 en €200 euro. De grondstoffen zijn in principe bijna hetzelfde en het is prima zelf te doen. Ik zie dan niet in waarom je dan niet zou gaan voor dit knarsbitje van SleepPro. Dan ben je toch een dief van je eigen portemonnee?

Ik hoop dat ik jou met mijn persoonlijke ervaring heb kunnen overtuigen om het anti knarsbitje van Sleeppro te kopen. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit ook voor jou de oplossing kan zijn tegen tandenknarsen, kaakklemmen, kaakpijn en hele scherpe hoofdpijnen. En daarnaast slaap je gewoon veel beter en ontspannen.

Wil je de oplossing? Ga dan voor het Anti Knarsbitje Van SleepPro!

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper SleepPro?
Is dit bitje duurzaam?
Helpen dit bitje en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is dit bitje het geld waard?
Zijn anderen positief over dit knarsbitje?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 6
Betrouwbaarheid: 9,5
Support: 9
Duurzaamheid: 8
Ervaring: 9,5

Plaats een reactie