Review: Thor Athletics Lifting Straps Zwart Voor Krachttraining, Powerlifting En Bodybuilding

Review: Thor Athletics Lifting Straps Zwart Voor Krachttraining, Powerlifting En Bodybuilding

Je kent vast het gevoel van grip verliezen als je deadlifts doet of dat je bij de lat pull nog een paar herhalingen wilt doen, maar je handen werken niet mee. Soms moet je dan niet te moeilijk gaan doen en daar een goed hulpstuk voor gebruiken.

Om echt optimaal te kunnen deadliften, goede pull ups te kunnen maken of gewoonweg geen grip meer wil verliezen om die herhalingen compleet te maken, dan zijn deze lifting straps echt iets voor jou.

Ik gebruik ze uiteraard zelf ook omdat ze super comfortabel zijn en ik absolute herhaling kan maken voor echte progressie, spiermassa en kracht opbouw!

In deze review gaan we de lifting straps van Thor dus onder de loep nemen!

Lees snel verder!

Review: Thor Athletics Lifting Straps Zwart Voor Krachttraining, Powerlifting En Bodybuilding

Wat doen lifting straps?

Om echt voluit te trainen natuurlijk! Als je de lifting straps hebt aangetrokken om je pols, heb je nog een stuk rechte strap over. Deze hoef je maar 1 keer om een (halter) stang te wikkelen. Waardoor een groter, dikker oppervlak met contact en frictie ontstaat. Door deze voordelen heb je betere grip op de stang en kan je dus meer herhalingen maken of zwaarder trainen.

Waar zijn (lifting) straps goed voor?

Lifting straps kunnen zorgen voor een betere grip waardoor jij meer herhalingen kunt doen en je kunt ook zwaarder trainen (met meer kilo’s). Ook zorgen straps vaak voor een betere spieractivatie in de rug.

De verkoper: Thor Athletics

Check HIER de handvatten van Thor Atletics

Wat beweert Thor Athletics over deze lifting straps?

Persoonlijk gebruik ik niet bij alle setjes en oefeningen die ik pak de lifting straps maar doe ik dit pas bij de sets/oefeningen waar ze echt van toegevoegde waarde zijn. Heb je bijvoorbeeld 6 setjes deadlifts, veel herhalingen of heb je een blessure aan je hand of pols, dan kunnen ze een verschil maken.

Door deze lifting (fitness) straps te gebruiken verlies je nooit meer eerst je grip bij bijvoorbeeld deadlifts, pull ups of barbell rows, waar een sterke grip juist zo belangrijk is. Met deze straps verlies je nooit meer je grip voordat je spieren beginnen te verzuren. Daarbij kan je echt de focus leggen op de oefening in plaats van het verliezen van je grip.

De strap is gemaakt van sterk duurzaam neopreen materiaal dat gewatteerd is aan de binnenzijde voor extra comfort bij je polsen. Je krijgt dus echt een goede kwalitatieve strap in huis die jou helpt om je persoonlijke records te breken!

Wat krijg je als je deze lifting strap van Thor Athletics koopt?

Kwaliteit met heel veel power! Ik had nog nooit getraind met straps totdat ik steeds vaker geen grip meer had tijdens het trainen en de setjes niet volledig kon afmaken. Dit veranderde volledig toen ik de sets die tot aan het gaatje gingen, afmaakte met de straps!

Wil je weten hoe je de straps gebruikt? Check dan dit YOUTUBE filmpje even. Hier wordt super goed uitgelegd hoe, wat en wanneer je de straps kunt gebruiken, maar vooral HOE.

Voordelen:

Supersterk neopreen en katoen materiaal
Ontzettend comfortabel
Scherpe prijs
Voor de betere grip
Afmaken van vele herhalingen en sets
Te gebruiken bij deadlifts, pull-ups, barbel rows en dergelijke
Makkelijk in gebruik
Ontlasten van handen en vingers
Super focus op de oefening
Meer herhalingen maken
Zwaarder kunnen trainen
Duurzaam
Gaat lang mee en is slijtvast
Kan in de wasmachine, max 40 graden temperatuur

Nadelen:

Bij verkeerd gebruik kan je je pols blesseren
Niet geschikt voor hele smalle polsen van minder dan 18 cm omtrek (dames)
Bij te smalle polsen kan je de strap niet helemaal strak trekken
Verder kan ik geen nadelen benoemen

Wat vinden anderen van deze Thor Athletics strap?

De strap heb ik gekocht op bol.com en daar kun je ook alle reviews lezen van anderen. Net zoals ik zijn de mensen lovend over deze straps en dat bevestigt natuurlijk waarom ik hier een review over schrijf. Zelf test ik alles wat ik review, en deze lifting strap doet wat hij belooft! Dus ook een beloofde review 🙂

Zie hieronder enkele reviews van anderen:

‘’Super comfortabel en makkelijk in gebruik. Heb ze nu een aantal weken en er is al een nieuwe PR gezet.

Echt een aanrader!’’
Matthijs

‘’ Goed product. Ik kan mijn hand/vingers ontlasten bij het trainen met stangen. Werkt goed, ook als je bijv. Artrose in je hand hebt’’.
Morrena

‘’ Erg comfortabel en makkelijk te gebruiken. Kwam met persoonlijke bericht, geeft wel aan dat dit bedrijf om haar klanten geeft. Deze straps zijn ook te koop op hun eigen site waar je ook extra gear kan halen. Ik raad dit product zeker aan als je moeite hebt met je eigen grip’’.
Willem

‘’ De straps doen hun werk goed.
Fijne zachte padding, snijd niet in je pols.
Goede kwaliteit.
Ideaal als hulpmiddel bij zware dumbbell- of barbell-rows en deadlifts’’.
Tim

Uit 13 reviews scoort deze Lifting Strap 5 uit 5 sterren!

Review Thor Athletics Lifting Straps Zwart afbeelding 5 sterren

De prijs van de Thor Athletics Lifting Strap:

Eindoordeel over de Thor Atletics Lifting Strap:

Of je nu aan krachttraining, powerlifting of bodybuilding doet, deze strap kan een uitkomst bieden als je next level wil gaan in je training. Thor Athletics heeft van dit hulpstuk de beste materialen uitgekozen om zowel duurzaam op de lange termijn van waarde te zijn en jou te voorzien van de sterkste grip die je maar kunt wensen.

Neopreen en katoen is duurzaam in gebruik en dat wil zeggen dat het lang mee gaat en heel langzaam slijt, wat ook mijn ervaring is overigens. Duurzaam in de zin van de materialen gaat dit minder op, aangezien neopreen een soort rubber is, maar wel ontzettend sterk. Het wordt gemaakt uit chloropreen. De combinatie met katoen zijn natuurlijk de ingrediënten om de hulk te zijn onder de Lifting Straps.

De Straps helpen je in zekere zin aanzienlijk in je gezondheid want je kunt harder, zwaarder en langer trainen dan zonder dit handig hulpmiddel. Ik ervaar zeker vooruitgang met de straps en anderen ook en dat maakt het de moeite waard om het te gebruiken.

Eigenschappen zoals duurzaamheid, betere grip, comfort, prijs en uiterlijk komen zeker overeen met de ervaring van mijzelf en die van anderen. Daarom vind ik ook dat de prijs die Thor Athletics vraagt het waard is. Op dit moment van schrijven: €18,95

Laten we het geheel bekijken en concluderen dat dit hulpstuk eigenschappen heeft die niet liegen en dat je PR na PR gaat pakken als je deze Lifting Strap gaat gebruiken.

Ik hoop dat deze review je antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper Thor Athletics?
Is deze Lifting Strap wel of niet duurzaam?
Helpt dit hulpstuk en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met de ervaringen?
Zijn deze straps het geld waard?
Zijn anderen positief?

Review Thor Athletics Lifting Straps Zwart afbeelding 2

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9,5
Materiaal: 9,5
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Ervaring: 9

2 gedachten over “Review: Thor Athletics Lifting Straps Zwart Voor Krachttraining, Powerlifting En Bodybuilding”

Plaats een reactie