Review: Vitakruid 5-HTP 100 MG Capsules

Review: Vitakruid 5-HTP 100 MG Capsules

In tijden van depressie heb ik verschillende supplementen gebruikt waaronder 5 htp. Dit heb ik trouwens wel altijd afzonderlijk gebruikt en nooit samen met andere supplementen of medicijnen die je serotonine level kunnen verhogen.

Waarschijnlijk, maar dat kan ik niet voor jou invullen, ben je opzoek naar een supplement dat je stemming kan verbeteren, je meer energie geeft, beter laat slapen of zoals ik graag wilde; gewoon weer laten functioneren en me kon laten genieten in het leven.

In deze review wil ik je graag meer vertellen over de 5 htp van Vitakruid en hoe dit supplement mij heeft geholpen. Misschien kan dit supplement jou ook weer meer laten leven en laten voelen.

Vertaald uit het Engels is 5-htp ook wel bekend als oxitriptan. Dit is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat een rol speelt bij de aanmaak van melatonine en serotonine, de neurotransmitters.
5-HTP is een afkorting van 5-hydroxytryptophaan.

Lees dus snel verder!

Wat doet 5-htp met je lichaam?

5-htp maakt serotonine aan en dat kan weer worden omgezet in melatonine. Dit is het slaaphormoon dat ontzettend belangrijk is voor en in je slaap. Het maakt je in de avond moe en in de ochtend actief. Met 5-htp kan je melatonine level dus omhoog gaan. Voldoende slaap is namelijk ontzettend belangrijk als het gaat om je dagelijkse functioneren en herstel.

Wat is de functie van serotonine?

Er zijn verschillende neurotransmitters waarvan serotonine een is. Hoewel deze stof zich voornamelijk bezig houdt met je humeur en de beleving van de werkelijkheid. Wordt ook je eetlust, seksueel libido en hoe je omgaat met mensen in je sociale leven door deze stof beïnvloedt.

De verkopers Vitakruid:

Wil je meer achtergrondinformatie over het bedrijf Vitakruid? Lees dan dit blog.

Wat beweert Vitakruid over dit 5-htp supplement?

5-http is een omgezette vorm van het essentiële aminozuur L-tryptofaan. Je hebt aminozuren nodig voor bijvoorbeeld de vorming van eiwitten.

Essentiële aminozuren kan je lichaam zelf niet aanmaken en moet je zorgen dat je deze via je voeding binnenkrijgt. Gelukkig is deze stof nog volop aanwezig in onze voeding. L-tryptofaan komt voornamelijk voor in dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Ondanks dat gegeven is het soms nodig om aan te vullen met supplementen.

Kalkoen is in het bijzonder een erg goede bron om jezelf te voorzien van L-tryptofaan. Om deze reden zijn vegetariërs en veganisten moeilijker in staat om de levels van dit aminozuur op een goed niveau te krijgen en te behouden. Een goed 5-htp supplement zoals deze kan dus al uitkomst bieden.

5-http wordt aangemaakt wanneer tryptofaan zich ontwikkelt tot de neurotransmitter serotonine. In de natuur is dit ook te vinden zoals in de zaden van de Griffonia-struik.

De Griffonia struik:

Aan de Griffonia struik groeien zaden waarin de werkzame stof, 5 htp te vinden is. Griffonia simplicifolia is goed voor je geheugen en dat komt door de werkzame stof 5 htp.

Deze 5-HTP wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier onttrokken uit de zaden om zo de puurheid en hoge concentratie per dosering te behouden. Het Griffonia extract bevat de bijzondere en veilige concentratie van maar liefst 95 % van de werkzame stof 5-htp. Door deze samenstelling heb je een gegarandeerde hoeveelheid (100mg) van deze werkzame stof in de capsule. Omdat dit een hoge dosering is, heb je aan 1 capsule per dag al genoeg.

L-tryptofaan is een voorganger van 5-htp. Dat maakt de inname van 5-htp ook doeltreffender dan L-tryptofaan. Je lichaam hoeft de stof namelijk niet meer om te zetten. 5-htp wordt sneller opgenomen door je lichaam en komt +- 70 % van de stof terecht in je bloedbaan.

5-HTP is de voorloperstof van serotonine en is onderdeel van het proces waaruit belangrijke neurotransmitters zoals serotonine en melatonine ontstaan.

Wat krijg je als je de Vitakruid 5-HTP capsules koopt?

De capsules zitten in een plastic potje met een draai dop. Daarentegen zijn ze voorzien van een glad laagje waardoor ze makkelijk in te nemen zijn en in je maag terecht komen. De capsules zijn niet heel groot, circa 1,8 cm.

De vulstof van een capsule is aardappelzetmeel en bestaat de capsule verder uit 95% Griffonia extract, zonnebloemolie en is de capsule gemaakt van vegetarisch materiaal.

Zelf heb ik niet veel moeite met het innemen van capsules of tabletten. Mijn ervaring is dat als je een groot glas water drinkt in combinatie met een capsule, het zeer goed te doen is.

Voordelen:

Hoog geconcentreerd
Natuurlijke ingrediënten
Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Geen onnodige toegevoegde ingrediënten
Goede prijs en kwaliteit verhouding
Verbetert je humeur en stemming aanzienlijk
Zorgt voor meer aanmaak van melatonine en serotonine
Werkt snel
Goede opneembaarheid
Puur en zuiver
Makkelijk in te nemen capsules
Goed te combineren met multi nacht
Hoge werkzame stof 5-HTP
Je lichaam hoeft de stof niet meer om te zetten
Vrij van gluten
Geen GMO’s
Zonder zoetstoffen
Vegetarisch
Gistvrij
Gelatine vrij
Lactosevrij
Uitgesloten van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Nadelen:

Te veel 5-htp kan (bij overdosering) een serotonine syndroom veroorzaken
Bijwerken zoals buikpijn of diarree
Het supplement werkt niet bij iedereen

Ingrediënten:

Aardappelzetmeel (vulstof), 95% gestandaardiseerd Griffonia simplicifolia-extract, Vegetarische HPMC capsule, Zonnebloemolie (flow verbeteraar).

Dosering:
Neem 1x daags 1 capsule, bij voorkeur ‘s avonds innemen. Niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden zoals antidepressiva en kalmerende middelen.

Waarschuwingen

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert. 5-HTP 100mg kan namelijk de werking van deze geneesmiddelen versterken. Overleg bij twijfel altijd met uw huisarts. Buiten het bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Zie het bijgevoegde etiket voor de voorzorgsmaatregelen en/of gevarenaanduidingen bij dit product. Bron: Vitakruid.nl

Review vitakruid 5 htp capsules 100 mg ingrediënten
Review vitakruid 5 htp capsules 100 mg ingrediënten

Wat vinden klanten van de Vitakruid 5-HTP capsules?

Ik was op zoek naar een zo natuurzuiver en puur mogelijk supplement om mijn humeur weer te verbeteren. Na redelijk wat supplementen te hebben geprobeerd, voelde ik me door de 5-htp capsules toch echt stukken beter.

De capsules bevatten een fijne dagdosering en voldoet volledig aan de verwachting die je ook kunt teruglezen in de beschrijving van het supplement. 5 htp van Vitakruid voldoet dan ook aan de voordelen die worden toegeschreven aan dit supplement en dat is erg prettig. Los daarvan is het altijd goed om uit te zoeken of het supplement voor jou kan werken.

Andere gebruikers van dit supplementen vertellen dan ook erg positief te zijn over de werking en dat vind ik persoonlijk ook. Vooral als je niet direct aan chemische antidepressiva of andere serotonine verhogende medicatie wil gaan.

In onderstaande afbeelding zie je terug wat andere klanten vinden van de 5-htp.

review vitakruid 5 htp capsules 100 mg beoordeling
review vitakruid 5 htp capsules 100 mg beoordeling

De prijzen van Vitakruid 5-HTP

Eindoordeel over de Vitakruid 5-HTP capsules:

Ik ben van mening dat medicatie of suppletie van supplementen in vele gevallen van tijdelijke aard dienen te zijn, in ieder geval ter ondersteuning van periodes. In de meeste omstandigheden kun je bijna alles in de juiste hoeveelheden halen uit je voeding. Toch is dat niet altijd mogelijk en kunnen supplementen dan uitkomst bieden.

5-HTP is te gebruiken bij verschillende klachten zoals depressie, burn-out, slaapproblemen, verminderde eetlust en bijvoorbeeld het normaliseren van je libido. Het is een natuurzuiver product gehaald uit de zaden van de Griffonia struik.

De verkoper Vitakruid:

Zij verwerken de werkzame stof 5-htp op een duurzame manier zodat de werkzaamheid van de stof blijft gewaarborgd. Daardoor komt er minimaal 70% in je bloedbaan terecht en wordt dit opgenomen door je lichaam.

In mijn beleving en ervaring draagt dit supplement bij aan je gezondheid omdat het je stemming en humeur positief beïnvloedt. Ook heeft 5-htp gezorgd voor meer en een diepere slaap. Maar ook actiever en energieker wakker worden behoren zeker tot de eigenschappen.

5-htp is haar geld zeker waard als het gaat om de ingrediënten die de eigenschappen en voordelen laten werken. Als je de voordelen bekijkt zoals bijvoorbeeld:

Goed te combineren met multi nacht
Hoge werkzame stof 5-HTPJe lichaam hoeft de stof niet meer om te zetten
Vrij van gluten
Geen GMO’s
Zonder zoetstoffen
Vegetarisch
Gistvrij
Gelatine vrij
Lactosevrij
Uitgesloten van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Ik hoop dat deze review antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Is het supplement duurzaam?
Helpt het supplement en draagt 5-htp bij aan je gezondheid?
Komen de eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is Vitakruid 5-htp het geld waard?
Zijn anderen positief over de Vitakruid 5-htp?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 5 (plastic potje)
Betrouwbaarheid: 9
Support: 8
Ervaring: 9

Plaats een reactie