Review: Vitamine D3 en K2 druppels Van Vitakruid

Review: Vitamine D3 en K2 druppels Van Vitakruid

Vitakruid Vitamine D3 en K2 druppels zijn er speciaal voor mensen die bijvoorbeeld te weinig vitamine D uit zonlicht kunnen halen. Mensen (met een donkere huidskleur) hebben in ieder geval altijd een aanvulling nodig (vanwege pigment).

Vitamine D is officieel eigen helemaal geen vitamine maar een hormoonachtige stof. Dit pré hormoon die we met de hulp van uv-licht van de zon aanmaken. Vitamines zijn niet zelf aan te maken en dienen we uit onze voeding te halen. Hormonen daarentegen maakt het lichaam wel zelf aan.

Hier in Nederland hebben we te maken met 4 seizoenen waardoor we minder zonlicht in bepaalde periodes hebben. Omdat we onder ander zonlicht nodig hebben om vitamine D aan te maken, hebben we in grijzere en donkere seizoenen een goede aanvulling nodig.

De vormen ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3) zijn te vinden in paddenstoelen (plantaardig) en dierlijke voeding. Paddenstoelen maken op precies dezelfde manier vitamine D aan als mensen, namelijk door de UV straling van de zon. Mede hierdoor is dit voedingssupplement de meest biologische beschikbare vorm van vitamine D en bevat dit een hoog gedoseerde formule.

Daarbij bevat dit supplement ook vitamine K2 in de hoogst biologische opneembare vorm van menaquinon 7. In deze review lees je meer over dit super kwalitatieve en krachtige vitamine D supplement.

Voor we verder gaan met de review over de Vitamine D3 en K2 druppels, een aantal vragen.

Lees snel verder!

Wat doet vitamine D3 en K2?

Vitamine D3 heeft een functie en draagt onder meer bij tot de opname van calcium en fosfor uit je voeding. Op deze manier verloopt het proces van de juiste balans tussen calcium en fosfor gehaltes in je bloed op een goede manier. Vitamine K2 zorgt ervoor dat het calcium op een goede manier verdeeld wordt in je lichaam en op de juiste plekken beschikbaar komt.

Waarom vitamine D met K2?

Deze twee vitamines samen is een gouden combinatie. Maar waarom precies? Vitamine D zorgt zoals je hiervoor al kon lezen, dat de opname van calcium wordt verhoogd, vooral in de botten.
D draagt bij aan het proces van volledige opname uit je voeding. Daarnaast ondersteunt vitamine d je natuurlijke afweersysteem (immuunsysteem). Vitamine K heeft een functie om bloedstolling goed te laten verlopen.

Vitamine D3 en K2 corona

In deze tijden van corona is het zorgen voor je natuurlijke afweersysteem (immuunsysteem) nog nooit zo belangrijk geweest. Er zijn talloze studies die aantonen dat vitamine d3 suppletie enorm bijdraagt in gezonder leven en een natuurlijke afweer kan zijn tegen corona.

Je hebt natuurlijk meer nodig dan alleen deze twee vitamines. Het is belangrijk om zo gezond mogelijk te leven en daarbij gezonde voeding tot je te nemen. Vitamine d3 en k2 vormen wel een deel van die basis.

De verkoper(s): Vitakruid

Driven by health
Gedreven door jouw gezondheid creëren wij hoogwaardige voedingssupplementen, met een combinatie tussen natuur en wetenscha
(Bron: Vitakruid.nl).

Vitakruid is een klassiek familiebedrijf. Elly Korzelius richt het bedrijf in 2000 op. In de volgende jaren wordt Vitakruid verder opgebouwd en worden andere familieleden opgenomen in het bedrijf.

Vitakruid heeft een bijzondere ontwikkeling ondergaan in de loop der jaren en door expertise en vakmanschap een standvastige plek verankerd in de voedingssupplementen markt. Het team van Vitakruid bestaat uit vakmensen zoals orthomoleculair adviseurs tot magazijnspecialisten.

Het hoofdkantoor is te vinden aan de Jacobus Spijkerdreef 430 te Hoofddorp Nederland.

Wat beweert Vitakruid?

Gezondheid is het grootste goed. Daarom zet Vitakruid zich in op de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen. Hierbij is kwaliteit prioriteit nummer 1, wat betekent de meest mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische opneembaarheid op basis van de allernieuwste wetenschappelijke studies en inzichten. Vitakruid is uiterst gedreven om jouw gezondheid te verbeteren en te ondersteunen. Vandaar ook de slogan ‘Driven by health’.

Vitakruid levert de beste vitamine d3 +k2!

Wat krijg je als je vitamine d3 & K2 van Vitakruid koopt?

Bestel je voedingssupplementen van Vitakruid, dan krijg je vitaminen die nodig zijn voor een gezonder leven en het onderhouden hiervan. De druppels worden geleverd in een glazen flesje wat duurzaam is en makkelijk gerecycled kan worden.

Voordelen:

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

Vit.D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
Vitamine D en vitamine K spelen een rol bij botaanmaak, zijn goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
Goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
Heeft een positieve invloed op je immuunsysteem.
Goed voor je spieren en sterke tanden.
Vitamine K, bij de opname van mineralen/calcium in de botten en draagt bij aan een goed verloop van je bloedstolling.
Beste vormen vitamine D3 en K2 (MenaQ7®)
Maar liefst 62,50 µg vitamine D3 per dagdosering
Makkelijk te doseren
Vele gezondheidsvoordelen
Sterker Immuunsysteem en weerstand
Ondersteuning van je gezondheid
Hoogst biologische beschikbaarheid en opneembaarheid
Bevat geen GMO’s en andere vage bestanddelen

Nadelen:

Gebruik boven 400 IE per dag kan verschillende klachten veroorzaken
Zonnebloemolie i.p.v. olijfolie (zonnebloemolie is iets minder gezond)
Er bestaat een kans voor overdosering als je meer druppels inneemt dan voorgeschreven
Het is vrij prijzig

Ingrediënten en dosering:

Neem 2 druppels per dag, tenzij het anders is voorgeschreven. Druppel het direct op de tong. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Ingrediënten: Vitamine D3 (62,50 µg (2500 IE): 1250%*), Vitamine K2 MK7 (45 µg: 50%*), Zonnebloemolie (vulstof), D-alfa-tocoferol (natuurlijke antioxidant).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Wat vinden andere klanten van Vitamine d3 en k2 Vitakruid?

Op basis van 161 beoordelingen op dit moment van schrijven scoort dit supplement 4,4 uit 5 sterren wat zeer positief is. Klanten vermelden dat dit een supplement wat meerwaarde heeft en dat het gemakkelijk is om in te nemen.

Nog enkele vermeldingen:
Goede formule voor betere opname
Snelle levering en duidelijke uitleg
Door dit supplement zijn mijn waardes weer goed!
Mooi en makkelijk te doseren, natuurlijk product
Fijne verpakking, je kunt de druppels heel goed doseren. Zit geen nare smaak aan! Is heel neutraal. Gaat dus makkelijk in een glaasje water ’s ochtends!

Review vitamine d3 en k2 druppels van vitakruid beoordeling
Review vitamine d3 en k2 druppels van vitakruid beoordeling

Eigen ervaring:

Zoals je kunt lezen zijn er veel mensen heel positief over dit supplement. Mijn eigen ervaring sluit hierop aan. Zo vind ik de druppels gemakkelijk in te nemen, bevat geen nare smaak en het is een puur product dat snel wordt opgenomen en werkt! De prijs vind ik in tegenstelling tot andere merken wat hoger, maar als je bedenkt dat je minder nodig hebt en hier langer mee doet, is dit verschil nihil. Ook heb je de beste ingrediënten en meest hoge biologische opneembaarheid.

De prijs van Vitamine D en K2:

Voor een flesje van 30 ml betaal je € 53,89
Een flesje van 10 ml betaal je € 19,89

Eindoordeel/conclusie:

Het mag duidelijk zijn dat de Vitamine D3 en K2 een hoge dosering bevat en dat hiervan de werking zich wel heeft bewezen. Zelf ben ik fan van dit supplement omdat de dosering hoog is en je maar 2 druppels per dag hoeft in te nemen.

Verder heeft het geen nare smaak en staat de dagdosering aan wat je nodig hebt per dag. Vooral in de wintertijden en tijden van minder zon, is dit zeer geschikt. Zelf gebruik ik het hele jaar door Vitamine d omdat dit goed is voor mijn immuunsysteem en me weerbaarder maakt tegen ziekten, virussen en bacteriën. Wil je vitamine d3 en k2 kopen? Dan raad ik je aan om dit supplement te gaan gebruiken.

Er zijn vele voordelen te noemen zoals je hebt kunnen lezen. Voordelen zoals: Betere weerstand, krachtiger immuunsysteem, goede opname van calcium wat zorgt voor sterkere botten, het is goed tegen depressie, tegen corona, heeft een hoge biologische opneembaarheid en is vervaardigd uit de beste en natuurlijke ingrediënten.

Je weet nu dat vitamine D eigenlijk geen vitamine is maar een hormoonachtige stof en dat we dit als mens aanmaken uit direct zonlicht. Juist in Nederland, waar de zon niet altijd schijnt is het dus voor iedereen goed om een kwalitatief vitamine d supplement te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. Ondanks dat dit supplement vrij prijzig is in tegenstelling tot andere merken, vind ik dat dit product waar geeft voor zijn geld, een gezonde aanvulling.

Wij hopen dat deze review antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is het supplement duurzaam?
Helpt het supplement?
Komen de eigenschappen overeen met de ervaringen?
Is dit supplement het geld waard?
Of klanten positief zijn over dit supplement?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 8
Kwaliteit: 9
Materiaal: 8 (glazen flesje)
Betrouwbaarheid: 8
Ervaring: 9
Support: 9 (klantenservice via deonlinedrogist is super)

Plaats een reactie