Review: Weleda Saline Tandpasta Zonder Fluoride 75 ml

Review: Weleda Saline Tandpasta Zonder Fluoride 75 ml

Tandpasta zonder fluoride is tegenwoordig overal te koop in de meeste drogisterijen en gezondheid/reform winkels. Deze tandpasta zonder fluor van Weleda, de Saline variant, gebruik ik zelf al jaren.

Daarom is het juist goed om hier een review over te schrijven zodat meer mensen tandpasta zonder fluoride gaan gebruiken en de ervaring hiervan kennen. Je weet het misschien nog wel van vroeger als kind, dat je fluoride op je tanden kreeg, een half uur tot drie uur niets mocht eten en drinken, en dit je tandglazuur zou versterken.

Ik weet zelf nog heel goed dat ik elke keer nadat ik fluoride op mijn tanden kreeg, misselijk werd. Overdosering van fluoride was daar de aanleiding van. Nu weet ik wel beter en zorg ik er ook voor dat mijn kinderen hier niet aan worden blootgesteld.

De wetenschap denkt daar nu ook anders over. In ieder geval vanuit de alternatieve geneeskunde/wetenschap wordt hier degelijk onderzoek naar gedaan. Fluoride is namelijk een toxische of beter gezegd, giftige stof.

Je wilt hier dus niet (te)veel of liever helemaal niets van binnenkrijgen. Maar waarom zou je een tandpasta gebruiken zonder fluoride? Bijvoorbeeld vanwege de toxische stof of allergische reactie hierop. Maar het kan ook heel goed dat je dit niet eens wist. Juist daarom vind ik het heel waardevol om hier een review over te schrijven en je hierover te informeren én te laten weten welke tandpasta past in dit fluoride vrije plaatje.

Zoals in elke review, een aantal vragen die mooi aansluiten op deze beoordeling.

Lees dus snel verder!

Wat is er slecht aan fluoride?

Je hebt verschillende soorten fluoride, maar fluoride kan zeker giftig zijn omdat het een chemische stof is. Het is de dosis die maakt dat het giftig of toxisch wordt. Vanaf 5 milligram fluoride per 1 kg lichaamsgewicht in 1 keer opgenomen, kunnen tot vergiftiging leiden. Symptomen zoals misselijkheid en buikpijn zijn hierbij waargenomen.

Waarom gebruiken tandartsen fluoride?

Tandartsen gebruiken fluoride omdat het tandcariës schijnt te voorkomen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met het feit dat fluoride wordt opgeslagen in het lichaam, in onze organen. Ook komt fluoride voor in 98 procent van de tandpasta’s die te koop zijn. Fluoride is naar mijn mening onzin en niet nodig als je zorgt voor goede mondhygiëne, elke dag 2 keer je tanden poetst en denkt om gezonde voeding.

Welke tandpasta Weleda?

In deze review bespreken we de variant Saline waarbij zeezout een belangrijk ingrediënt is die zorgt voor vermindering van tandplak en tandsteen. Naast SALINE zijn er nog een aantal varianten zoals: PLANTEN, RATHANIA, CALENDULA en KINDERTANDPASTA van WELEDA. In deze review staat weleda tandpasta centraal en is dit naar mijn mening de beste tandpasta.

Is fluoride nodig in tandpasta?

Volgens de tandartsen is fluoride een essentieel onderdeel die nodig is om gaatjes en tandbederf te voorkomen. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat dit NIET nodig is als je, zoals ik al eerder benoemde, goed voor je tanden zorgt en je mondhygiëne gezond houdt.

Fluoride, welke soort dan ook, is giftig omdat dit zich opstapelt in het lichaam. Het is een restproduct van de aluminium productie. Maar als dit zo slecht is, waarom gebruiken we dit massaal? Er wordt veronderstelt dat fluoride in combinatie met andere ingrediënten niet schadelijk zou zijn. In het geval van fluoride inname, is voorkomen beter dan genezen.

Fluoride kan namelijk op lange of korte termijn schade veroorzaken aan je hersenen en zenuwstelsel.

De verkoper: Weleda

Weleda is een farmaceutische multinational die natuurgeneesmiddelen en lichaamsproducten produceert, importeert en verkoopt. Weleda is gespecialiseerd in antroposofische (zelfzorg) geneesmiddelen en natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten.

Antroposofisch heeft als betekenis dat elke mens een gezonde kern heeft en dat mens en natuur samengaat in 1 levensstijl. De natuur doet het werk voor de mens. Je bent je heel erg bewust van wat je doet en dus ook hoe je je lichaam voedt en verzorgt.

Weleda is opgericht in 1921 in Zwitserland en is wereldwijd bekend en operationeel, in ruim 50 landen zelfs. Binnen dit bedrijf werken ruim 2000 mensen en het hoofdkantoor is tot op heden nog steeds gevestigd in Zwitserland.

De oprichter heet Rudolf Steiner en heeft een antroposofische achtergrond. Daarnaast was hij een Oostenrijkse esotericus, schrijver, architect, filosoof en had een geheel eigen zienswijze op pedagogie. Hij is bekend geworden als grondlegger van de antroposofie levensstijl en zijn praktische toepassingen zoals onder ander de vrije scholen in Nederland en natuurlijk het bedrijf Weleda.

De producten worden tegenwoordig verkocht door wederverkopers zoals de online drogist, bol.com, verschillende drogisten en gezondheid winkels in Nederland.

Wat beweert Weleda over deze Saline tandpasta?

De saline tandpasta gaat de vorming van tandplak effectief tegen en vormt daardoor een natuurlijke bescherming tegen tandbederf zoals gaatjes, tandplak en tandsteen. Het zeezout in de tandpasta bestaat uit zoutkristallen waardoor de pasta wat korrelig kan aanvoelen in de mond.

Deze zoutkristallen zorgen ervoor dat de tanden lichtjes worden gepolijst en zodoende ook goed schoon worden en aanvoelen. Ook stimuleert het de zelfreinigende werking van je speeksel, neutraliseert het je zuurgehalte in de mond en werkt het preventief tegen tandvleesontstekingen.

De ideale natuurlijke tandpasta die zorgt voor:
Efficiënte reiniging van je tanden, bescherming van je tandglazuur, neutraliseren van zuuraanvallen door voeding en dranken, beschermt je tanden tegen de vorming van tandsteen en is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

Wat krijg je als je de Weleda Saline tandpasta koopt?

Je krijgt een tube van 75 ml die gemaakt is van aluminium. Persoonlijk vind ik dit een klein minpuntje. Een voordeel hiervan is dat aluminium wel goed recyclebaar is. De tube zit in een kartonnen doosje gemaakt van papier.

Als je de weleda saline tandpasta zonder fluoride 2 keer per dag gebruikt, kan je ongeveer 2 maanden of zelfs langer vooruit. Afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt. Zelf gebruik ik de hoeveelheid ter grootte van een erwt.

Naar mijn mening is dit de betere tandpasta zonder fluoride en vind ik het fijn dat de Saline zoutkristallen bevat die mijn tanden lichtjes polijst. Hierdoor voelen je tanden extra schoon en fris.

Voordelen:

Goede prijs en kwaliteit verhouding
Lekkere frisse (zoutige) smaak
Reinigt je tanden effectief
Frisse geur
De tube is makkelijk te gebruiken en te openen/sluiten
Het gaat ruim 2 maanden mee bij tweemaal daags gebruik
Preventief tegen tandsteen en tandplak
Vermindert de kans op tandvleesontsteking
Draagt bij aan een gezonde mondhygiëne
Vaak is de weleda tandpasta in de aanbieding
Werkt zeer goed
Prettig in gebruik
Goed & gezond
Verfrissend schoon gebit
Recyclebare verpakking
Fijne tandpasta en een langdurige frisse adem/tanden
Een lekker natuurlijk product

Nadelen:

Aluminium verpakking en plastic dop
Een stukje duurder (2 tot 3 keer) dan een reguliere fluoride tandpasta
Maximaal 2 keer per dag mee poetsen i.v.m. polijstende werking
Bij de laatste restjes kan je de tube slecht uitknijpen i.v.m. zoutkristallen
Zit lactose in verwerkt (melksuiker)
Het is zoutig van smaak (kan een nadeel zijn)
Bevat ook keukenzout

Ingrediënten:

Natriumbicarbonaat, Water/Bronwater, Glycerine, Kiezelzuur, Pepermuntolie, Sleedoornsap, Extract van het hars mirre, Extract van de kastanjeboomschors, Extract van gevlekte aronskelk wortel, Keukenzout (in uitzonderlijke gevallen: zout), Guarmeel, Jojobaolie, Alcohol, Paardenkastanje, Lactose, Aroma, Limoneen, Linalool

Wat vinden klanten van de Weleda Saline Tandpasta?

Van de reviews op de online drogist scoort deze tandpasta een 9/10 op basis van 50 reviews (op dit moment van schrijven). 36 klanten geven 5 uit 5 sterren voor de Saline tandpasta, 9 klanten 4 sterren en 5 klanten 3 of minder sterren.

Klanten zeggen erg tevreden te zijn met deze verfijnde soort van fluoride vrije tandpasta.

Carmijn zegt bijvoorbeeld:
‘’Hele fijne tandpasta, gebruik hem al jaren. Volledig natuurlijk, en geeft een heel schoon gevoel. Wel behoorlijk zout, dus als dat nieuw voor je is, dan is het even wennen. In mijn ervaring veel beter dan andere zout smakende tandpasta’s die bijvoorbeeld bij sommige supermarkten verkrijgbaar zijn’’.

Zelf ben ik ook erg enthousiast over deze tandpasta en vooral omdat het een tandpasta is op basis van natuurlijke ingrediënten wat ik erg fijn vind. De zoutkristallen zorgen voor extra schone tanden omdat ze licht je tanden polijsten. Ook heb ik nooit echt meer last van tandsteen en ontstekingen.

Klant reviews weleda saline tandpasta
Klant reviews weleda saline tandpasta

De prijs van Weleda Saline Tandpasta:

Een tube ligt gemiddeld rond de €4,99 en vaak is er een weleda tandpasta aanbieding bij de ONLINE DROGIST of een fysieke winkel zoals een drogist.

Ook is het te koop bij Bol.com

Eindconclusie:

De betere tandpasta zonder fluoride is zonder meer de Saline variant van Weleda. Zoals je hierboven kon lezen richt Weleda zich middels een antroposofische wijze op de producten die zij verkopen, wereldwijd.

Een duurzame manier van ondernemen staat centraal, waarbij ze zich richten op natuurlijke formules die natuurlijke ingrediënten bevatten. Omdat de verpakking van deze tandpasta goed recyclebaar is, valt dit product binnen de categorie duurzaamheid.

Deze tandpasta helpt zeer goed om je tanden goed schoon te maken en te houden, helpt preventief tegen tandsteen, tandplak en tandvlees ontstekingen. Het draagt bij aan een gezonde mondhygiëne, werkt zeer goed en is prettig in gebruik.

De eigenschappen komen overeen met de ervaringen van andere klanten en die van mijzelf. Als we het hebben over de manier van gebruik, werking en ingrediënten, dan maakt dit het plaatje compleet.

Persoonlijk vind ik meer betalen voor een product die geen gifstoffen zoals fluoride bevat, het zeker waard. De prijs is dan in combinatie met de kwaliteit, meer dan goed. Daarnaast vind ik de reviews van andere klanten ook zeer positief, die weer bijdragen in de aanschaf van dit product, elke keer weer.

Wil je een fijne tandpasta, zonder fluoride, die goed reinigt en je keer op keer een verfrissend schoon gebit geeft? Dan is de Saline tandpasta van Weleda zeker een aanrader!

Ik hoop dat deze review antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de verkoper?
Is deze tandpasta en verpakking duurzaam?
Helpt deze tandpasta en draagt het bij aan je gezondheid?
Komen eigenschappen overeen met ervaringen?
Is deze tandpasta het geld waard?
Zijn anderen positief over deze fluoride vrije tandpasta?

Cijfers op de schaal van 10:

Prijs: 7
Kwaliteit: 9
Materiaal: 6,5
Betrouwbaarheid: 9
Support: Via de verkopers die vermeld staan 9
Ervaring: 9

Meer reviews over verzorging? Klik hier!

Plaats een reactie