Review: Rosacea en het gebruik van Shea Nilotica, door Paulien

Review: Rosacea en het gebruik van Shea Nilotica, door Paulien

In deze review een persoonlijke ervaring van Paulien over Rosacea, het gebruik van Shea Nilotica en hoe het haar heeft geholpen Rosacea onder controle te houden. Het heeft haar leven nóg mooier en fijner gemaakt!

Al meerdere jaren heb ik last van rosacea. Weet je nog niet precies wat het is of wil je daar meer info over, kijk dan even op deze website van huidarts.com.

Mijn broer en zus kregen acné in hun pubertijd en ik was altijd blij dat ik dat niet had. Maar uiteindelijk kreeg ik een ander huidprobleem…

Ik werd altijd al snel rood en kreeg toen ik in de 20 was ook rode bultjes met kleine puskopjes. Nadat ik op het internet had gezocht was ik er vrij snel achter dat het rosacea was.

Toen ik naar de huisarts ging bevestigde zij het. Flink balen, want ze zeggen dat je er nooit meer van af komt. Wie wil er geen gave gladde huid?

Ik kreeg crème van de huisarts, Metronidazolcrème. Het werd eerst erger maar daarna nam het af. Fijn, maar ik hou niet van medicatie en ik wist dat dit tijdelijk werkte.

De oplossing voor mij

Ik probeerde van alles om het zelf onder controle te houden. Ik las info, reviews en ervaringen van anderen om de oplossing te vinden. Zo dronk ik bv geen alcohol meer en lette ik er op dat ik niet met mijn gezicht in de zon zat.

Doordat ik heel snel rood werd, gebruikte ik altijd foundation. Daar ben ik mee gestopt. Ik vond dat heel lastig want ik schaamde mij enorm. Maar ik wist ook dat de foundation het in stand hield.

Na jaren zoeken en van alles proberen (verschillende dingen van de apotheek en ‘natuurlijke’ producten), kwam ik op Shea butter uit. Gewone Shea butter is vrij hard en smeert niet fijn, daarom probeerde ik deze fijne Shea Nilotica van Natural Heroes.

Ik vond het heel gek om het op mijn gezicht te smeren omdat het juist super vet is en ik bijvoorbeeld met olijfolie juist méér last kreeg. Ik dacht dat hetzelfde zou gaan gebeuren.

Maar niets was minder waar! Ik had eindelijk iets gevonden dat werkte! De Shea Nilotica deed mijn huid zo goed! Mijn huid is veel zachter, en is vrij van rode bultjes. Ook word ik veel minder snel en minder heftig rood. Ik smeer het elke ochtend en elke avond op mijn gezicht.

Mijn huid is een stuk rustiger geworden, ik wil niets anders meer! Ook super fijn dat het natuurlijk is, het is puur en dat vind ik enorm belangrijk! Als je zelf last hebt van rosacea dan begrijp je wel hoe blij ik mij voelde.

Nadelen

Het enige nadeel vind ik dat het vrij vettig is. Het duurt even voordat het ingetrokken is. Meteen make-up op vind ik dan niet fijn. Ik gebruik het ook onder mijn ogen dus als je dan eyeliner gebruikt, pakt het niet zo goed en bij mascara kan het wat achter op de huid. Na een half uurtje heb ik daar geen last meer van.

Ik heb dat er zeker voor over, ik heb eindelijk een rustige huid en gebruik in principe geen foundation meer, het is gewoon niet meer nodig, de Shea Nilotica maakt mijn huid rustig en mijn huid ziet er gezonder uit. Als ik een feestje heb of iets bijzonders dan gebruik ik nog wel eens foundation, maar ik haal dat er zo snel mogelijk weer af zodra het kan.

Hoe ik mijn huid reinig beschrijf ik binnenkort in een andere review. Maar voor mij is Shea Nilotica echt het wondermiddel bij rosacea.

De prijs en inhoud

De Shea Nilotica is in een klein potje (100ml) een middelgrote pot (250ml) en een grote pot (500ml) te koop. Ik heb eerst een kleine gedaan om te proberen, omdat ik het best prijzig vond. De kleinste is €9,95 daar deed ik super lang mee, wel een paar maanden.


Voordat ik deze Shea Nilotica gebruikte, gebruikte ik La Roche en daar betaalde ik ruim €15,- voor 40 ml. Uiteindelijk was het dus helemaal niet duur. Daarna heb ik de grootste pot gekocht. Omdat het ook verstevigend (anti-aging) werkt en het veel vitamine A en E bevat, smeer ik het ook op mij buik en borsten en zelfs soms wat in mijn haar of op de huid en het haar van mijn kleine.

Het smeert heel erg fijn en heeft een zachte structuur. De geur is ook veel minder aanwezig dan de ‘gewone’ Shea butter, die is vrij sterk en vind niet iedereen fijn. De geur van de Shea Nilotica is mild.

Review: Rosacea en het gebruik van Shea Nilotica, door Paulien
Review: Rosacea en het gebruik van Shea Nilotica, door Paulien

Wat heb jij allemaal geprobeerd om van je Rosacea af te komen?

Plaats een reactie