Review: Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue

In deze review de Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA capsules van Arctic Blue.

Als we ergens enthousiast over worden, dan zijn het de producten van Arctic Blue wel. In het bijzonder de Vegetarische omega-3 algenolie capsules. Hier hebben we van Bestevoedingssupplementen ervaring mee en deze ervaring nemen we mee in deze review.

Wat doet deze omega-3 algenolie capsules met je gezondheid? Is het een goede aanvulling op je voedingspatroon?

Als je hier voor het eerst bent of je komt al vaker op onze website, dan willen we dat je weet dat alle producten/diensten/cursussen door ons zelf worden gebruikt, getest en beoordeeld. We zijn geheel onafhankelijk, eerlijk, objectief en betrouwbaar.

De producten van Arctic Blue zijn uiterst duurzaam en hierbij wordt extreem rekening gehouden met mens, dier en milieu. Deze review gaat over de Vegetarische omega-3 algenolie capsules die belangrijk zijn voor hart, ogen en hersenen en wat is wetenschappelijk bewezen.

Arctic-blue

Vissen eten algen en plankton. Precies de reden waarom ze Omega-3 vetzuren bevatten. Algen zijn de enige (mini-)plantjes die in staat zijn Omega-3 vetzuren EPA en DHA te maken. Wanneer wij als mens deze Omega’s uit de algen halen, slaan we de vis dus over.

Daarbij komt kijken dat ze visolie uit de fileerresten van de al gevangen vissen gebruiken om daar de visolie uit te vervaardigen. Er wordt dus geen extra vis gevangen om deze visolie te maken.

Arctic Blue gelooft heilig in de toekomst van algen en Omega-3 rijke algenolie. En daar zijn de capsules ook van gemaakt, van rijke algenolie. Waarom zouden we complete visketens gaan opvissen als we kunnen kiezen voor omega-3 rijke algenolie?

Hier kan jij dus ook de schakel van overbevissing doorbreken. Dit kun je doen door simpelweg te kiezen voor deze duurzame en diervriendelijke alternatieven van Arctic Blue!

In deze review laten we een objectief beeld zien van de Vegetarische Omega-3 algenolie capsules. We gebruiken het zelf en daarmee kunnen we jou als potentieel koper een goede en eerlijke review geven.

Lees snel verder!

De verkoper

Arctic Blue is de verkoper van de Vegetarische Omega-3 algenolie capsules.  Ludo van de Wiel is de oprichter van Arctic Blue & Ingenieur (MSc) Wageningen Universiteit.  Zelf heeft Ludo al de nodige ervaring op het gebied van visolie want hij was werkzaam in de traditionele industrie van de grote multinationals.

Review: Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue
Review: Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue

Arctic Blue is gevestigd in Utrecht en Ludo doet zelf ook de klantenservice.

Ludo van de Wiel werkte dus al een tijd in de traditionele industrie op het gebied van visolie en hij was daar ook visolie expert. Daardoor had hij meer kennis dan een doorsnee consument zoals jij en ik. Omdat hij de grote voordelen van visolie kende ging hij opzoek naar de perfecte eigenschappen van visolie die hij zijn gezin zou moeten kunnen aanbieden. Visolie moet schoon, vers, natuurlijk en duurzaam zijn.

De visolie waar hij toen mee werkte was zeker schoon en natuurlijk, maar niet de meeste verse en de meest duurzame. Daar wilde hij zelf verandering in brengen.

Verder vond hij het uiterst belangrijk dat de visolie niet gemaakt zou worden van vis dat op het menu van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis zou staan. Én dat er verder geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu of lokale bevolking.

Hij kwam erachter dat de visolie die aan zijn wensen voldeed, eentje met principes, zeker bestond.

Ludo was zo enthousiast over dit feit en dat is hij nog iedere dag. Daarom heeft hij Arctic Blue er voor opgericht, om iedereen de meest pure Arctische MSC Visolie te kunnen laten proeven en ervaren.

Het bedrijf heeft hij Arctic Blue genoemd, omdat het een verwijzing naar de herkomst is, namelijk de Arctische wateren, daar komen alle visoliën vandaan.

Zie hier de missie en duurzaamheid van Arctic Blue

Wat beweert Arctic Blue over haar producten?

Arctic blue garandeert dat alle producten vrij van gifstoffen en vers en duurzaam zijn. Dat kunnen ze garanderen omdat ze zelf onderzoek doen en dit analyseren. Alle visolie producten worden gemaakt van 100% arctische wilde vis.

In tegenstelling tot de meeste visolie, wordt de vis hier niet speciaal voor gevangen, maar wordt er gebruik gemaakt van de filet-snijresten, die overblijven nadat de filet voor de supermarkt, eraf is gehaald.

Arctic blue gebruikt geen plastic flessen en materialen om er zeker van te zijn dat er geen hormoon verstorende stoffen uit het plastic in de visolie kan verplaatsen. Via deze link: Zuivere visolie Arctic Blue kun je precies zien en lezen hoe zij dit doen.

Dit zijn de 2 principes van Arctic Blue:
1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA Voordelen:

De belangrijkste omega-3 voor hart, ogen en hersenen
Kleine algenolie capsules, gemakkelijk te slikken
Vrij van boeren of visgeur
Vegan keurmerk
Verpakking 100% vrij van plastic
Vermindert allergie zoals hooikoorts
Alternatief voor als je geen of weinig vis eet
Gifvrije algenolie
Voordelig in aanschaf
Ondersteunt je gezondheid en immuunsysteem
Ook voor kinderen in een visolie variant
Beste algenolie die er te verkrijgen is
Helpt je spieren en gewrichten gezond te houden
Stimuleert spiergroei

Arctic Blue doet er alles aan om de schoonste, puurste en duurzaamste omega-3 vetzuren te kunnen maken en leveren. 

Wat krijg je als je de Vegetarische Omega-3 algenolie capsules koopt?

Zelf gebruik ik de algenolie capsules bijna 2 jaar. En deze krijg ik elke maand via de post thuis gestuurd. Omdat je een abonnement afneemt, hoef je er niet meer bij stil te staan om iedere maand de capsules opnieuw te bestellen, ideaal dus.

Je zit dus ook nooit aan het abonnement vast en daarnaast krijg je na iedere periode een berichtje waarin je het abonnement kunt voortzetten of niet. Wil je de capsules weer thuis krijgen dan bestel je simpelweg weer en dan ben je weer voorzien.

Afhankelijk van het abonnement krijg je iedere keer op tijd de capsules thuis geleverd. Als we uitgaan van een kwartaal abonnement, dan krijg je 4x per jaar een zakje thuis. Elk kwartaal krijg je een zakje capsules en wordt ook het bedrag afgeschreven van je bankrekening.

Bij het jaarabonnement geldt wel dat je op kunt zeggen na het 1e loopjaar. Wil je het eerst proberen dan is dat ook mogelijk natuurlijk. Dat heb ik eerst ook gedaan, maar omdat de capsules mij zo enorm goed bevielen heb ik daarna een jaarabonnement afgesloten.

De Vegetarische Omega-3 algenolie capsules bevallen mij zo goed omdat ik er bijvoorbeeld geen vieze visboeren van laat. Daarnaast eet ik niet of nauwelijks vis en krijg ik op deze manier wel voldoende Omega-3 vetzuren binnen die goed zijn voor mijn hart, ogen en hersenen. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Je krijgt de capsules in een plasticvrij zakje en daar kun je 3 maanden (kwartaal) mee vooruit. Ik gebruik de capsules ook omdat dit mijn hooikoorts vermindert.

Wil je de capsules proberen? Als je een abonnement afsluit bespaar je al snel 10-25% en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Ook staat er een duidelijke ingrediënten lijst op de verpakking en een gebruiksvoorschrift.

Wat zijn de ingrediënten?

Schizochytrium sp. algenolie, glycerol, gemodificeerd zetmeel, carrageen (zeewierextract), dinatriumcarbonaat, water, natuurlijk rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat).

Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren.

Plantaardige tocoferolen (o.a. alfatocoferol) is vitamine E en beschermt als antioxidant de gevoelige Omega-3 vetzuren. <1 mg per capsule.

Ascorbylpalmitaat is de vetoplosbare vorm van vitamine C en beschermt (net als rozemarijn extract) als antioxidant ook de gevoelige Omega-3 vetzuren. < 1 mg per capsule.

Schizochytrium sp. is de naam van de algensoort. Arctic Blue is wettelijk verplicht om dit te vermelden.

Glycerol is een verdikkingsmiddel die samen met zetmeel en carrageen het capsuleomhulsel vormt. Samen is dit 25% van de hele capsule.

Dinatriumfosfaat is in voeding een standaard zuurteregelaar die in minuscule hoeveelheid (<3 mg) mede zorgt voor stevigheid van de capsule.

De capsule is vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur- of zoetstoffen.

Wat vinden klanten van de Vegetarische Omega-3 Algenolie capsules?

Klanten van Arctic Blue zijn over het algemeen zeer goed te spreken over het bedrijf zelf. Arctic Blue scoort een 9.3/10 op ruim 2300 beoordelingen van klanten op de Vegetarische Omega-3 Algenolie Capsules.

Klanten over de algenolie capsules vermelden verschillende voordelen die ze hebben ondervonden van het gebruik van de capsules. Voordelen zoals een mooiere huid en het gemak van het innemen van de capsules en geen vieze boeren.

Daarnaast zijn mensen erg tevreden over de kwaliteit van de producten,  bestelprocedure en de levering.

Wat vind ik als gebruiker van de capsules? Zoals ik eerder al benoemde in deze review vind ik de gezondheidsvoordelen van het gebruik van de capsules erg belangrijk. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in te nemen en boer je geen visgeur op.

Het ondersteunt je lichaam om gezond te blijven, is goed voor spieropbouw, onderhoud en je gewrichten. Ook boost het je immuunsysteem en vermindert het allergieën zoals hooikoorts.

Ook is de levering snel en de klantenservice gaat ook echt voor een oplossing, als er al problemen zijn ontstaan, die bijna niet voorkomen.

De prijs van de Vegetarische Omega-3 Algenolie capsules

De prijzen zijn als volgt bij een abonnement.

1 verpakking van 90 capsules is €29,90 (€9,96 per maand)
2 verpakkingen (180 capsules) is €57,80 (€9,63 per maand)
4 verpakkingen (360 capsules) is €111,60 (€9,30 per maand)
8 verpakkingen (720 capsules) is €215,20 (€8,96 per maand)

Wil je een zakje los bestellen? Klik dan HIER!

Je kunt zien dat hoe meer capsules je koopt, hoe goedkoper het wordt per maand.

Eindoordeel over de Vegetarische Omega-3 Algenolie capsules van Arctic Blue

Arctic Blue verkoopt eerlijke, schone, betrouwbare, duurzame en verse producten. Zij doen zelf gedegen onderzoek naar de herkomst van producten en houdt rekening met mens, dier en milieu.

De algenolie wordt onderworpen aan strenge kwaliteitseisen en dat zie je ook terug in het product. Het wordt geleverd in een plastic vrije verpakking zodat er geen hormoon verstorende middelen vrij kunnen komen in de algenolie capsules.

Algen zijn mini-plantjes die in water zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken. Algen geven deze in de natuur door aan ‘vette’ vissen zoals haring en sardien, als ze gegeten worden. Hierdoor heeft algenolie de kracht van visolie.

Omdat Arctic Blue algenolie capsules maakt van gekweekte algen in een gecontroleerde omgeving, is het zeker dat er geen verontreinigingen uit de oceaan in kunnen zitten. Het capsuleomhulsel is ook 100% plantaardig omdat de gelatine is vervangen door o.a. zeewier.

Omega-3 vetten behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat, net als bij de meeste vitaminen, je ze via de voeding moet binnenkrijgen. Omdat veel mensen niet van de echte vette vis houden (haring, makreel, sardientjes), is een Omega-3 supplement zoals visolie of algenolie handig.

De Omega-3 vetzuren

Zijn voedingsstoffen die het best zijn onderzocht. Ontelbare en wel duizenden studies zijn er gedaan naar de belangrijke voordelen van deze goede vetten voor onze gezondheid. Daarom heeft de Europese overheid ook officiële gezondheidsclaims opgesteld, die de voordelen maar ook het effect laten zien van de Omega-3 vetten op het lichaam.

In de afgelopen 5 jaar hebben zij (Arctic Blue) meer dan 10.000 klanten geholpen met hun visolie (of algenolie)-keuze.

Al met al zijn de Vegetarische Omega-3 Algenolie capsules een goede keuze als je voldoende DHA en EPA binnen wil krijgen omdat je bijvoorbeeld vegan bent, geen of weinig vis eet en de vele voordelen voor je gezondheid wil benutten die deze capsules bieden.

Het is een gezonde aanvulling voor een evenwichtige en gezonde levensstijl.

Wij hopen dat deze review antwo(o)rd(en) geeft op het volgende:

Wie is de eigenaar van Arctic Blue?
Wat is de Missie en Visie van Arctic Blue?
Verkoopt Arctic Blue écht gezonde en duurzame producten?
Wat zijn de voordelen van het gebruik van de Vegetarische Omega-3 Algencapsules?
Komen de eigenschappen van het product overeen met de ervaringen?
Zijn de Vegetarische Omega-3 Algencapsules het geld waard?
Zijn er meerdere klanten positief over dit product?
Is er een goede klantenservice?

Heb je zelf vragen of ervaring met het gebruik van de Vegetarische Omega-3 Algencapsules? Laat dan zeker even een reactie achter. Op deze manier kunnen we dit product nog beter beoordelen. Daarnaast waarderen we het dat je een reactie achterlaat.

Cijfers op de schaal van 10

Prijs: 8
Materiaal: 9
Kwaliteit: 9
Betrouwbaarheid: 9
Support: 9
Duurzaamheid: 9

Review: Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue
Review: Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue

Check hier ook andere reviews!            

Plaats een reactie